کد خبر: 228427 ۱۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۷

گزارش:

فقدان مرکز خون گیری سرپل‌ذهاب در سایه بی توجهی مسئولین / حکایت مصوبه ای که در یک کانکس جامانده است

بازی دراز 1404:فقدان مرکز خونگیری در شهرستان سرپل ذهاب درسایه بی توجهی مسئولین به یکی از مشکلات مردم تبدیل شده است .

فقدان مرکز خون گیری سرپل‌ذهاب در سایه بی توجهی مسئولین / حکایت مصوبه ای که در یک کانکس جامانده است

خون یک فرآورده بسیار مهم بیمارستانی است که در جراحی های مختلف و اقدامات اورژانسی و حتی پیش بیمارستانی استفاده های بسیاری دارد .

بانک های خون سراسر کشور همواره باید از ذخیره های خوبی برخوردار باشند تا در مواقع لزوم به سرعت بتوانند نیازهای خونی بیمارستانهای مختلف را تامین کنند .

منابع خونی موجود در بانکهای خون کشور توسط سازمان انتقال خون تامین می شود و سازمان انتقال خون نیز از طریق مراکز خونگیری خود در سطح کشور نسبت به خون گیری از افراد اهداکننده خون اقدام می کنند لذا مراکز خونگیری نقش مهمی در این راه دارند .

در این میان شهرستان سرپل ذهاب هیچوقت دارای مرکز خونگیری نبوده و در سالهای نه چندان دور مردم سرپل‌ذهاب برای اهدای خون به مرکز خونگیری که در شهرستان قصرشیرین وجود داشت مراجعه می کردند که با تعطیلی این مرکز عملا شهرستانهای غربی استان از وجود یک مرکز خونگیری محروم شدند و برای اهدای خون باید مسافت ۱۵۰ کیلومتری تا مرکز استان را طی کنندکه سختی های خاص خود را داشت و لذا استقرار مرکز خونگیری در سرپل ذهاب به مطالبه مردمی تبدیل شد.

سازمان انتقال خون استان با توجه به مطالبه عمومی مردم ، مرکزیت سرپل‌ذهاب در غرب استان و پیگیری مسئولین برای استقرار یک مرکز خونگیری ثابت در سرپل ذهاب اقدام کرد .

در ابتدا یک کانکس موقت برای خونگیری از متقاضیان در محوطه بیمارستان شهداء استقرار یافت و یک روز در هفته به مردم خدمت ارائه می داد و در کوتاه مدت باوجود تمام نواقص و کمبودها کار خونگیری از مردم شروع شد .

در کنار این اقدام سریع، مصوباتی برای احداث مرکز خونگیری ثابت و تمام وقت انجام و مقرر شد سازمان انتقال خون استان با تامین زمین مناسب و کمک اعتباری نسبت به احداث ساختمان و استقرار نیروو تجهیزات اقدام نمایند.

دیدار رئیس سازمان انتقال خون استان با امام جمعه سرپل‌ذهاب و تاکید حجت الاسلام فاطمی نسب بر لزوم تسریع در احداث مرکز خونگیری هم تا امروز نتوانسته عملیات اجرایی ساخت و ساز این مرکز را شروع کند و مصوبات احداث این مرکز در همان کانکس موقت داخل محوطه بیمارستان باقیمانده و در حال خاک خوردن است و این در حالیست که سازمان انتقال خون استان نیرو و تجهیزات مورد نیاز را تامین کرده و منتظر ساخت و احداث ساختمان آن است .

امیدواریم مسئولین با توجه به اهمیت این فراورده بیمارستانی در تامین سلامت مردم هرچه سریعتر با رفع مشکلات این بخش مقدمات ساخت و احداث ساختمان مرکز خونگیری شهرستان رافراهم نمایند.

در ادامه خبرنگار ما به سراغ جمعی از مسئولین مربوطه رفته و نتیجه آخرین پیگیریهای لازم را جویا شد:

آقای نادر نورایی معاون عمرانی فرمانداری سرپلذهاب در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص اسکان اداره انتقال خون شهرستان سرپلذهاب گفت: با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر بعنوان کارشناس مشورتی و هیئت تدبیر با این مصوبه موافق کردیم که به مدت یکسال در ترمینال شهرستان بصورت رایگان مستقر گردند.

وی افزود: در آینده در صورت مجوزهای لازم برای تعیین تکلیف ساختمان حمایت لازم از سوی شهرستان سرپلذهاب انجام خواهد شد.

ایشان تصریح کرد: تاکنون هیچ پیشنهاد از طرف دستگاه اجرایی دال بر تقاضای اعتبار به فرمانداری داده نشده است و تقاضای در این رابطه صورت نگرفته است.

آقای مرادی رئیس اداره انتقال خون شهرستان های قصرشیرین و سرپلذهاب در ادامه گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: سال گذشته جایگاه موقت (کانکس)  جانمایی شد تا اینکه جایگاه ثابت در نظر گرفته شود اما این جایگاه موقت در گرما و سرما مشکلات خاص خود را دارد که هم پرسنل و هم افراد خون دهنده با سختی مواجهه کرده است.

وی افزود: در راستای آخرین پیگیری های بعمل آمده دو اتاق موقت در ترمینال شهرستان قول مساعد داده شده که در اختیار اداره انتقال خون سرپلذهاب گذاشته شود تا تکلیف جایگاه ثابت مشخص گردد.

ایشان یادآور شد: زمینی از سال ۹۸ ، در جوار بیمارستان شهدای سرپلذهاب در نظر گرفته شد که متاسفانه از سوی شهرداری با بحث تغییر کاربری و اجرای طرح فازدو و ... مواجهه شدیم و تاکنون شهرداری زمین در اختیار ما نگذاشته است.

وی با ابراز تاسف از وضعیت موجود گفت: با توجه به نیاز ضرور خون در گروه های مختلف و نجات بیماران متاسفانه هفته یک روز در قصرشیرین خونگیری انجام میشود که بالاجبار مراجعه کنندگان سرپلذهابی با توجه به بُد مسافت و هزینه های تردد به شهرستان قصرشیرین مراجعه میکنند.

در ادامه مدیرکل سازمان انتقال خون استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: طی چند ساله گذشته پیگیری های زیادی برای جایگاه ثابت خونگیری در فرمانداری سرپلذهاب انجام شد و در مرحله اول کانکس های در حیاط بیمارستان شهدای سرپلذهاب با حداقل امکانات در اختیار گذاشتند و در این مدت مشکلات بسیاری متحمل شدیم.

وی افزود: در ادامه در شورای اداری با حضور استاندار کرمانشاه،  مصوبه ای مبنی بر قرار دادن زمین برای ساختمان انتقال خون از سوی شهرداری سرپلذهاب و مشارکت ساخت از سوی بنیاد علوی تایید شد که در پیگیری های بعدی شهرداری شهرسرپلذهاب عدم طرح تفصیلی منطقه پشت بیمارستان را علت در تاخیر واگذاری زمین عنوان کرد که متاسفانه به نتیجه ای ختم نشد.

پژمان صالحی‌فر بیان کرد: در ادامه پیگیری های بعمل آمده از سوی امام جمعه سرپلذهاب و رئیس شورای شهر متاسفانه کماکان شهرداری همکاری لازم بعمل نیاورد و در نهایت تصمیم‌ بر اسکان موقت به مدت یکسال در طبقه همکف ترمینال این شهرستان شده است که قطعا پس از یکسال مجدد این مشکلات پابرجاست و انتظار می رود تصمیم جدی در این خصوص گرفته شود و شان و منزلت مراجعه کنندگان خون دهی حفظ و تکریم گردد.

شهرستان سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه دارای ۹۰هزار تن جمعیت می باشد.