پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
آیین سیزده بدر در سرپلذهاب ؛

روز حضور درطبیعت با آب وهوای بسیارمطبوع درشهرستان / مردم برای فراراز نحسی سیزده بدر به دامان طبیعت پناه می برند

بازی دراز 1404 : مردم شهرستان سرپلذهاب علارغم بارش باران متناوب و هوای مطبوع درروز سیزدهم فروردین آیین ورسوم خاصی دارند وبا پناه بردن به دامان طبیعت زیبای شهرستان به زعم خود از نحسی سیزده بدر فرار می کنند.

به گزارش بازی دراز، سیزده بدر یا جشن بدرقه نوروز از مهمترین رسوم مشترک در میان اقوام ایرانی است که طی سال های اخیر روز آشتی با طبیعت نیز تلقی می‌ شود.

ایرانیان از گذشته ‌های دور، با آغاز بهار و ورود به سال جدید و پس از چند روز دید و بازدید و تبریک سال نو، گویا برای تکمیل شادی خود و دور کردن غم و غصه و خمودگی، در روز سیزدهم فروردین ماه، با بیرون آمدن از خانه و پناه گرفتن در طبیعت، مراسم سیزده بدر را اجرا می ‌کنند.

 

شهرستان سرپل ذهاب هم مستثنی از این ماجرا نیست و مردم  شهرو روستا با رسم و رسوم خاصی این آئین را در روز سیزده فروردین ماه در کنار هم در دامان طبیعت جشن میگیرند.

هزاران مسافر و گردشگر نوروزی از سراسر استان کرمانشاه و استان های همجوار با توجه به شرایط مطلوب آب و هوایی و طبیعت زیبای سرپلذهاب  در روز سیزده بدر با سفر به این شهرستان در دامن دشت های زیبا و سرسبز حضور یافتند تا خاطره ای خوش را برای خود رقم بزنند.

 

به باور بسیاری از مردم 13 نوروز روز حضور در طبیعت است و کسی نباید در خانه بماند به همین دلیل اقشار مختلف مردم از نخستین ساعت های اولیه صبح راهی جاذبه های طبیعی می شوند.

 

یکی از رسوم این روز گره زدن سبزه به نیت باز شدن گره دشواری ‌ها و برآورده شدن آرزوها است که در بین جوانان رواج بیشتری دارد و با نیت باز شدن بخت جوانان دم بخت و تشکیل خانواده این کار انجام می دهند.

 

ازدیگر آداب این روز می توان به گره زدن سبزه و دور انداختن یا به قولی به آب دادن سبزه اشاره کرد، دور انداختن سبزه ها هم به این دلیل بود که مردم عقیده دارند بدی ها و مریضی ها در این سبزه جمع شده و با به آب دادن یا به دور انداختن آن این پلیدیها و مریضی ها را از خود دور می کند.

 

نزول باران بهاری باعث سرسبزی و طراوت زمین شده و نمایه ای از بهشت را به وجود می آورد. این اعتقاد در ایران باستان موجب شده ، سیزدهم نوروز، روز ویژه طلب باران بهاری برای کشتزارهای نومید، انگاشته شود به همین منظور دعا برای بیشتر شدن و به موقع بودن باران در سال جدید یکی دیگر از آداب و رسوم این روز طبیعت است.

 

بیاییم در کنار به جا آوردن این آداب و رسوم دیده بان طبیعت سرزمین خود باشیم و برای حفظ محیط زیست سرزمین پهناور وسرسبز ،همه احساس مسئولیت کنیم و با رعایت شرایط لازم به متخلفان تذکر دهیم.

 

در پایان این نکات لازم و مهم برای حفظ بقای محیط زیست و طبیعت با طراوت به گوش و دل بسپارید:

در تمام روزهای سال الخصوص در روزطبیعت (سیزده بدر) از درختان برای تاب بازی استفاده نکنید،ته سیگار خود را به طبیعت رها نکنید،از آلوده کردن خاک آب هوا بپرهیزید و زباله های خود را جمع کرده و همراه خود ببرید.مراقب حیوانات بی پناه باشید.به هیچ وجه به حاشیه یا حریم مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست وارد نشوید.در کنار چشمه های طبیعی و مصنوعی اقامت نکنید.به جای چیدن گلها و گیاهان از آنها عکس بگیرید و سالها از دیدن آن لذت ببرید.

 

شهرستان سرپل ذهاب درغرب استان کرمانشاه با جمعیتی بالغ بر 85هزار نفر ، دارای 224 اثر تاریخی می باشد که از این تعداد 142 اثر آن به ثبت ملی رسیده است و همه ساله طبیعت بکر این منطقه میزبان میهمانان نوروزی و گردشگران بسیاری می باشد.

انتهای پیام/*