آخرین مطالب

پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 223562 ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۸

دادخواهی برای به شهادت رساندن سردار سلیمانی؛

امین زاده: باید از شورای امنیت درخواست تشکیل دادگاه ویژه کنیم

بازی دراز:معاون حقوقی دولت یازدهم گفت: نوعی دادگاه ویژه بین‌المللی وجود دارد که شورای امنیت خود آن را برگزار می‌کند همچون دادگاه ویژه رسیدگی به جرم قتل رفیق حریری در لبنان که دادگاه و کمیسیون تحقیق تشکیل شد. ما نیز باید از شورای امنیت تشکیل چنین دادگاهی را برای رسیدگی به جنایت ترامپ در به شهادت رساندن سردار سلیمانی درخواست کنیم.

امین زاده: باید از شورای امنیت درخواست تشکیل دادگاه ویژه کنیم

به گزارش بازی دراز، 

الهام امین زاده روز چهارشنبه  افزود: در خصوص رسیدگی به جنایت رییس جمهوری آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی،‌ شورای امنیت می‌تواند چنین محکمه و دادگاهی را بر اساس قطعنامه شورای امنیت تصویب و برپا کند.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران اظهار داشت: از جمله این دادگاه ها همچنین می توان به دادگاه ویژه یوگسلاوی و دادگاه ویژه روآندا اشاره کرد که شورای امنیت برای موارد خاص برپا کرده است.

امین زاده تصریح کرد: بحث اقدام در مورد پیگیری حقوقی یک مساله است و اینکه تا چه حدی به نتیجه برسد نیز مساله ای دیگر است. پیگیری، منافاتی با این ندارد که به فرض ممکن است این اقدام در شورای امنیت وتو شود.  

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه دو دیوان بین المللی حقوقی وجود دارد، گفت:‌ یکی دیوان بین المللی دادگستری که یکی از ارکان اصلی سازمان ملل متحد است و دیگری دیوان کیفری بین المللی که مرجع رسیدگی به جرایم بین المللی نسل کشی، جرم جنگی و اقدام علیه بشریت و جرم تجاوز به خاک کشور دیگر است.

وی توضیح داد: در دیوان بین المللی کیفری به دو صورت می توان یک جنایت بین المللی را ارجاع داد؛ دیوان بین المللی کیفری معمولا پرونده جنایتکاران جنگی و جنایت افراد علیه صلح را رسیدگی می کنند، می توان به آن دیوان مراجعه کرد اما شرطش این است که کشور قربانی و مجرم بین المللی، باید عضو این دیوان باشند اما ایران و آمریکا عضو دیوان نیستند.

امین زاده با بیان اینکه راه دیگری وجود دارد، ادامه داد: بر اساس اساسنامه دیوان بین المللی کیفری که قبلا هم این کار را یک بار سازمان ملل انجام داده است، شورای امنیت می تواند راسا خودش اگر تشخیص دهد جرم بین المللی اتفاق افتاده، پرونده را بدون اینکه توجه شود آن کشور عضو هست یا خیر، به دیوان کیفری ارجاع دهد و دادستان راسا شروع به رسیدگی کند.

باید هرچه سریعتر شکایت کنیم

معاون حقوقی دولت یازدهم با تاکید بر اینکه باید هرچه سریعتر اقدام کنیم زیرا حالا هم خیلی دیر شده است، اظهار داشت: باید به شورای امنیت سازمان ملل مراجعه کنیم، نامه نوشته شود و درخواست شود که پرونده جنایات شخص ترامپ و نظامیان حاضر در غرب آسیا به دیوان کیفری برود.

وی این را نیز یادآور شد که دیوان بین المللی کیفری به جرایم افراد رسیدگی می کند نه کشورها.  

این استاد دانشگاه با اشاره به پنج عضو دائم شورای امنیت که حق وتو دارند، گفت: آمریکا، انگلیس و فرانسه عضو دائم غربی شورای امنیت اند که ممکن است شکایت ما را وتو کنند.

امین زاده ادامه داد: اتفاقا ما می خواهیم آنها شکایت ما را وتو کنند، زیرا این موضوع دلیل بر رسوایی آنهاست که در مقابل عدالت ایستادگی کرده و به تنش، خشونت و ترور در منطقه دامن می زنند و مبادرت به آن می کنند.

وی تصریح کرد: باید حرکتی هرچه سریعتر از سوی ایران انجام شود. صرفا سخنرانی و بیانیه کاری از پیش نمی برد، باید به شورای امنیت مراجعه شود و طبق موارد پیشین که در مورد عمرالبشیر رییس جمهوری وقت سودان اتفاق افتاد و آنها هم عضو نبودند، دیوان کیفری بین المللی وارد رسیدگی شد و حکم رییس جمهوری جنایتکار سودان را صادر کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران موضوع شکایت را «رسیدگی به پرونده جنایت شخص ترامپ و نیروهای نظامی آمریکایی در غرب آسیا در خصوص حمله به مقام ارشد نظامی ایرانی در کشور خارج» ذکر کرد و گفت: این شکایت را باید به دیوان بین المللی کیفری ارایه دهیم.

امین زاده گفت که «تهدید علیه صلح» موضوع شکایت دیگری است که می توان انجام داد، ‌بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل که همه کشورها عضو آن هستند، تهدید صلح، چه استفاده از زور و چه تهدید زور را ممنوع کرده است. همین که ترامپ گفته به اماکن فرهنگی حمله می کند، می توانیم علیه آن نیز سریعا به یونسکو شکایت کنیم.