پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷

رهاسازی ضایعات مرغ فروشیهای جعفرآباد سامان می خواهد

- رهاسازی ضایعات مرغ فروشیها در زباله های شهری، سیمای آزاردهنده و بویی متعفن در شهرک جعفرآباد کرمانشاه ایجاد کرده که علاوه بر ساماندهی مراکز عرضه مرغ زنده، نباید از سودآوری اقتصادی تبدیل این ضایعات به خوراک دام و طیورغفلت شود که تحقق آن هماهنگی و رایزنی می خواهد.

به گزارش بازی دراز، به گزارش ایرنا، اینجا همه چیز درهم و نابسامان است، از صدا و سیمای آزاردهنده فعالیت فروشندگان و خریداران ضایعات گرفته تا کوچه ها و معابر صعب العبور و مشکلات بهداشتی و پاره ای از آسیب های فرهنگی و اجتماعی که در برخی از معابر و کوچه های آن به چشم می خورد. 
جعفرآباد نام آشنای یکی از محلات کرمانشاه است که محرومیت آن کارنامه ای طویل دارد. 
شکایت مردمان این محله بسیار است، یکی از نبود چراغ قرمز بر سر چهار راه و مشکلات و جنجال هایی که به بار می آورد می گوید و دیگری از خلا فضای سبز و نبود متخصص زنان و کودکان در درمانگاه آن. 
ولی شاید آنچه که بیش از هرچیز از تحمل خارج است، رها شدن ضایعات فرآورده های خام گوشت و مرغ توسط برخی فروشندگان در مخازن زباله های شهری، جوی آب و حتی معابر است که دعوتی برای حضور هر نوع جانور موذی و در نهایت منجر به هراس کودکان و نگرانی عابران می شود. 

** بوی آزاردهنده مرغ در زباله های شهری 
دبیر کانون سلامت محله جعفرآباد در گفت و گو با ایرنا از ضایعات مرغ فروشان به عنوان بزرگترین معضل مردم محله جعفرآباد یاد کرد و افزود: به دنبال هم اندیشی با مسئول کشتارگاه بیستون، رایزنی هایی برای انتقال ضایعات اولیه برای تبدیل به پودر انجام شده که خواهان همکاری برای صدور مجوز هستیم. 
حاتمی افزود: از سوی دیگر باید مرغ فروشان با آموزش، یاد بگیرند که ضایعات را در زباله شهری قرار ندهند تا همه ساکنان و عابران از بوی بد مرغ و سیمای آزاردهنده آن رها شوند. 

**عواقب نبود یک چراغ قرمز بر سر چهارراه 
یکی از ساکنان این محله به ایرنا گفت: هنگامی که وارد محله جعفرآباد می شویم متوجه نبود چراغ قرمز بر سر راه چهارراه می شویم که موجب مشکلات متعددی برای ترافیک و تصادفات شده بخصوص در کرمانشاهیان از این مسیر قصد رفتن به باغ فردوس را دارند که موجب درگیری و تنش بین رانندگان می شود. 
محمدی با بیان اینکه با مشکل کمبود سطل و مخزن زباله به ویژه در محله ملاحسینی جعفرآباد مواجه هستیم خواهان در اختیار دادن مخازن بیشتر و توجه به بهداشت آن شد. 

** برای تبدیل ضایعات مرغ و گوشت به پودر در حال رایزنی هستیم 
در ادامه جانشین دبیر کانون سلامت محله جعفرآباد در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: یک ماه است که کار کانون شروع شده و سه شنبه های هرهفته جلسه ای با هدف بیان، بررسی و ارائه راهکار برای حل مشکلات جعفرآباد برگزار می شود. 
آمنه سلیمی از ضایعات مرغ به عنوان یکی از مشکلات یاد کرد و گفت: مرغ فروشان ضایعات خود را داخل مخازن زباله های شهری قرار می دهند که علاوه بر مخدوش کردن فضای شهر، بوی متعفنی در محله ایجاد می کند. 
وی ادامه داد: از همین رو با یکی از رابطان کشتارگاه بیستون صحبت کرده ایم که اعلام آمادگی کرده اند با ما همکاری کنند و ضایعات را برای خوراک دام و طیور تبدیل به پودر کنند. 
سلیمی اظهار داشت: مرغ فروشان باید زباله های خود را خارج از زباله های شهر قرار دهند و از شهرداری تقاضا داریم برای ضایعات مرغ فروشی ها و ضایعات آهن آلات و دیگر مشاغل، مخازن جداگانه ای در نظر بگیرد. 

** برای ساماندهی واحدهای عرضه مرغ زنده تسهیلات پرداخت می شود
از سوی دیگر ساماندهی مراکز عرضه مرغ زنده همتی دوچندان می طلبد که سروسامان دادن به فروشندگان این واحدها نیازمند اعطای تسهیلات و توجه نهادهای مرتبط است.
از همین رو فرماندار کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: با توجه به حمایت خوب استاندار کرمانشاه، برای ساماندهی و تبدیل این واحدها به واحدهای بهداشتی و مرغ پرکنده در قالب اعطای تسهیلات آماده هستیم و حمایت می کنیم.
فضل اله رنجبر ادامه داد: فروشندگان عرضه مرغ زنده برای تبدیل واحدهای خود به واحد بهداشتی مرغ پرکنده می توانند به فرمانداری، جهاد کشاورزی، دامپزشکی و یا سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه کنند.
وی افزود: در صورت مراجعه و تهیه لیست سعی می شود تسهیلات با کارمزد پایین به داوطلبان پرداخت شود.
رنجبر از مشاغل آلاینده، وضعیت نامناسب پیاده رو، عدم تخلیه به موقع زباله در محله به عنوان بخش دیگر از مشکلات ساکنان جعفرآباد یاد کرد.

** جمع آوری 100 تن زباله در روز 
با این وجود شهردار منطقه سه کرمانشاه معتقد است که نظافت و پاکسازی در جعفرآباد قابل قبول است ولی باید بپذیریم که برخی از مشکلات فرهنگی در این منطقه در آلودگی و بی توجهی به نظافت دخیل است. 
رسول حیدری با بیان اینکه روزانه 100 تن زباله آن هم در 2 تا سه مرتبه از جعفرآباد جمع آوری می شود، افزود: این در حالی است که کل زباله های روزانه شهر کرمانشاه 600 تا 700 تن است و چندی پیش 10 مخزن نیز به مخازن زباله اضافه شده است. 
وی یادآور شد، همچنین برای نصب چراغ راهنمایی و رانندگی با معاونت ترافیک و پلیس راهور مکاتباتی انجام می دهیم و مشکلات را به حوزه ترافیک انتقال می دهیم. 

** کشف و ضبط 16 تن خمیر مرغ 
کارشناس مسئول سلامت محیط شبکه بهداشت شهرستان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در 2 سال گذشته نزدیک به 16 تن خمیر مرغ کشف و ضبط شده است. 
بهمن خدادادیان ادامه داد: برخی متخلفان، ضایعات خام دامی و طیور را به بهانه چربی گیری و صابون سازی دریافت کرده ولی پس از بازرسی متوجه می شدیم که از آن به عنوان خمیر مرغ استفاده کرده اند. 

** تبدیل ضایعات به پودر اما و اگرهایی دارد 
وی ادامه داد: تبدیل ضایعات گوشت و مرغ به پودر و خوراک دام و طیور اگر در چارچوب قانون به همراه داشتن مجوز دامپزشکی و کشتارگاه باشد، مشکلی ندارد و حتی مورد استقبال ما قرار می گیرد. 
خدادادیان معتقد است، علاوه براین می توان از ضایعات دام و طیور برای صنعت شمع سازی و صابون سازی استفاده کرد. 
وی با بیان اینکه تجهیزات متعددی در کشتارگاه بیستون برای چربی گیری، دباغی پوست و دیگر فرآوری ها وجود دارد ، ادامه داد: متولی این امر برعهده دامپزشکی است و باید از دامپزشکی و شهرداری مجوز گرفت. 
این مسئول یادآور شد، حرکت در این فرآیند در صورت اخذ مجوز و مدیریت صحیح، اشتغالزایی هم خواهد کرد، ولی اگر خارج از این فرآیند باشد ممنوع است و با آن برخورد خواهد شد. 

**عاقبت ضایعات گوشت و مرغ فروشان چه می شود؟ 
در ادامه رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه بخش قابل توجهی از ضایعات فرآورده های خام دامی و طیور برای ترکیب خوراک دام و طیور قابل استفاده است، افزود: آن بخش که غیرقابل استفاده نیست باید به صورت بهداشتی امحا و یا دفن شود و یا در کوره های لاشه سوزی از بین رود و به خاکستر تبدیل شود. 
مهدی ظفری پور ادامه داد: بخش قابل استفاده باید در کارگاه تبدیل ضایعات به پودر تبدیل شود و این امر باید به صورت تفکیک شده انجام شود به این صورت که ضایعات طیور از دام جدا شود و منشا دامی و یا طیور در پودر به دست آمده با نصب برچسب مشخص باشد. 

** فرآیند تفکیک تحت نظر کارشناسان دامپزشکی انجام شود 
این مسئول ادامه داد: همه کشتارگاه های دام و طیور به این سیستم مجهز هستند و ضایعات را تبدیل می کنند ولی متقاضیان محله جعفرآباد باید درخواست خود را مطرح کننند و سپس تحت نظر کارشناسان دامپزشکی آن هم در صورت قابل استفاده بودن، به تفکیک ضایعات دام و طیور بپردازند و مراحل قانونی و بهداشتی آن را طی کنند. 
ظفری پور افزود: این ضایعات، منابع بسیار غنی پروتیین هستند که اگر فرآیند تبدیل آن به درستی اتفاق بیفتد می تواند جیره غذایی را تامین کند و این کار در همه دنیا مرسوم است. 

** در صورت هماهنگی از تبدیل ضایعات مرغ در کشتارگاه استقبال می کنیم 
در پایان مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: گاو و گوسفندی که در کشتارگاه بیستون ذبح می شود در صورتی که هر بخش از دام بنا به تشخیص دامپزشک، مشکل و بیماری داشته باشد، معدوم می شود و به پودر گوشت برای مصرف دام و طیور تبدیل می شود. 
فرهاد فرهودی در زمینه درخواست اهالی جعفرآباد با بیان اینکه کشتارگاه های مرغداری تحت نظر ما نیست و خصوصی است، افزود: در زمینه معدوم کردن و تبدیل ضایعات مرغ در کشتارگاه بیستون، تاکنون با ما صحبت نشده که در صورت انجام هماهنگی و طی مراحل قانونی در راستای کمک به سلامت مردم از این کار استقبال می کنیم. 
جعفرآباد یکی از محله‌های شهر کرمانشاه است که در شرق شهر و در منتهی الیه حاشیهٔ شهر واقع شده است. در تقسیم ‌بندی مناطق شهرداری در منطقه سه واقع است. جعفرآباد از شمال به قبرستان باغ فردوس، از جنوب به پادگان ارتش لشکر 81 زرهی کرمانشاه و شهرک بعثت، از شرق به زمین‌های خالی حاشیهٔ شهر و از غرب به خیابان رشیدی و میدان نواب محدود می‌شود 
18 کشتارگاه دام و طیور در استان کرمانشاه فعال است و از مجموع کشتارگاه استان، یک کشتارگاه صنعتی دام در بیستون و 12 کشتارگاه سنتی در مابقی شهرستان های استان فعال است.