سرویس: اجتماعی کد خبر: 179780 ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷

یادداشت؛

تابستان فصلی با اوقات فراغت بسیار/برای گذراندن وقت خود برنامه ریزی کنیم

بازی دراز1404 : تابستان از فصولی است که اوقات فراغت بسیاری خصوصا برای جوانان ونوجوانان دارد ولازم است برای استفاده بهینه از این اوقات برنامه ریزی مناسب صورت گیرد تا نتیجه ای معکوس نداشته وبه یک معضل تبدیل نشود.

تابستان فصلی با اوقات فراغت بسیار/برای گذراندن وقت خود برنامه ریزی کنیم

به گزارش بازی دراز، فصل تابستان با تعطیلات طولانی و اوقات فراغت فراوان فرا رسيده است. اوقات فراغت اگرچه فرصت، نعمت و سرمايه ارزشمندي است که بايد قدر آن را به خوبي دانست ليکن از جهت عدم توجه به برنامه ريزي مناسب و بهره گيري لازم از آن، می‌تواند به مسئله، معضل و حتي ورطه خطرناکي براي نسل نوجوان و جوان و دانش آموز و دانشجو و همه اقشار جامعه تبديل گردد.

لازمه بهره گيري بهينه از اين فرصت سازنده و ارزنده، محصور کردن و حفظ کردن آن از طريق طرح‌های آموزشي، تربيتي و سرگرمی‌های مفيد و ايجاد فرصت‌های جديد تجربي خارج از محیط‌های رسمي کار و درس و مدرسه می‌باشد. بايد اين اوقات ارزشمند و طلایی را آن گونه حفظ کنيم و بسازيم که شيطان و شياطين برايش برنامه ريزي نکنند. آري اگر عقل فردي و مديريتي جامعه براي اين امر مهم اقدام نکند نفس و شيطان براي آن برنامه ريزي می‌کنند و آن را در جهت اهداف سو به کار خواهند گرفت.

اوقات فراغت لحظه هایی است که فرد فارغ از کار و مسئولیت آن را بر اساس تمایل شخصی خود تنظیم می کند و برنامه آن در مورد هرکس متفاوت است و به سلیقه نیازهای روحی، سن و توان مالی فرد بستگی دارد. او می گوید: «لحظه لحظه اوقات فراغت، امروزه از چنان اهمیتی برخوردار است که حتی از آن به مثابه آیینه فرهنگ جامعه یاد می کنند. به این معنی که چگونگی گذراندن اوقات فراغت افراد یک جامعه تا حد بسیاری معرف ویژگی های فرهنگی و میزان توسعه یافتگی آن جامعه است. بنابراین اگر طرح و نقشه زندگی و کار جوانان با برنامه هایی که برای اوقات فراغت خود تنظیم می کنند، مغایرت داشته یا تفریحات و فعالیت های فراغتی آنها با هنجارهای فرهنگی در تضاد باشد، اوقات فراغت به مشکل اجتماعی تبدیل خواهد شد.

لحظه های فراغت برای جوانان هم می تواند سازنده و مفید باشد و هم مخرب و ویرانگر، به تعبیر دیگر نبود هدف و بی برنامگی، باعث پیدایش فراغت های بیمارگونه و انواع انحرافات و بزهکاری ها در جامعه می شود.

بررسی نحوه گذراندن اوقات فراغت جوانان در سال های پیش در فصل تابستان نشان می دهد که در بیشتر مناطق شهری بویژه شهرهای بزرگ، خیابان گردی و رفتن به پارک ها و مجموعه های تفریحی، به عنوان یکی از راه های گذراندن اوقات فراغت مطرح می شود که با توجه به ویژگی فعالیت های فرامحلی این سیل عظیم از نیروهای آزادشده متمایل به فعالیت های جمعی و گروهی، در هر لحظه می توان انتظار داشت که هیجانات انباشته آنان تخلیه شده و زمینه بروز هرگونه حادثه یا فعالیت مهار نشدنی را فراهم آورد.

کارهایی که بهتر است انجام ندهید:

پرکردن اوقات فراغت یک هنر است که باید آن را آموخت. ما از تجربه هایی که در این زمینه به دست آمده استفاده کردیم و به شما توصیه می کنیم پرکردن ساعت های بیکاری به هر شیوه ای صحیح نیست. در اینجا به شما توصیه می کنیم این کارها را در تابستان کمتر انجام دهید.

"پاساژگردی" ممنوع : متأسفانه "پاساژگردی" به عنوان یک پدیده امروزی، مورد توجه و استقبال زیاد جوانان واقع شده است، به طوری که بدون نیاز به خرید در پاساژها قدم می زنند و ویترین مغازه ها را تماشا می کنند. ما به شما این مورد را توصیه نمی کنیم چون ممکن است چیزهایی بخرید که بعدا متوجه شوید، بیهوده پولتان را خرج کرده اید و از همه مهم تر این که وقت و انرژی خودتان را هدر می دهید.

تلویزیون کمتر تماشا کنیم: درست است که فصل تابستان تلویزیون برنامه های متنوعی دارد، اما شما نباید وقت زیادی را جلوی تلویزیون بگذرانید. تماشای تلویزیون یکی از کم هزینه ترین راه های گذران اوقات فراغت است ضمن این که تلویزیون را در همه ساعات شبانه روز و در خانه می توان استفاده کرد شاید به همین دلیل تلویزیون همچنان یکی از پرطرفدار ترین رسانه های جمعی است.

براساس تحقیقات به عمل آمده متاسفانه ۶/۸۲ درصد دانشجویان روزانه تلویزیون تماشا می کنند و دریافته های این پژوهش ذکر شده که اولین فعالیت فراغتی برای دانشجویان ۲۱ دانشگاه، از ۲۵ دانشگاه بزرگ کشور، تماشای تلویزیون است و با کسب ۲/۱۶ درصد از کل امتیازات در بین ۱۹ فعالیت فراغتی مقام نخست را کسب کرده است.

بازی های کامپیوتری را کم کنید: امروز کمتر کسی را می توان پیدا کرد که بازی های کامپیوتری و گیم نت را تجربه نکرده باشد، اما زیاد بازی کردن هم خوب نیست چون هم به چشم شما صدمه می زند و هم بازی های تخیلی می تواند ذهن شما را درگیر کند و این به گفته روان شناسان به شما صدمه می رساند.

زیاد نخوابید؛ خوب نیست: خوابیدن زیاد خوب نیست. برخی دانش آموزان و دانشجویان تصور می کنند چون ۹ ماه سال تحصیلی صبح ها زود از خواب بیدار شده اند سرتاسر تابستان باید بخوابند. البته برای برخی هم جای روز و شب تغییر می کند و صبح ها تا ظهر می خوابند و از آن طرف شب ها بیدار می مانند که روان شناسان توصیه می کنند این کار بشدت به سلامت آنها صدمه می زند.

نکته: لحظه های فراغت برای جوانان هم می تواند سازنده باشد و هم مخرب، نبود هدف و بی برنامگی باعث پیدایش فراغت های بیمارگونه و بزهکاری می شود.

کمتر چت کنید: در دنیای مدرن امروز راه های دیگری هم برای پرکردن اوقات فراغت پیدا شده و آن این است که مدت ها پای کامپیوتر بنشینید و چت کنید. براساس نتایج گزارش محققان دانشگاه علامه طباطبایی، نمونه های تحقیقی به دست آمده از چند کافی نت مشخص شد که ۷۱ درصد از جوانان ۱۵ تا ۳۰ سال یک بار چت کردن را امتحان کرده اند و ۵۵ درصد از افراد حاضر در چت روم ها بین ۱۶ تا ۲۵ سال دارند. این حقیقت دو سال پیش روشن شده است و می توان گفت که این میزان علاقه مندی با گسترش استفاده از اینترنت خانگی و ارزان شدن هزینه استفاده از اینترنت افزایش یافته است. در واقع باید تصریح کرد که در شرایط کنونی متأسفانه، در دسترس ترین و ارزان ترین راه حل برای پر کردن اوقات فراغت جوان و نوجوان ایرانی، چت کردن است. درباره معایب چت کردن و پیامدهای آن نیز به اندازه مثنوی هفتادمن کاغذ گفته و نوشته شده است.

این کار آسیب های زیادی به شما می رساند و بدانید که بسیاری از دوستی های غلط یا کلاهبرداری ها توسط همین چت کردن ها صورت می گیرد.

کارهایی که بهتر است انجام دهید:

شنا کنید: بهتر است یک بار هم که شده لذت شنا کردن در استخرها را تجربه کنیداگر امکان این را دارید که در کلاس های آموزشی ثبت نام کنید فرصت را از دست ندهید. فردی که شنا می کند، نه تنها از این طریق احساس راحتی و نشاط می کند بلکه بر اثر شنا کردن قابلیت های جسمانی خود از قبیل استقامت دستگاه گردش خون و تنفس، قدرت، سرعت و انعطاف پذیری مفاصل شانه و مچ پا را افزایش می دهد. شنا ورزشی است که از سن نوزادی تا سن کهنسالی می توان آن را انجام داد و به طور کلی ورزشی است که هیجان و اضطراب را کاهش داده، عضلات را قوی و محکم و بدن را نرم و انعطاف پذیر می سازد و باعث می شود که فرد انرژی بیشتری برای انجام کارهای روزانه خود کسب کند.

کلاس زبان بروید: آشنایی به یک زبان بویژه زبان انگلیسی حتما در آینده برای شما فایده خواهد داشت. خوشبختانه امروز تعداد این کلاس ها افزایش یافته و حتی در کلاس های تابستانی مساجد و مدارس این کلاس ها برگزار می شود.

کتاب بخوانید:حتما درس خواندن و امتحانات شما را از هر چه کتاب است خسته کرده اما سعی کنید فرصت کتاب خواندن در تابستان را از دست ندهید. حتی رتبه های برتر کنکور هم توصیه می کنند که از تابستان برای کنکور شروع کنید و این روزها را از دست ندهید.

بازی های دسته جمعی را فراموش نکنید: در گذشته تابستان که می شد بچه های محل دورهم جمع می شدند و لی لی، هفت سنگ و.... بازی می کردند. امروز دیگر این بازی ها جایی بین بچه ها ندارند اما شما می توانید از مادران و پدران خود این بازی ها را یاد بگیرید و در حیاط آپارتمان با هم انجام دهید. حتی خوب است دور هم تئاتر و بازیگری را تجربه کنید. این کاری است که بسیاری از کارگردانان و بازیگران بزرگ ما در کودکی تجربه کرده اند.

انتهای پیام / ق