پربازدیدترین ها

کد خبر: 222638 ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴

یادداشت:

نگاهی به شرایط مورد نیاز برای کشت دانه و پرورش بلوط/از دانه تا درخت

بازی دراز1404:قدرت درختان بلوط شگفت انگیز است، اما اگر فکر می کنید که آنها در طول قرن ها چنان باشکوه شده اند، این درخت ها باعث تحسین می شوند. بلوط بزرگسالان زیبا، درختان با شکوه، با شاخه های متراکم و تنه قدرتمند هستند، آنها نمادی از جاودانگی، حکمت و قدرت هستند.

نگاهی به شرایط مورد نیاز برای کشت دانه و پرورش بلوط/از دانه تا درخت

به گزارش بازی دراز، بلوط زاگرس بیشترین پراکنش و گستره رویشی را در بین گونه های بلوط غرب دارد. جنگل های بلوط مهمترین و گسترده ترین بخش جنگل های زاگرس است و در زمره جنگل های نیمه خشک قرار می گیرد.اگر اواخر تابستان از کنار درختان بلوط رد شده باشید ممکن است وسوسه شوید دانه های بلوطی را که روی زمین افتاده اند، بردارید و بخواهید کاشتن آنها را تجربه کنید.


بلوط کاری به دو صورت کاشت در گلدان و کاشت در طبیعت قابل انجام است. کاشت بلوط به صورت مستقیم در عرصه های جنگلی همیشه بهترین نتیجه را در پی داشته است، مشروط به اینکه امکان حفاظت از نهال های نو رسته در مقابل چرا و قرق محدوده نهال کاری شده وجود داشته باشد. مزیت کاشت بلوط در گلدان، امکان مراقبت از نهال و حفاظت از آن است، از طرفی ایجاد تنش و آسیب به ریشه گیاه هنگام انتقال به طبیعت از تهدیدات این روش به شمار می رود.

تست شناوری برای جدا کردن دانه های ناسالم بلوط:

دانه های بلوط چیده شده را در سطل آب ریخته و اجازه دهید که برای مدت یک تا دو دقیقه در آب بمانند. سپس بذرهایی را که روی آب شناور می مانند جدا کرده و حذف نمایید.

نگهداری از بذر بلوط:

مهمترین مرحله بعد از جمع آوری بذر بلوط شیوه صحیح نگهداری آن است. به این منظور بذرها نباید در شرایط خشک و در هوای آزاد بمانند زیرا خشک شدن بذر باعث از بین رفتن قدرت جوانه زنی آنها می شود.

روش های کاشت دانه های بلوط:

حالا که دانه های سالم بلوط را انتخاب کردید باید آنها را بکارید. قبل از کاشت دانه های بلوط می توان کلاهک آنها را برداشت چرا که آنها در زیر خاک نیازی به کلاهک نخواهند داشت. دانه های بلوط را می توان مستقیماً در زمین اصلی کاشت. توجه داشته باشید که بلوط ها گیاهانی بومی هستند و هر دانه در همان منطقه ای که اجدادشان زندگی می کنند قادر به رشد هستند. بنابر این شما نمی توانید دانه های بلوط را برای کشت از سرزمین اجدادی شان جدا کنید.

مهمترین مرحله آبیاری درست بعد از کاشت است و بایستی تا جایی ادامه یابد که خاک کاملا خیس شده و آب از سوراخ های زیر گلدان خارج شود. در هفته اول نیز خاک گلدان بایستی مرطوب باشد. در صورت قرار دادن نهال در محیط، در فصول سرد آبیاری طبیعی از طریق برف و باران کافی است مگر در سال های خشک که بارندگی کم است و همچنین در تابستان های گرم و خشک که دو هفته یکبار بایستی آبیاری شود. در گرمای شدید تابستان در سال اول گیاه به هفته ای یکبار آبیاری نیاز دارد. در صورت نگهداری گلدان در گلخانه یا داخل منزل در ماه اول هفنه ای یکبار و بعد از آن دو هفته یک بار آب داده شود.

زمان لازم برای رسیدن بذر بلوط زاگرس از زمان گرده افشانی دو سال است. درخت بلوط در سه سال اول زندگی بسیار شکننده و حساس و در مقابل نور آفتاب آسیب پذیر است اما از سال چهارم و استقرار در محل به راحتی زیر نور آفتاب می بالد.با کاشت بلوط در گلدان امکان مراقبت از نهال و حفاظت از آن است اما هنگام انتقال به طبیعت باید مراقب بود ریشه های گیاه آسیب نبیند.در پایان باید گفت با کاشت بذر بلوط و پروروش نهال و انتقال آنها به طبیعت می توان امیدوار به احیای دوباره زاگرس بود.