پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 222814 ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۶

گفتگو تفضیلی:

چند توصیه برای جلوگیری از سرماخوردگی در فصل پاییز

بازی دراز1404: شروع فصل پاییز با افت محسوس دما و خشکی هوا همراه است که این امر، افراد مختلف را مستعد سرماخوردگی می‌کند؛ در این مطلب چند توصیه برای جلوگیری از سرماخوردگی در این فصل ارائه شده است.

چند توصیه برای جلوگیری از سرماخوردگی در فصل پاییز

به گزارش بازی دراز، شروع فصل پاییز با افت محسوس دما و خشکی هوا همراه است که این امر، افراد مختلف را مستعد سرماخوردگی و ابتلا به برخی از بیماریها می‌کند لذا در فصل پاییز تدابیر خاصی برای حفظ سلامتی در طب سنتی ذکر شده که در ادامه گفتگو تفضیلی با دکترمازیار طهماسبی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سرپل ذهاب آمده است.

دکتر طهماسبی در گفتگو با خبرنگار ما به سوالاتی در این رابطه پاسخگو بود و توصیه های ویژه فصل پاییز داشت:

سرماخوردگی چیست؟این بیماری، در واقع ناشی از فعالیت برخی ویروس ها در ناحیه فوقانی دستگاه تنفسی است. تا به حال، بیش از ۲۰۰ نوع ویروس عامل سرماخوردگی شناسایی شده اند که یکی از مهمترین آنها، Rhinovirus می باشد. این نمونه، عامل بیش از ۱۰ تا ۴۰ درصد سرماخوردگی ها است. علاوه بر آن، Coronavirus و RSV نیز به ترتیب، عامل بیش از ۲۰ درصد و ۱۰ درصد سرماخوردگی ها هستند.

Rhinovirus و سایر ویروس های عامل بیماری، از طریق بینی و دهان، وارد بدن می شوند و به راحتی از طریق تماس با افراد و اشیا مختلف (دستگیره در، کیبورد، موس، تلفن و …) منتشر شده و گسترش می یابند.

دلیل بروز سرماخوردگی چیست؟با اینکه سرما و رطوبت به صورت مستقیم عامل و باعث سرماخوردگی نیستند، اما این فاکتورها شما را مستعد بیماری می کنند. برای مثال، عواملی مانند خستگی، اضطراب و استرس روحی، آلرژی های بینی و گلو نیز از مواردی هستند که به بروز سرماخوردگی کمک می کنند.

سرماخوردگی چگونه شروع می شود و خود را نشان می دهد؟سرماخوردگی معمولاً از دریافت ویروس از یک فرد آلوده آغاز می شود. گاهی نیز با لمس یک سطح آلوده و یا تنفس هوای آغشته به عطسه یک فرد آلوده انجام می شود، صورت می پذیرد.

هنگامی که برخی از این ویروس های بد ذات، بر روی مخاط بینی و گلوی شما جا خوش می کنند، سرماخوردگی آغاز می شود. بدن شما اقدام به مقابله توسط گلبول های سفید می کند. تا قبل از شناسایی دقیق نوع ویروس، حمله های ابتدایی معمولاً با شکست مواجه می شوند و بدن برای تجدید قوا، اندکی ضعیف می شود. در این هنگام، معمولاً بینی و گلو ملتهب شده و مخاط بیشتری تولید می کنند.

بخش اعظم انرژی بدن شما، جهت مبارزه با ویروس سرماخوردگی، ضعیف می شود و به همین علت، شما احساس خستگی و بی حالی مفرط می کنید.اگر چه سرماخوردگی های معمولی، اغلب خفیف هستند، اما ممکن است در صورت عدم مراجعه به پزشک، شما را حتی برای چند هفته زمین گیر کنند.

درپایان برای فصل پاییزچه توصیه های در این رابطه دارید: شبها از باز گذاشتن پنجره‌ها جداً پرهیز شود‌؛ افت دما در نیمه شب زیاد خواهد بود و شانس شروع سرماخوردگی بسیار افزایش می‌یابد.
فصل پاییز با افت و خیز دما طی روز و شب و احتمال خشک شدن مخاط و تجمع اخلاط مزاحم در مسیر ریه و سینوس‌ها همراه است.

بهترین حالت این است که شبها قبل از خواب حداقل دو لیوان آب جوش استفاده شودتا ترشحات ریوی و سینوسها در شرایط خوبی باشد و بدن بتواند پاکسازی انجام دهد؛ این کار مانع از گلودرد و سرماخوردگی خواهد شد.

استفاده مطلوب از میوه گلابی و دمنوش برگ گلابی در این فصل توصیه می‌شود؛ در این فصل استفاده از میوه گلابی باعث پاکسازی دستگاه گوارش از جرمهای غلیظ می‌شود‌.

توصیه می‌شود روزانه به‌خصوص در میانه روز حداقل یک تا دو گلابی استفاده شود‌؛ استفاده از این میوه جرمهای غلیظ را دفع می‌کند و مانع از تجمع بخارات گرم در کبد می‌شود‌ پس بنابراین می‌تواند از بروز سرماخوردگی همچنین احتقان صفراوی جلوگیری کند.

شروع علائم خشکی در پائیز می‌تواند افت و خیز رطوبت و حرارت را ایجاد کند و این باعث اختلال خواب در بعضی از افراد خواهد شد‌.

برگ میوه گلابی در حال حاضر به‌وفور وجود دارد‌؛ می‌توانید برگ این میوه را گرفته و خشک کرده و شبها به‌عنوان دمنوش استفاده کنید تا باعث آرامش شما شده و از اضطراب و دلشوره‌هایی که مختص فصل پائیز و یا شروع غلبه سودا است‌، جلوگیری شود.

مصرف عسل به‌خصوص عسلهایی که حالت ضدعفونی‌کننده مخاط را دارند باید در پاییز شروع شود؛ استفاده از عسل و آب و لیموترش به‌خصوص اگر عسل آویشن در اختیارتان باشد، می‌تواند به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی به شما کمک کند تا دچار ابتلا به علائم سرماخوردگی نشوید و اگر دچار علائم سرماخوردگی شدید وضعیت‌تان زود به حالت عادی برگردد.

باید یادآوری کنیم ترکیب کردن عسل با آبی که حرارتش کمتر از 40 درجه باشد معمولاً کیفیت عسل را حفظ می‌کند؛ اگر عسل با آبی که حرارت‌ آن از 40 درجه بیشتر است ترکیب شود می‌تواند باعث آسیب به آنزیمها و مواد داخل عسل شود.
بزرگسالانی که احتمال علائم آلرژیک را داشته یا دارند از مصرف خربزه جداً خودداری کنند‌.