پربازدیدترین ها

کد خبر: 224844 ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱

گزارش:

تاکنون 19 هکتار از اراضی گندم و جو شهرستان سرپل ذهاب طعمه حریق شده است/ سهل انگاری کشاورزان و عوامل انسانی دلایل اصلی حریق

بای دراز 1404 : تاکنون 19 هکتار از اراضی گندم و جو شهرستان سرپل ذهاب به دلایل سهل انگاری کشاورزان و عوامل انسانی طعمه حریق شده است.

تاکنون 19 هکتار از اراضی گندم و جو شهرستان سرپل ذهاب طعمه حریق شده است/ سهل انگاری کشاورزان و عوامل انسانی دلایل اصلی حریق

عمده آتش سوزی‌ها در مزارع کشاورزان در ماه‌های اردیبهشت ماه و خردادماه آغازمی‌شوند، برخی از زارعان یا از روی سهل انگاری یا با هدف آماده کردن اراضی خود برای کشت دوم به آتش زدن پس چر مزارع خود اقدام می‌کنند و یا به دلایل انسانی اراضی گندم و جو برداشت نشده مورد حریق قرار می گیرد که با این دست از کشاورزان و سببان حریق برخورد قضایی می‌شود.

 

در برخی موارد هم آتش گرفتن پس چر مزارع و بعضا مزارع برداشت نشده به دلیل سهل انگاری عابران را شاهد هستیم، عابرانی را می‌بینیم که با انجام کارهایی مثل پرت کردن سیگار روشن از خودروهای خود منشا وقوع آتش‌سوزی‌هایی در مزارع می‌شوند که احتمال گسترش آن در سطح وسیع و حتی رسیدن به سطح عرصه‌های منابع طبیعی به ویژه در صورت وزش باد دور از انتظار نیست.

 

آتش زدن پس چر مزارع از نظر علمی توجیهی ندارد، خاک کشاورزی خاک زنده بوده که حاوی میکروارگانیسم های زیادی است که عمل تجزیه خاک را انجام می‌دهند که آتش زدن پس چر مزارع این میکروارگانیسم‌های مفید را از بین می‌برد.

 

خاک زراعی ماده آلی بالایی دارد که آتش زدن پس چر مزارع باعث از بین رفتن ماده آلی خاک می‌شود.

 

آتش زدن پس چر مزارع باعث آلوده کردن هوا به لحاظ ورود دود و گردوغبار ناشی از آتش‌سوزی هم می‌شود و از این حیث نیز پرداختن به آن به دلیل ایجاد مشکلات زیست‌محیطی توصیه نمی‌شود.

 

خبرنگارپایگاه خبری بازی دراز به منظور اهمیت این موضوع به سراغ مسئولین سرپل ذهاب رفته تا گفتگویی ترتیب دهد:

 

معاونت فرمانداری سرپل ذهاب حسن پیرکرمی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: طی دوماه اخیردر سالجاری متاسفانه علارغم آتش سوزی های متعدد در مزارع کاه و کلش و مراتع ، 6 بار مزارع گندم و جو در بخش مرکزی،بخش قلعه شاهین و حومه شهرستان سرپل ذهاب دچار حریق شد که در مجموع 19 هکتار گندم وجو مورد حریق قرار گرفت و خسارات دید.

 

وی بیان کرد: ازمجموع خسارات وارده به مزارع شهرستان، 16هکتار گندم و 3هکتار جو برداشت نشده به علت گستره آتش سوزی از بین رفت.

 

وی خاطرنشان کرد: میزان خسارات وارده به نسبت سال گذشته 86درصد کاهش یافته است و این کاهش چشمگیر به واسطه حضور به موقع نیروهای اطفای حریق،دستگاه های آتش نشانی،نیروهای مردمی و دهیاران وهمکاری دیگر دستگاه های اجرایی درمحل حریق تحقق یافته است و امید است با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی ازوقع همچین بلایایی غیرطبیعی و دخالت انسانی کاسته شود چرا که منابع طبیعی سرمایه ملی است و باید برای حفظ آن بکوشیم.

 

مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سرپل ذهاب در ادامه گفتگو با خبرنگار ما تذکرات لازم خطاب به کشاورزان داد و گفت: سوزاندن کاه و کلش هر ساله در تابستان به ویژه بعد از برداشت محصولات کشاورزی در شهرستان شاهد آن بودیم، بسیاری از کشاورزان از مضرات ومعایب آن آگاهی ندارند.

 

سلیمانی اظهار کرد ؛ آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی مبحث چالش چندین ساله و گسترده کشاورزی ماست این آتش سوزی ها علاوه برارائه چهره نازیبایی ازطبیعت،باعث بروز مشکلات و عوارض مختلف زیست محیطی برای مردم، کشاورزی، محیط زیست اکوسیستم منطقه است.  

 

وی در پایان به عوارض و پیامدهای منفی آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت:تحمیل اثرات نامطلوب بر کیفیت خاک و آب وهواومحیط زیست، کاهش عملکرد زمین وبازده محصول در طولانی مدت و نابودی بخش قابل توجه ای ازموادآلی خاک و همچنین آسیب رساندن به زیرساخت های کشاورزی و تاسیسات آبیاری نوین از مهمترین عوارض منفی بر اراضی کشاورزی است.

شهرستان سرپل ذهاب با ۹۰ هزار تن جمعیت،  ۸۸ هزار هکتار مرتع و جنگل و ۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغ دارد.