پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸

بازتاب ساخت موشک ‌جدید ارتش در رسانه‌های خارجی/ تفاوت موشک‌های ارتش و سپاه/ ترس آمریکا از فعالیت‌های نظامی اخیر ایران از چیست؟

آنچه ABC بر آن تاکید دارد این است که موشک جدید نزاجا، علاوه بر برد زیادش در هر شرایط آب و هوایی قابل به کارگیری است.

فعالیت موشکی و رزمایش‌های قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران در شرایط حساس کنونی به شدت توسط رسانه‌های خارجی دنبال می‌شود‌.

با انتشار خبر ساخت موشک جدید ارتش، برخی از رسانه‌های خارجی دست به قلم شده و تحلیل‌های مختلفی را درمورد قوای موشکی و مسلح ایران نگاشتند‌. ABC در یکی از گزارش‌هایش به این موضوع پرداخته است.

پیش از بررسی مقاله این پایگاه، ابتدا باید به دستاورد موشکی جدید نزاجا بپردازیم‌.

موشک جدید ارتش را بشناسید

امیر سرتیپ کیومرث حیدری در حاشیه دومین جشنواره ملی ایده پردازی شهید نامجو نزاجا که صبح یکشنبه در ستاد فرماندهی این نیرو برگزار شد، گفت: هم‌اکنون که با شما صحبت می‌کنم یگان موشکی نزاجا در یکی از مناطق کشور در حال تست موشک با برد ۳۰۰ کیلومتر هستند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: این موشک در رده برد متوسط نزاجا است که امروز به لحاظ دقت و قدرت، اندازه‌گیری می‌شود.

سرتیپ حیدری در خصوص مختصات عملیاتی این موشک گفت: این موشک از قابلیت‌های نقطه زنی، هوشمندی و اتوماسیون برخوردار و آماده دفاع از مرز و بوم جمهوری اسلامی ایران را در شرایط جوی مختلف دارا می باشد.

وی گفت: تلاش می‌کنیم تا تسلیحاتمان در این حوزه اولا هوشمند و ثانیا از قابلیت اتوماسیون برخوردار باشند و ثالثا نقطه زن باشند.

تفاوت موشک‌های ارتش و سپاه، هدف موشک جدید ارتش چیست؟

آنچه ABC بر آن تاکید دارد این است که موشک جدید نزاجا، علاوه بر برد زیادش در هر شرایط آب و هوایی قابل به کارگیری است.

نویسنده تاکید دارد که موشک‌های کوتاه برد معمولا در دست ارتش است؛ بر عکس موشک‌های میان برد و دور برد که بیشتر در اختیار سپاه است؛ موشک‌های دوربردی که گاه تا ۲ هزار کیلومتر نیز بُرد دارند.

موشک‌های دوربرد و میان‌برد معمولا برای تهدید رژیم صهیونیستی و هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی به کار می‌روند.
با این حال، موشک‌های کوتاه برد نیز اهداف استراتژیک خاص خود را دارند. نویسنده ABC تاکید دارد ‌که ارتش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه فعالیت و پیشرفت بسیار زیادی داشته است.

مانورهای نظامی مثلث تهران - پکن - مسکو

همچنین، نویسنده پایگاه ABC تاکید دارد که پیشرفت ارتش جمهوری اسلامی ایران منحصر به این نبوده و مانور دریایی اخیر ایران - روسیه یکی دیگر از زمینه‌های پیشرفت استراتژیک ارتش ایران است.

نویسنده تاکید دارد که این رزمایش چهارمین فعالیت مشترک ارتش ایران و روسیه در دو سال اخیر است. رزمایشی که معمولا با همکاری ارتش چین برگزار می‌شود و همانطور که قبلا نیز گفته شده است، تاثیر بسیار زیادی در شکل‌گیری ائتلاف استراتژیک بین سه کشور دارد (در این رابطه اینجا بخوانید).

این چیزی است که نویسنده ABC نیز بر آن تاکید دارد. فعالیت مشترک و ائتلاف نظامی پکن، مسکو، تهران در حالیکه سخت ترین تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان همچنان برقرار است، می‌تواند باعث نزدیکی اقتصادی و سیاسی این مثلث هم شود. این شرایط در حالی است که دیدار مقامات سیاسی و نظامی سه دولت در سالهای اخیر بسیار زیاد شده است.

تحریک بایدن، هدف فعالیت‌های نظامی اخیر ایران؟

نویسنده مقاله معتقد است فعالیت مشترک ایران و روسیه و ایران و چین در ماه‌های اخیر بسیار بیشتر شده و علت این امر هم فشار بر جو بایدن و دولتش است تا هر چه سریع‌تر به برجام بازگردد.

در حالیکه رزمایش‌های ارتش در ماه‌های اخیر در دریا بوده، سپاه نیز رزمایش‌های زمینی مهمی را در خشکی و در نزدیکی مرز عراق برگزار کرده است، که به نظر می‌رسد این رزمایش‌ها نیز در راستا و هدف بالا بوده اند.

نویسنده در انتها مروری بر وضعیت سیاسی وخیم ایران و ایالات متحده دارد. اوضاعی که به خصوص بعد از خروج دونالد ترامپ از برجام، بازگشت تحریم‌های سنگین ضدایرانی و کاهش گام به گام تعهدات هسته‌ای ایران رو به وخامت گذاشت. از نظر نویسنده، عملیات ارتش و سپاه دقیقا در پاسخ به این شرایط صورت گرفته است.