پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 223607 ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۲

روحانی با ابلاغ بخشنامه ای:

نهادها از ظرفیت دانشگاه‌ها برای تقویت توان تولیدی استفاده کنند

رییس جمهوری با توجه به شرایط تحریم در کشور با ابلاغ بخشنامه‌ای وزارتخانه‌ها و شرکت‌های تابعه دولتی یا وابسته به دولت را موظف کرد از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای تقویت توان تولیدی و خدماتی و حمایت از کالای ایرانی استفاده کنند.

نهادها از ظرفیت دانشگاه‌ها برای تقویت توان تولیدی استفاده کنند

به گزارش بازی دراز، 

در این بخشنامه که با امضای حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به تمامی وزارتخانه ها، دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و عمومی غیردولتی ابلاغ شده، آمده است: میهن عزیز ما در برهه حساسی از تاریخ قرار دارد، ‌آمریکا با اعمال تحریم های غیرقانونی و ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران و فشار به دیگر کشورهای جهان، خیال فرو پاشیدن اقتصاد و تنش زایی اجتماعی در ایران را در سر می پروراند.

وی تصریح کرد: در مقطع خاص کنونی، بیش از هر زمان دیگری، تقویت انسجام ملی و استفاده از توان نیروهای متخصص متعهد به جمهوری اسلامی ایران از هر قوم، طایفه، نژاد، دین و گرایش سیاسی اهمیت دارد.

در ادامه این بخشنامه رییس جمهوری یادآور شد: شورای عالی عتف مسوولیت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان در حوزه پژوهش، فناوری و نظارت بر نحوه اجرای سیاست ها را بر عهده دارد.
بر اساس این بخشنامه، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی، نهادها و شرکت های تابعه دولتی اعم از اینکه از امکانات دولتی و وجوه عمومی یا از درآمدهای خود استفاده کنند، موظف شده اند برنامه ها و فعالیت های خود را اصلاح و اجرا کنند.
روحانی در این بخشنامه به پنج مورد در زمینه تعامل و ارتباط دستگاه ها، ‌ صنعت، شرکت ها و نهادها با دانشگاه ها اشاره کرده است.

همکاری میان دستگاه های اجرایی برای بهره برداری از توان تخصصی یکدیگر، توسعه بازارهای داخلی و بهبود نظام اقتصادی، حمایت از تولید و صنعت داخلی و مقابله با چالش های اجتماعی در این بخشنامه الزامی شده است.
تکیه بر توان داخلی و استفاده از متخصصان، پژوهشگران و فناوران مراکز علمی و پژوهشی کشور پس از انقلاب همواره دستاوردهای ارزشمندی برای کشور به همراه داشته است و دولت از تمام دستگاه های مشمول می خواهد برای فائق آمدن بر مشکلات و رفع نیازهای خود، ‌ بهبود کیفیت محصولات داخلی، تامین قطعات، تجهیزات، مواد و سایر فناوری های مورد نیاز از توان پژوهشی و فناوری موجود در دانشگاه ها، ‌پژوهشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور کشور که بخش در خور توجهی از آنها در پارک های علم و فناوری مستقر هستند، استفاده کنند.
 رییس جمهوری در این بخشنامه تمامی دستگاه ها را موظف کرد مشکلات و نیازهای فناورانه خود را به همراه اهداف، نتایج مورد انتظار، استانداردها، ویژگی های مورد نظر و نحوه تامین منابع مالی لازم از طریق سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش(ساتع) مستقر در دبیرخانه شورای عالی عتف ‌به طور عام فراخوان بگذارند.
رییس جمهوری خطاب به دانشگاه و موسسات پژوهشی و فناوری کشور تاکید کرد که تمام توان خود را برای تسهیل ارتباطات و فعال سازی میان دانشگاه و جامعه به کار گیرند و پژوهش ها به ویژه موضوع پایان نامه ها و رساله های تحصیلات تکمیلی خود را جهت حل معضلات سازمان ها، ‌ دستگاه ها و شرکت های دولتی و غیردولتی هدایت کنند.
در بند دیگری این بخشنامه آمده است: صندوق های نوآوری، شکوفایی و سایر صندوق های حمایتی پژوهش و فناوری کشور موظف هستند نظام ها و آیین نامه های حمایتی خود را به گونه ای مورد بازنگری و ارتقا قرار دهند.
وی در این بخشنامه تصریح کرد: برقراری و تسهیل ارتباط میان بدنه اجرایی و اقتصادی با بدنه علمی و تحقیقاتی کشور اقدامی راهبردی و مبتنی بر اصول اقتصاد مقاومتی است که از این طریق می توان تهدیدهای حاصل از تحریم را به فرصت های سازندگی و استقلال بیش از پیش کشور بدل کرد.

شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) روز یکشنبه نسخه ای از بخشنامه رییس جمهوری را در اختیار خبرگزاری ایرنا قرار داد.