پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
گزارش:

چهارسال از زلزله گذشت و کانکس های که هنوز سقفی برای آموزش دانشجویان سرپلذهابی پوشش می دهند/ غفلت مسئولین یا کمبود اعتبار

بازی دراز1404:چهارسال از زلزله ۷ و ۳ دهم ریشتری استان کرمانشاه میگذرد و کانکس های هستند که هنوز سقفی برای آموزش دانشجویان سرپلذهابی پوشش می دهند و باید دید که این موضوع غفلت مسئولین از مطالبه مردم است یا کمبود اعتبار ؟

چهار سال از وقوع زلزله ۷ و سه دهم ریشتری در استان کرمانشاه می گذرد اما فرایند آموزش در دو مرکز دانشگاه پیام نور در شهرستان‌های ثلاث باباجانی و سرپلذهاب  هنوز در کانکس انجام می‌شود .

هر چند تصور می‌شد که شیوع بیماری کرونا و تعطیلی دانشگاه ها فرصتی مغتنم برای بازسازی فراهم خواهد کرد اما آنگونه که مسئولان این دانشگاه گفتند مراحل ساخت این دانشگاه‌ها هنوز ۵۰ درصد پیشرفت دارد.

باید گفت که این کلاس های کانکسی تا پیش از کرونا رونق بیشتری داشت و دانشجویان در این کلاسها آموزش می‌دیدند اما حالا که کلاس‌ها برخط است بیشتر فعالیت‌های اداری و انتخاب رشته در آنها انجام می‌شود

چند روزی هم هست که تصاویری از این کلاس های کانکسی در فضای مجازی منتشر شده و تیتر خبر رسانه ها گلایه های از دانشجویان است:

خانم فتحی دانشجوی دانشگاه پیام نور سرپلذهاب در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: شرایط سخت و طاقت فرسا در سرمای فصل پاییز و زمستان، شرایط آموزش برای ما دانشجویان سلب کرده است ، محیط یادگیری و فیزیکی کلاس ها از کمترین امکانات برخوردارند.

وی افزود: روند آموزش برای اغلب دانشجویان کِسل کننده و همراه با یدک کشیدن سختی های دوران زلزله شده است،انتظار می رود حداقل امکانات زیر یک سقف برای تحصیل دانشجویان فراهم کنند.

خانم صادقی یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرستان به خبرنگار ما گفت: برگزاری کلاس ها در کانکس علاوه بر اینکه محیطی نامناسب و ناامن به بار آورده، روحیه دانشجویان کماکان خسته کرده و حتی رَمقی برای حضور در کلاس های کانکسی ندارند.

وی عنوان کرد: انتظار می رود مسئولین با روحیه جهادی پای کار آمده و برای دانشجویان که بعنوانی آینده سازان مملکت هستند شرایط تحصیل فراهم کنند.

رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: روند بازسازی دانشگاه پیام نور شهرستان ثلاث باباجانی با ۴۵ درصد و سرپل‌ذهاب با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی همراه بوده است.

وی افزود: متاسفانه روند بازسازی این مراکز دانشگاهی متوقف شده و به علت عدم تخصیص اعتبارات فعلاً اقدامی در این زمینه امکان پذیر نیست .

ایشان بیان کرد: از تمامی مسئولین و افراد خَیر که قصد کمک به دو این شهرستان را دارند تقاضا دارم که در زمینه تامین اعتبار و کمک دانشگاه پیام نور در این دو منطقه مرزی کمک کنند که ان شالله پس از حضوری شدن کلاس ها دانشجویان دغدغه حضوری شدن را نداشته باشند.

سعیدی پور گفت: حوادثی که در اثر زلزله پیش آمده، از توان یک مرکز آموزشی مثل دانشگاه پیام‌نور تقریباً غیرممکن است ما در روند بازسازی دانشگاه پیام نور این دو شهرستان تاکنون کمک‌های زیادی از سوی سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور دریافت کردیم اما منتظر مساعدت‌های مدیران بحران در کرمانشاه هستیم و انتظار داریم از محل اعتبارات زلزله و مدیریت بحران، کمک‌های شود که بتوانیم این مراکز دانشگاهی بازسازی‌ کنیم.

وی گفت: هر زمانی مهمترین مشکل تامین اعتبار مرتفع گردد و در مجموع اعتبار ۶ میلیارد تومان مورد نیاز تخصیص یابد در سریعترین حالت ممکن روند بازسازی از سر گرفته میشود.

فرماندار سرپل ذهاب نورالدین فرزادی پور در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت : در پی زلزله ۲۱ آبان ۹۶ بازسازی مساکن شهری و روستایی در اولویت اول دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و هم و غم مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم در حقیقت احداث بنای ساختمانی برای اماکن خصوصی بود که در اولویت قرار گرفت.

وی افزود:در این راستا ۳۶ هزار واحد مسکونی  در یک اقدام انقلابی و جهادی احداث کردیم که این بخش کار،خوشبختانه میشود به عنوان یک رکورد جدیدی در در اجرای سیاست‌های توسعه و عمران و آبادانی ازآن نام بُرد.

وی گفت: مردم اکنون در بین مساکن شهری و روستایی کشور مستقر شدند و شهر سرپل ذهاب و روستاهای سرپل ذهاب ساخته شده است.

ایشان ادامه داد: بخش دیگری از اماکنی که بر اثر زلزله دچار حادثه شد اماکن و ساختمان های اداری بوده که در شهر سرپل ذهاب حدود ۴۲ واحد اداره از جمله ساختمان دانشگاه پیام‌نور تخریب شدند و بازسازی آنها در حال ساخت است و تا تکمیل نهایی این ساختمان ها نیاز به زمان داریم .

فرزادی پور تصریح کرد: ساختمان دانشگاه پیام نور تنها ساختمان اداری ما نیست که احداث نشده باشد بلکه مانند همه ساختمان‌های اداری  به نسبت اعتباراتی که به آن تخصیص پیدا کرده پیشرفت فیزیکی در حدود ۵۰ درصد دارد و در واقع نسبت به سایر سازمان‌های اداری پیشرفته مناسب‌تری برخوردار است .

وی افزود: طرح این موضوع یا غرض ورزانه هست یا اینکه یک مطالبه به حق است که مثل همه دستگاه‌های اداری یک مطالبه به حق می‌دانیم ولی اعتقاد دارم که به جای فضاسازی، کمک کنیم که این مشکل ایشالله هرچه زودتر مرتفع تر شود و اقداماتی و پیگیری‌های صورت گرفته چیزی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا بتوانیم این ساختمان‌های اداری را تکمیل کنیم و به بهره‌برداری برسانیم .

فرماندار شهرستان اذعان داشت: مراتب و فرآیند پیگیری آن در حال انجام است ، اقداماتی صورت گرفته نیاز به حمایت جدی دولت خدمتگزار داریم که  امیدوارم اعتبار لازم را به این امر اختصاص دهند.

ایشان ادامه داد: دانشگاه پیام نور یک موسسه ی است که دارای درآمد و در حقیقت یک موسسه غیر انتفاعی است و قاعدتاً باید از منابع داخلی خود هم در این زمینه صرف کند که ما انتظار داریم آقای دکتر سعیدی پور رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه از منابع داخلی هم در این خصوص هزینه کند.

وی در پایان گفت: امروزه بار موسسات غیر انتفاعی هم روی دوش دولت قرار گرفته که انتظار داریم دانشگاه پیام نور در این زمینه از منابع داخلی خود هم مایه بگذارد که زودتر این پروژه به بهره‌برداری رسیده است.