پربازدیدترین ها

سرویس: گالری عکس کد خبر: 1166 ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۷

سوگواره های عاشورایی با نوای لوس آنجلسی!

سوگواره های عاشورایی با نوای لوس آنجلسی!

محرمی دیگر در راه است تا بوی خون های سرخ ریخته شده شهدای مظلوم عاشورا به مشام برساند.

محرم فروردین جانهاست و شکوفایی غنچه های بسته بیداری و آگاهی و ایثارو فداکاری؛ محرم ماه حسین است.

دهه اول محرم كه مي شود بغض عجيبي روي سينه ام سنگيني مي كند و اشك ها در چشمم دو دو مي زند و منتظر تلنگري است كه جاري شود ...

اما هنگامی که به برخی از هیات های عزاداری برای تسکین آلام دردها می روی با صداها و آواهایی برخورد می کنی که درک آنها برایت سخت و سنگین است.

آواهایی که تا دیروز در شبکه های لوس آنجلسی پخش می شد؛ اینبار از درون برخی پناهگاه بچه های حزب الهی و عاشق اهل بیت با اشعاری متفاوت شنیده می شود!

موسیقی مذهبی نسبت به دهه های گذشته (بعد از انقلاب مشروطیت) وضعیت مطلوبی ندارد هرچند که نسبت به هفت یا هشت سال قبل بهتر شده است.

در گذشته با وجود اینکه رضا خان از برگزاری مراسم تعزیه جلوگیری می کرد ، اما باز هم ملودی ها و ریتم های سینه زنی بکر، صادقانه ، عالمانه و آگاهانه ای ساخته می شد.

این روند مطلوب تا دهه 60 ادامه داشت بطوریکه در هشت سال دفاع مقدس نیز کارهای ارزشمندی از هنرمندانی همچون صادق آهنگران تولید شد.

 متاسفانه روند تولید آثار موسیقایی مطلوب مذهبی از نیمه دوم دهه 70 تا چند سال اخیر به سبب ناآگاهی برخی از جوانان مداح متوقف شد.

 در این سال ها برخی از جوانان مداح بدون در نظر گرفتن مقام و جایگاه اهل بیت(ع) با الهام پذیری از موزیک های پاپ غربی و استفاده از این نوع ریتم در آهنگ های عزاداری می خواستند یک شبه ره صد ساله را بروند.

کارشناسان معتقدند که مداحان برای ارائه آثار ماندگار و مطلوب نیازمند شناخت ردیف های آوازی و دستگاه های موسیقایی هستند و بر همین اساس بایستی نهادها و متولیان امر با برگزاری کلاس های ویژه ای با اساتید مجرب برای مداحان ، ضمن واکاوی مفاهیم و ریتم های موسیقی های مذهبی نمونه ها و الگوهای مناسبی را به جامعه عرضه نماید.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، صداوسیما و حوزه هنری باید هر کدام یک گوشه این کار بزرگ را بگیرند و با کمک سازمان تبلیغات اسلامی که مؤظف به حمایت در موضوعات دینی و مذهبی است به کسانی که در این زمینه یا شهرت دارند و یا ندارند، سفارش کار دهند.

یادآوری می شود مقام معظم رهبری در خردادماه سال گذشته طی دیدار با مداحان اهل بیت (ع) در بخشی از فرمایشاتشان فرمودند: "البته آهنگ خوب به معناى تقليد از آهنگ موسيقى‌هاى لهوىِ مضلّ عن سبيل اللَّه نيست؛ اين را توجه داشته باشيد. بعضى از آهنگها، آهنگهاى بدى است، آهنگهاى غلطى است، آهنگهاى لهوى است؛ اين را نبايد به وادى حرفه‌ مداحى و خواندن مداحى كشاند. عيبى ندارد كه شكلهاى جديدى را در خواندن و قرائت اشعار و آهنگ‌سازى‌هاى گوناگون ابتكار كنيد؛ اما از اين تشابه و تداخل بپرهيزيد. البته آهنگهاى لهوىِ مضلّ عن سبيل اللَّه را ميگويم، نه حالا هر آهنگى كه يك وقتى در يك مضمون ديگرى خوانده شده، آن را بخواهيم منع كنيم؛ نه، آهنگهائى كه لهوى است و مضلّ عن سبيل اللَّه است؛ اينها را نياوريد."

متاسفانه موسیقی مذهبی با وجود تاکیدات فراوان رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر روند نامطلوبی را طی کرده بگونه ای که هم اکنون به ندرت آثارماندگاری (همچون موذن زاده اردبیلی) در این زمینه تولید می شود؛ این اتفاقات ناخوشایند درحالی بوقوع پیوسته که ریشه اصلی موسیقی ایرانی از مذهب چشمه گرفته است.

افسوس  که موسیقی مذهبی کشور که برای گذشتگان و نیاکان ما بسیار مهم بوده اما هم اکنون با آهنگ های لوس آنجلسی و گاها شرم آور درهم آمیخته است!

باز محرم آمد و دل شكستگي هايش براي عباس؛ نکند آن روزی رسد که بوی مست کننده گل سرخ و لاله عاشورا به مشام ما برسد و ما را مست و هشیار نسازد.

حمید بازگشا