پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۲

اقتدار و امنیت ایران مدیون جانفشانی مرزبانان

تهران - ایرنا - امنیت امروز مرزهای ایران در کنار بی ثباتی های منطقه و درگیری و ناامنی های اطراف کشورمان ، مرهون با هم بودن و در کنار هم بودن مرزبانان ، نیروهای امنیتی، مرزنشینان و مردم است که در صفی متحد از کیان ایران اسلامی دفاع و صیانت می کنند.

به گزارش بازی دراز، مرزبانان، چشمان بیداری هستند که شبانه روز از نماد حاکمیت ملی این کشور یعنی مرزهای پهناور آن مراقبت و محافظت می کنند تا ایرانیان بتوانند معنای واقعی امنیت را دریابند.
هر چند بسیاری از مردم به چشم مرزبانان را نمی بینند اما امنیت و راحتی خیالی که دارند منشاء حضور و هوشیاری آناان در مناطق مرزی کشور است .
آن هنگام که مردان بی ادعا در دورافتاده ترین نقاط مرزی وظیفه خود را انجام می دهند و ما بی هیچ دغدغه ای به زندگی و فعالیت های روزانه مشغولیم.
امنیت حاکم بر مرزها، امنیت و رونق اقتصادی را برای یک کشور به ارمغان می آورد، از آنجا که مرزها دارای تاثیرات مستقیم بر استقلال و تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، امنیت داخلی، اوضاع اقتصادی، فرهنگی، دیپلماسی و نیروهای مسلح آن کشور و کارکردهای آن دارد ، پس اهمیت مرزبانی به مفهوم کلی نظارت و کنترل تحرکات انسانی و دگرگونی ها و تغییرات، اهمیت ویژه ای پیدا می کند.
ایران اسلامی ، امروز وامدار قهرمانانی است که در راه افزایش امنیت در روزهای سرد و گرم با قلبی که دعاهای مردم ایران زمین به آنان قوت می بخشد، خدمت می کنند. دستی به نشانه احترام بلند می کنیم و درود می فرستیم بر همه مرزبانانی که لباس رزم بر تن دارند و نشان مهربانی بر دل که شهدای بسیاری را تقدیم این مرز و بوم کرده اند . 

* شهدای مرزبانی 
تعداد مرزبانان ایرانی اعم از نیروهای پلیس مرزبانی ، سپاه پاسداران ، بسیج و نیروهای امنیتی که در درگیری‌های مرزی با اشرار یا گروهای سیاسی معارض مسلح در سالهای گذشته به شهادت رسیده اند بالغ بر دهها نفر است. 
در آخرین اقدام کور و یکی از حملات تروریستی گروههای غیر قانونی و مورد حمایت حکام منطقه و استکبار جهانی در اواخر بهمن ماه سال گذشته ( 97 )عوامل گروهک تروریستی جیش العدل ( ظلم ) با اقدام عملیات انتحاری یک دستگاه اتوبوس حامل نیروهای مرزبان نیروی زمینی سپاه پاسداران را منفجر کردند.
در این حادثه تروریستی که بوسیله یک دستگاه وانت مملو از موادمنجره در جاده خاش- زاهدان محدوده روستای چانعلی رخ داد 27 نفر از نیروهای جان برکف سپاه شهید و 13 نفر دیگر زخمی شدند.

* روحانی : آمادگی ایران برای از بین بردن تروریست ها
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری در پی این اقدام تروریستی (18 اسفند 97 ) در تماس تلفنی با نخست وزیر پاکستان حادثه تروریستی در جاده خاش – زاهدان و شهادت مرزبانان ایران اسلامی را بسیار تاثرانگیز خواند و افزود: ما شاهد حوادث فراوانی از سوی تروریست هایی هستیم که متاسفانه در خاک پاکستان مستقر هستند و در همین راستا آمادگی کامل داریم که با ارتش و دولت پاکستان برای از بین بردن این تروریست ها که حضور آنها به نفع ما ، شما و منطقه نیست، همکاری کنیم. ادامه فعالیت این تروریست ها از خاک پاکستان می تواند روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

* استان های مرزی و شهادت مرزبانان
مرزبانان کشورمان در جای جای سرزمین اسلامی در استان های آذربایجان غربی، کردستان، سیستان و بلوچستان و دیگر مناطق مرزی کشور با جانفشانی و ایثار از مرزهای اسلامی ایران مراقبت می کنند و بسیاری از این غیرو مردان جان خود را فدای امنیت و آزادی و استقلال مردم ایران کرده اند.

* حملات تروریستی 
23 مهر ماه سال 97 و در پی خیانت عوامل نفوذی، 12 نفر از مرزبانان و بسیجیان بومی در نقطه صفر مرزی در جنوب شرق کشور ربوده شدند که در حال حاضر 2 نفر از این مرزبانان همچنان در بند اسارت مانده‌اند و بقیه آنها آزاد شده‌اند.
اردیبهشت سال‌ 96 تعداد ١٠ مرزبان ایرانی در درگیری با اشرار مسلح در سیستان‌وبلوچستان در مرز میرجاوه به شهادت رسیدند. 
١٧ دی ٩٥ هم خودروی تدارکاتی مرزبانی در‌حالی‌که مشغول توزیع ناهار بین پاسگاه‌های مرزی بود، مورد حمله اشرار مسلح قرار گرفت. در این درگیری پنج نفر مجروح و یک نفر کشته شد.
١٦ تیر ٩٥، هم مصادف با عید فطر بین مرزبانان سیستان‌ وبلوچستان و اشرار در منطقه جکیگور درگیری مسلحانه رخ داد که منجر به شهادت چهار نفر از مرزبانان شد.
غروب ١٨ بهمن ٩٢ هم پنج سرباز دیده‌بان کشورمان در مرز جکیگور سیستان ‌وبلوچستان مفقود شدند. مسئولیت این ربایش به گروهک تروریستی جیش‌العدل نسبت داده شد.در نهایت چهار مرزبان 17 فروردین 1393 به ایران بازگشتند؛ ولی خبری از شهید دانایی‌فر نبود. پیکر شهید دانایی‌فر در تاریخ اول فروردین 1394 از خاک پاکستان به کشور بازگشت و در تاریخ چهارم فروردین در زادگاهش به خاک سپرده شد.
سوم آبان ٩٢ در پی درگیری مسلحانه در منطقه سراوان، ١٤ نفر از نیروهای مرزبانی شهید شدند. مسئولیت این حمله را هم گروهک «جیش‌العدل» برعهده گرفت. شهدای مرزبان از نیروهای هنگ مرزی «بم پشت» سراوان بودند.

** بیانات رهبری در دیدار خانواده‌های شهدای مرزبان 
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خانواده شهدای مرزبان و مدافع حرم درماه مبارک سال 1396 فرمودند: بخش مهمّ دیگری از امنیّت، مربوط به این مرزداران ما است؛ چه از نیروی انتظامی که در مرز مستقرّند، چه از نیروهای زمینی سپاه که در مرز مستقرّند، چه از بقیّه نیروهایی که در مرزها در حال رفت‌وآمد و استقرار و فعّالیّت و تلاشند؛ این ناشی از برکات آنها است.
شهدای مرزی ما مظلومند؛ چه در مرزهای جنوب شرقی یعنی منطقه‌ بلوچستان و کرمان و مانند اینها، چه منطقه‌ی شمال غربی [یعنی] منطقه‌ کردستان و کرمانشاه و بقیّه‌ جاها، چه بقیّه‌ مناطق دیگری که در مرزها مشکلاتی وجود دارد؛ در همه‌ اینها، این مرزدارهای ما هستند که دارند با همه‌ وجود، آنجا دفاع می کنند. اگر این مرزدارها نباشند، از بعضی از مرزهای ما هزارکیلو هزارکیلو موادّ مخدّر وارد کشور می کنند که هر یک کیلویش ممکن است صد جوان را بدبخت کند و به روز سیاه و به خاک سیاه بنشاند. چه کسی جلوی اینها را می گیرد؟ مرزدار ما! اینها هستند که دارند فداکاری می کنند؛ بعد هم شهید می شود؛ این شهید خیلی ارزش دارد. شهید مدافع حرم آن‌جور، شهید مرزبان این‌جور.


** مدیون شهدای مرزبانی هستیم 
سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری فرمانده پلیس در سخنان اخیر خود در بزرگداشت مقام شهدای مرزبانی گفت: روحیه ایثارگری شهدا و خانواده های این عزیزان برای همگان الگو است، اقتدار و امنیت مثال زدنی امروز کشور را مدیون جانفشانی شهدا می دانیم.
وی افزود: فرماندهی معظم کل قوا فرمودند 'هر جا خانواده شهیدی را دیدید، سلام من را به آنان برسانید'.
شهدا و خانواده آنان افتخار جمهوری اسلامی ایران به شمار می روند، امنیت مثال زدنی که امروز از آن برخوردار هستیم مدیون رشادت و مجاهدت های شهدا است .
وضعیت امنیت در شرق میهن اسلامی مطلوب است و در هر نقطه از جدار مرزی اگر تحرکی صورت گیرد با هوشیاری مرزداران عزیز خنثی می شود.
بین نیروهای مسلح و مردم همدلی و وحدت وجود دارد و امیدواریم این وحدت و همدلی روز به روز گسترش یابد و منجر به ارتقاء امنیت در همه بخش ها شود.

** ایران خط مقدم مبارزه با مواد مخدر 
سردار قاسم رضایی فرمانده مرزبانی ناجا بااشاره به اهمیت تامین امنیت در مرزها توسط نیروهای امنیتی و مرزی گفت: مسئله ای که امروز در مرزها بیشتر با آن درگیر هستیم، مقابله با مواد مخدر است، در افغانستان از حدود 20 سال گذشته، کشت و تولید مواد مخدر به بیش از 45 تا 50 برابر رسیده است، اگر در سال 2000 حدود 200 تن کشت و تولید مواد مخدر وجود داشت این مقدار حالا به بیش از 9 هزار تن رسیده است این در حالیست که در سال جاری از ورود 8 تن مواد مخدر در مرز ممانعت شده است.
وی افزود: سازمان‌های بین‌المللی در خصوص مبارزه با مواد مخدر اقرار کرده‌اند جمهوری اسلامی در خط مقدم مبارزه و مقابله با مواد مخدر است .

** اراده پولادین 
براستی طاقت آوردن در برخی از نقاط صفر مرزی از توان بسیاری خارج است اما اراده مردان پولادین مرزبانی بر همه سختی ها فائق آمده که نتیجه اش مرز و بومی امن و ایمن است؛ پس تشکر زبانی، کمترین کاری است که می توانیم انجام دهیم و چیزی جز احترام نداریم که لایق سپاسگزاری از آنان باشد.
ضمن تسلیت به خانواده های غیرتمند شهدای مرزبانی و مدافعان حریم کشورمان ادای احترام می کنیم به روح بلند این شهدای گرانقدر.
اجتمام ** 1095**1601**