پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
یادداشت رئیس اسبق پژوهشکده دفاعی و امنیت ملی:

آیا حمله آمریکا به سوریه گسترده خواهد شد؟

آیا امریکا مصمم به حمله ی گسترده علیه سوریه است یا خیر؟ درشرایطی که فشار ها بر ترامپ زیاد است تا در واپسین لحظات سخت تروریست‌ها، برا آنها کاری بکند.

به گزارش بازی دراز، 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، این روزها در خبرهای مختلفی از سوی کشورهای غربی بویژه امریکا، انگلیس و فرانسه بگوش می‌رسد که حاکی از حمله‌ی آمریکا به کشور سوریه می‌باشد. واقعیت موضوع مربوط به شکست های پی در پی لشکر کشی‌های نیابتی از سوی تروریست‌های مورد حمایت سه مثلث؛ عبری، غربی و عربی است...

نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل، درگیری لفظی بین نمایندگان روسیه و امریکا در خصوص حمله‌ی شیمیایی به شهر دوما، نیکی هیلی به دست داشتن روسیه به خون کودکان سوری متهم ساخت و گفت؛ نقش ایران و روسیه را در این موضوع نباید نادیده گرفت. وی با تاکید بر اینکه ایالات متحده آمریکا قطعاً به این حمله پاسخ خواهد داد.

متقابلاً نماینده روسیه با رد حمله شیمیایی دولت سوریه به شهر دوما اظهار داشت؛ مسکو به واشنگتن هشدار داده‌است که در صورت حمله امریکا به سوریه با پیامدهای سنگینی مواجه خواهد شد. این در حالی است که با کسب پیروزی‌های سوریه در غوطه شرقی و تخلیه تروریست‌ها، به لحاظ عقلی نیازی به چنین اقدامی(آن هم حمله شیمیایی) معقول به نظر نمی‌رسد و این شکست و عقب نشینی را به نوعی تحت شعاع جنگ روانی قرار داده و در حقیقت یک قدم به جلو ارزیابی کرد.

از طرفی شاهد فعالیت‌های سیاسی و فشاور روانی رژیم اشغالگر قدس و سردمداران آل سعود به امریکا هستیم تا تنور جنگ علیه سوریه را گرم نگهداشته و شکست های پی درپی خود را بنوعی جبران نمایند.. از طرف دیگر از سوی هم‌پیمانان امریکا یعنی فرانسه و انگلیس نیز، رجزخوانی هایی صورت گرفته است و در حمله نظامی آمریکا به کشور سوریه همراهی کرده اند.

ترامپ در مثلث؛ عبری، عربی، غربی در حالی حمله شیمیایی ادعایی در دوما را بهانه‌ای برای اقدام نظامی علیه سوریه قرار داده‌است، هنوز هیچ مرجع یا نهاد رسمی و مرجع بین المللی صحت این ادعای واهی را تائید نکرده است.
وزارت دفاع روسیه نیز رسماً اعلام نموده‌است که در بررسی‌های بعمل آمده و شواهدی که وجود دارد، سوریه به هیچ عنوان از سلاح شیمیایی در دومای سوریه استفاده ننموده است و این اتهامات کاملاً جعلی است. با این وجود ترامپ چهار روز است که بر طبل جنگ با سوریه می نوازد.

فراموش نکنیم که ترامپ بعد از بهانه حمله شیمیایی سال ۲۰۱۷ در خان شیخون دستور به حمله علیه پایگاهی که به گفته وی جنگنده‌های سوریه دخالت در آن حمله شیمیایی داشته و از آنجا که در آن حمله نزدیک ۶۰ فروند موشک کروز از ناوهای جنگی امریکا در دریای مدیترانه شلیک کرد، تقریباً آسیب زیادی به فرودگاه و آشیانه های هواپیمای الشعیرات وارد کرد گرچه بلافاصله ترمیم شد، لیکن آن حمله را نمادین نام نهادند،

حال سئوال اینجاست که آیا امریکا مصمم به حمله ی گسترده علیه سوریه هست یا خیر؟ واقعیت این است که بنظر می‌رسد با فشارهای زیادی که به ترامپ می‌آورند تا ایشان را مجبور سازند در واپسین لحظات سخت و طاقت فرسایی که برای تروریست‌ها بوجود آمده‌است، کاری بکند. به همین دلیل حمله امریکا به سوریه، بسیار محدود و شاید معطوف به بعضی اهداف تعیین کننده و در جهت تسهیل برنامه‌ها و اقدامات تروریست‌ها برای رهایی از وضعیت آنان صورت بگیرد.

به همین خاطر ممکن است سمت و سوی حمله به پایگاه های هوایی و  سایت‌های موشکی سوریه باشد. چه این‌که سوریه توانست یک فروند هواپیمای جنگنده‌ی اف ۱۶ را سرنگون کردند... اگر چنین نباشد، قطعاً واکنش‌های روسیه، ایران و در مجموع جبهه ی مقاومت غیرقابل پیش بینی خواهد بود.

در پایان مناسب دیدم تا اشاره‌ای به سفر جناب آقای دکتر ولایتی به کشور سوریه بکنم و در این ارتباط عرض کنم که تصمیمات منطقی و عاقلانه‌ای در پی آن از سوی هم‌پیمانان اتخاذ خواهد شد و در واقع باید منتظر تحولات منطقه و حتی نظام بین‌الملل باشیم.

موضع چین و سایر قدرت‌ها و بهتر بگویم کشورهای غربی در این قضایا چگونه خواهد بود؟ و البته ممکن است امریکا با سناریوهای متعددی قصد داشته‌باشد فشارهای بیشتری بر حامیان دولت سوریه از جمله روسیه، ایران و جبهه مقاومت بیاورد تا تروریست‌ها را از مخمصه‌ای که برایشان پیش آمده نجات دهند و مهمتر از همه این‌که حامیان مالی از جمله عربستان و رژیم صهیونیستی را راضی نگهدارند. بی شک امریکا در این تناقض گویی اخیرش، هیچ غلطی نمی تواند بکند.

مهمتر از همه این‌که منتظر واکنش‌های رهبران ایران و روسیه خواهد بود. آنچه که مسلم و مشخص است سخنان حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در این زمینه خواهد بود که در مناسبت‌های پیش رو، به خوبی تبیین و اعلام خواهند کرد و بطور قطع یقین برای هر اقدام ناپخته امریکا، تعیین‌کننده و سرنوشت ساز خواهد بود.

 

 محمد کرمی راد،رئيس اسبق پژوهشکده علوم دفاعی و امنیت ملی و عضو سابق هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی