پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
سفیر اسبق انگلیس در سوریه در گفت وگو با ایرنا:

انگلیس و شرکایش سهمی در آینده سوریه نخواهند داشت

– سفیر اسبق انگلیس در دمشق با اذعان به شکست سیاست‌های جنگ‌طلبانه و ستیزه‌جویانه غرب در سوریه تصریح کرد که انگلیس و شرکایش سهمی در آینده سوریه نخواهند داشت و این احتمال وجود دارد که برای بازگشایی سفارتخانه های خود با مخالفت دولت دمشق مواجه شوند.

به گزارش بازی دراز، «پیتر فورد» که در سال‌های 2003 تا 2006 سفیر انگلیس در سوریه بوده است، روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به بیان دیدگاه خود در باره تحولات اخیر در سوریه، با نگاه بر تصمیم امریکا برای خروج نیروهایش از این کشور پرداخت و گفت: ابهامات زیادی در رابطه با موضع آمریکا وجود دارد. دونالد ترامپ می‌گوید داعش شکست‌خورده و به‌این‌ترتیب مأموریت آمریکا به پایان رسیده است. او قرار بود دستور بدهد که نیروهای آمریکایی سریعاً خارج شوند. اما مشاوران امنیتی او فشار زیادی را وارد کردند تا خروج نیروها به‌تدریج صورت گیرد.
فورد افزود: بخش زیادی از این فشارها به این دلیل است که هنوز چند هزار پیکارجوی داعش باقی‌مانده و برخی از روستاها را در کنترل خود دارند. مشاوران ترامپ همچنین ادعا می‌کنند که خروج نیروهای آمریکا، راه را برای کشتار کردهای سوری توسط ترکیه باز می‌کند.آن‌ها نسبت به عواقب این تصمیم بر امنیت اسرائیل که از اهمیت بالایی در کاخ سفید برخوردار است نیز ابراز نگرانی کرده و تلاش می‌کنند تا تصمیم رئیس‌جمهوری را برگردانند. اما این اتلاف وقت است چون خروج آمریکا از سوریه امری اجتناب ‌ناپذیر است. 
سفیر اسبق انگلیس خود را یکی از نیروهای مخالف دخالت‌های نظامی درسوریه توصیف کرد و افزود: من از ابتدای درگیری‌ها در سوریه بر لزوم پایان دادن به دخالت‌های نظامی غرب تأکید داشته و پیش‌بینی می‌کردم که سرانجام به وضعیت قبل از بروز درگیری‌ها بر خواهیم گشت. اینک ارتش سوریه 75 درصد اراضی کشور را پس گرفته و به‌زودی مابقی کشور را هم پس خواهد گرفت. 

** وزیرخارجه انگلیس از دخالت‌های نظامی در سوریه سیر نمی‌شود
او در پاسخ به سؤالی درباره موضع انگلیس در قبال سوریه و احتمال دنباله‌روی این کشور از سیاست خارجی آمریکا گفت: اگر آمریکایی‌ها از سوریه خارج شوند، بریتانیا هم بایستی خارج شود و قادر به ادامه این وضعیت نخواهد بود. البته وزیر خارجه انگلیس یکی از همان افرادی است که از دخالت‌های نظامی غرب در سوریه سیر نمی‌شود و به همین خاطر از تصمیم ترامپ خرسند نیست. اما هرچقدر هم که ناراحت باشد زمانی که آمریکایی‌ها از سوریه خارج شوند، نیروهای انگلیسی را هم با خودشان بیرون می‌کشند. 

**لندن برای بازگشایی سفارت خود در دمشق به التماس می‌افتد
درپاسخ به سؤالی درباره احتمال بازگشایی سفارت انگلیس درسوریه، فورد گفت: به نظرم لندن هنوز برنامه‌ای برای بازگشایی سفارتش در دمشق ندارد. گزارش‌هایی منتشرشده که ساختمان سفارت انگلیس در حال بازسازی است اما این اقدامات ازنظر من معنای زیادی ندارد. 
وی تصریح کرد: انگلیس اولین قدرت اروپایی نخواهد بود که سفارتش را در سوریه بازگشایی می‌کند. البته آخرین کشور هم نمی‌خواهد باشد اما به‌زودی کشورهای اروپایی سفارتخانه خود در سوریه را بازگشایی خواهند کرد و انگلیس که از قافله عقب‌مانده نمی‌تواند هیچ نقش سیاسی در پایان ماجرای سوریه ایفا کند. 
فورد افزود: به نظرم انگلیسی‌ها به‌زودی برای بازگشایی سفارتشان در دمشق به التماس می‌افتند و در آن صورت باید دید که آیا دولت سوریه با درخواست لندن موافقت خواهد کرد و چه شرط‌هایی را مطرح می‌کند.
وی بابیان این مطلب تصریح کرد که بازگشایی سفارت انگلیس در دمشق نبایستی به‌عنوان یک پیش‌فرض در نظر گرفته شود چراکه سوریه ممکن است برای این درخواست شرط‌هایی را مطرح کند.
سفیراسبق انگلیس پرسید،نمی‌تواند تصور کند که دولت سوریه چطور می‌خواهد با بازگشایی سفارت‌خانه کشورهایی موافقت کند که در سال‌های اخیر این کشور را تحریم کرده و علیه آن جنگ اقتصادی به راه انداخته است. 

** سوریه از یک رئیس‌جمهوری قوی برخوردار است
پس از تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه، جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس اظهار داشت: موضع دیرینه بریتانیا این است که باوجود رژیم اسد، صلح در سوریه پایدار نخواهد بود، اما باکمال تأسف به نظر می‌رسد که او قرار است برای مدتی در قدرت حضورداشته باشد که این به دلیل حمایت‌هایی است که از سوی روسیه دریافت می‌کند.
فورد در باره سیاستمداران و رسانه‌های انگلیس که خواستار برکناری بشار اسد با ادعای ثابت نشده استفاده از سلاح‌های شیمیایی هستند. می‌گوید: بشار اسد دیکتاتور نیست و سوریه از یک رئیس‌جمهوری قوی برخوردار است. او بارأی اکثریت مردم در سال 2014 دوباره انتخاب شد و حمایت زیادی در داخل دارد. دمکراسی در سوریه ممکن است شبیه به غرب نباشد اما رئیس‌جمهور آن دیکتاتور نیست. دولت او فعال و مسئولیت‌ها در سطوح مختلف توزیع‌شده است.

**رایزنی واشنگتن برای حفظ رژیم صهیونیستی دروغ است
دیپلمات اسبق انگلیس در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آمریکا با خروج از سوریه چگونه می‌خواهد امنیت رژیم صهیونیستی را تأمین کند گفت: ترامپ در این رابطه خیلی روشن اعلام کرده است که اسرائیل از توان نظامی قوی برخوردار و قادر است از امنیت خود دفاع کند. ایران هم مختار است هرکاری انجام دهد. 
وی افزود: البته مشاوران او از صراحت رئیس‌جمهوری درباره اسرائیل وحشت کرده و وانمود می‌کنند که واشنگتن از طریق گفت‌وگو با کشورهای منطقه درباره امنیت اسرائیل رایزنی می‌کند. اما این‌ها دروغ است. 
وی بابیان اینکه چطور ممکن است حضور دو هزار سرباز عادی آمریکا در سوریه برای امنیت اسرائیل حائز اهمیت باشد افزود: همه این ادعاها مهمل است و نیروهای جنگ‌طلب در کاخ سفید و اسرائیل تنها تلاش می‌کنند تا آبروی خود را حفظ کنند. 

**ایران در خروج تروریسم از سوریه نقش بزرگی ایفا کرد
سفیر سابق انگلیس در سوریه درباره نقش ایران در این کشور افزود: ایران در خروج تروریسم از سوریه نقش بزرگی ایفا کرد. این کشور در هشت سال گذشته به لحاظ اقتصادی و در دوران سخت به دولت سوریه کمک کرد و اکنون در فاز آخر تحولات سوریه حضور دارد و ایفای نقش خواهد کرد.
وی ائتلاف دمشق، تهران و مسکو را پیروز میدان سوریه توصیف و تصریح کرد که آمریکا و انگلیس در تمامی اهداف خود در این کشور شکست خوردند. فورد گفت: آن‌ها قصد داشتند دولت سوریه را سرنگون و رژیم دست‌نشانده خود را سرکار بگذارند اما در عمل میدان را واگذار کردند. 
این دیپلمات انگلیسی درعین‌حال یادآور شد که مردم سوریه به دلیل دخالت‌های نظامی غرب و فعالیت جریانات افراطی با حمایت غرب بهای سنگینی را پرداخت کردند. 
فورد در پاسخ به سؤالی درباره آرایش جدید خاورمیانه گفت: متأسفانه ایالات‌متحده خاورمیانه را در قالب بازی جمع صفر نگاه می‌کند به‌طوری‌که سوریه، ایران و روسیه همواره بایستی در بازی شکست بخورند.
وی عنوان کرد آمریکایی‌ها قادر به درک همکاری برای مقابله با تروریسم نیستند و نمی‌توانند شرایطی را تصور کنند که این کشور در امور داخلی خاورمیانه دخالت نکند. 
او این مصاحبه بابیان این جمله به پایان برد که 'بعید می‌دانم آمریکا از تجربه هولناک 8 سال گذشته در سوریه درس گرفته باشد و جنگ‌طلبان واشنگتن عبرت نخواهد کرد'