پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۶

سیاست جهاد کشاورزی بر حفظ نژادهای بومی در مناطق عشایری است

یک کارشناس دام سبک در کرمانشاه گفت: سیاست جهاد کشاورزی در مناطق روستایی و عشایری حفظ و اصلاح نژادهای بومی منطقه با هدف حفظ نژادهای مقاوم و سازگار منطقه است

به گزارش بازی دراز، 

خشایار منصوری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار داشت: وزن لاشه، وضعیت چربی میان بافتی دام ممکن است در گوسفندهای نژادهای مانند لاکن، ایل دو‌فرانس یا رامانوف نسبت به نژادهای افشاری و سنجابی متفاوت باشد، اما درصد بالایی از طعم گوشت این گوسفند بستگی به خوراک آن‌ها دارد.

این کارشناس دام سبک در کرمانشاه ادامه داد: با توجه شرایط موجود بازار نیازمند توسعه دامداری با بهره‌وری بالا و پرورش نژادهایی با بازده بالاتری هستیم و این در حالی است که این پرورش نژادهای پربازده اروپایی از آزمایشات متعدد سلامت غذای اروپا به سلامت بیرون آمده است و بخش اعظم نیاز گوشتی کشورهای اروپایی از این دام‌ها تامین می‌شود.

وی در پاسخ به این سئوال که مسائل مطرح شده در خصوص چندقلویی‌زایی نژادهای اروپایی صحت دارد، گفت: نژادهای همچون لاکن، ایل دو‌فرانس یا رومن حاصل ساله‌ها تحقیق و پژوهش مراکز اصلاح نژاد در اروپا است و قطعا این مسائل مختلفی همچون چند قلویی‌زایی و درصد تبدیل خوراک به گوشت این نژادها اصلاح شده است.

منصوری خاطرنشان کرد: این نژادها نیازمند تغذیه، شرایط و جایگاه نگهداری مناسب از تمامی گروه‌های مواد مغذی و به مقدار مناسب است و اگر پروتئین و مقدار مغذیی لازم برای آن‌ها فراهم نشود نمی‌تواند انتظار چندانی از این نژاد‌ها داشت.

این کارشناس دام سبک در مقایسه بین این نژادهای اروپایی و نژادهای بومی، خاطرنشان کرد: سیاست جهاد کشاورزی در راستای توسعه گوسفندهای نژادهای اروپایی در مراکز صنعتی با هدف تولید نیاز جامعه به گوشت و در مناطق روستایی و عشایری حفظ و اصلاح نژادهای بومی منطقه با هدف حفظ نژادهای مقاوم و سازگار منطقه است.

وی در توصیه به کسانی که قصد نگهداری و پرورش نژادهای همچون لاکن، ایل دوفرانس، رومن را دارند،گفت: این نژادها نیازمند یک فضای بسته به مساحت حداقل 2 هزار و 200 مترمربع و حداقل یک هکتار زمین آبی و یا 2 هکتار زمین دیم به ازای هر 50 راس است و برای خرید مولدهای اصلی نیز بایر با هماهنگی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه و یا سایر مرکز استان‌ها اقدام شود.

منصوری در پایان، خاطرنشان کرد: صمیمانه و مصرانه از تمام مردم می‌خواهیم در خصوص نگهداری دام‌های سبک اطلاعات خود را از مراکز معتبر جهاد کشاورزی و کارشناسان مربوطه در این نهاد که به صورت رایگان و مستمر در اختیار علاقمندان قرار می‌دهند، اقدام کنند و به هیچ وجه به شایعات و اخبار موجود در فضای مجازی توجه نکرده و یا از این فضا اقدام به خرید نژادهای اصلاح شده نکنند.