پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 225030 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۳

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد

ضرورت ایجاد پیوند سامانه‌ای دانشکده‌ها و پردیس خودگردان/کاهش بودجه‌های دولتی دانشگاه‌ها

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی بر ضرورت برقراری پیوند سامانه‌ای دانشکده‌ها و پردیس خودگردان تاکید کرد و گفت: زمانی که بودجه‌های دولتی دانشگاه‌ها روز به روز در حال کاهش هستند، از طریق ارائه خدمات آموزشی در پردیس‌ها می‌توان این کاهش بودجه‌ها را جبران کرد.

ضرورت ایجاد پیوند سامانه‌ای دانشکده‌ها و پردیس خودگردان/کاهش بودجه‌های دولتی دانشگاه‌ها

دکتر شجاع احمدوند در مراسم معارفه رییس جدید پردیس‌های خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی ضمن بیان این مطلب تاکید کرد: پردیس‌های خودگردان ظرفیت‌های خوبی برای کسانی دارا هستند که علاقه به ادامه تحصیل دارند؛ ولی بنا به دلایلی از جمله اشتغال و … وقت کافی برای این امر را ندارند. بحث دیگر ارتباط دانشگاه و صنعت از طریق پردیس‌ها است. به عبارتی از این طریق می‌توان دانشی که آموخته می‌شود، در حوزه کاربرد و عمل به کار گرفته و عملیاتی شود.

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه با اشاره به اینکه پردیس‌ها، افرادی را که در حوزه اجرا هستند را با دانش و دانشگاه مرتبط کرده‌اند، اظهار کرد: با این کار علم و دانش آنها به حرفه و جامعه ربط پیدا می‌کند. البته این پردیس‌ها برای دانشگاه هم درآمدزایی دارند. زمانی که بودجه‌های دولتی روز به روز در حال کاهش هستند، از طریق ارائه خدمات آموزشی می‌توان این کاهش بودجه‌ها را جبران کرد، همانطور که در خیلی از کشورهای پیشرفته دنیا هم همین کار صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر گسترش خدمات آموزشی در حوزه بین‌الملل است که بسیاری از پردیس‌های خودگران انجام می‌دهند. اغلب دانشگاه‌های بزرگ پردیس‌های خود را در مناطق مرزی و مناطق آزاد تجاری برپا کرده‌اند و دانشجویان بین‌المللی جذب کرده‌اند.

به گفته احمدوند، دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه پردیس تحصیلات تکمیلی دانشگاه عملکرد موفقی داشته و موفق شده دانشجویان خوب و با استعدادی جذب کند.

وی تاکید کرد: امیدوارم پیوند میان دانشکده‌ها و پردیس خودگردان به صورت سیستماتیک و سامانه‌ای برقرار شود.

در ادامه این مراسم دکتر حبیب هنری، رئیس سابق پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در گذشته، نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر این بود که دوره‌های شبانه و پردیس‌های خودگردان یکی شوند، ولی بعد از بازدیدهایی که از این پردیس‌ها شد، متوجه شدند که حذف دوره‌های خودگردان امکان‌پذیر نیست و بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علامه طباطبایی در این زمینه پیشرفت‌های خوب و موفقی در فرآیندها، روندها و امکانات داشته‌اند.

وی در ادامه با اشاره به یکی‌شدن فعالیت‌های علمی پردیس‌های خودگردان با دانشکده‌ها تصریح کرد: اینکه پردیس‌ها با دانشکده‌ها ادغام شدند، اقدام خوبی بود. این امر در بخش ارتباط با استادان، دسترسی به منابع علمی برای دانشجویان و کاهش هزینه‌ها تاثیرگذار بود.

هنری ادامه داد: امر دیگری که برای پردیس خودگردان باید توجه بیشتری به آن شود، تبلیغ خدمات آموزشی است. در این زمینه دانشگاه باید فعال‌تر شود تا علاقه‌مندان با فعالیت‌های این مجموعه و روند جذب دانشجو آشنا شوند.

وی در پایان با اشاره به بحث آموزش‌های مجازی گفت: پردیس خودگردان دانشگاه ظرفیت خوبی را داراست که می توانیم در زمینه تبلیغ خدمات آموزشی هم دستاوردهایی داشته باشیم.

همچنین دکتر مرتضی نورمحمدی، رئیس جدید پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم بسترهایی که در پردیس دانشگاه فراهم شده را تقویت کنیم تا از ظرفیت‌های علمی و فیزیکی آن بیشتر استفاده شود.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت ارتقای برند دانشگاه و کسب منابع مالی در این زمینه تصریح کرد: یکی از مهمترین الزامات ما، بحث تقویت هویت پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان است. پردیس باید دارای هویت مستقلی باشد که تقویت شود. خود مجموعه پردیس باید این باور را داشته باشد که هویت مستقل دارد و واحدهای دیگر دانشگاه هم باید این هویت مستقل را به رسمیت بشناسند.

نورمحمدی تاکید کرد: این امر الزاماتی دارد که از جمله آن، ساختارسازی و نهادسازی برای پردیس است. به عبارتی باید به نهاد مستقلی تبدیل شود. اگر این ساختارسازی شکل نگیرد، ارتباط صنعت و دانشگاه شکل نمی‌گیرد. همچنین باید تلاش شود مرکز آموزش‌های الکترونیکی پردیس راه‌اندازی شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، وی در پایان تصریح کرد: باید برای جذب دانشجویان، جاذبه‌های علمی و امکانات لازم را داشته باشیم. در همین زمینه حتماً از توصیه‌ها و مشورت‌های مدیران گروه آموزشی و استادان دانشگاه استفاده خواهیم کرد.