پربازدیدترین ها

سرویس: استانی کد خبر: 223027 ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰

اصلاحات اقتصادی نباید با ترس انجام شود

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه اصلاحات اقتصادی نباید در کشور با ترس انجام شود، گفت: برای انجام این اصلاحات به تقویت سرمایه اجتماعی نیاز داریم.

اصلاحات اقتصادی نباید با ترس انجام شود

به گزارش بازی دراز، کیوان کاشفی در جلسه شورای اداری استان که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر نیرو برگزار شد، با اشاره به مشکلات متعدد اقتصادی که در کشور وجود دارد از جمله نرخ بالای بیکاری، مشکلات نظام بانکی، مشکلات صندوق‌های بازنشستگی و ...، افزود: بیکاری امروز به یک ابر چالش برای جوانان تبدیل شده و رفع این معضل نیازمند میلیاردها تومان سرمایه گذاری و ساز و کارهای مختلف است.

 عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران یادآور شد:در حوزه نظام بانکی نیز با معضلات متعددی مواجهیم و نظام بانکی امروز به سانتریفیوژی تبدیل شده که هر چهار سال یکبار نقدینگی موجود در کشور را دو برابر می کند.

 به گفته کاشفی شرایط نظام بانکی امروز بگونه‌ای شده که این نظام نه در خدمت بخش تولید است و نه در خدمت اقتصاد کشور.

وی از معضلات صندوق‌های بازنشستگی که در شرایط اقتصادی بدی هستند هم یاد کرد و گفت: چرا باید مالیاتی که از فعالین اقتصادی گرفته می شود، به این صندوق ها تزریق شود.

 رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه فشارهایی که بر فضای کسب و کار کشور و فعالان اقتصادی وارد می شود را نیز مزید علت مشکلات دانست.

وی با بیان اینکه برای همه مشکلات راهکارهای کارشناسی وجود دارد، تاکید کرد: اما متاسفانه سرمایه‌های اجتماعی ما در کشور بسیار تنزل پیدا کرده و این امر باعث شده هر اصلاح اقتصادی که بخواهیم انجام دهیم با ترس مواجه باشیم.

کاشفی اصلاح قیمت سوخت که تقریبا همه کارشناسان با آن موافق بودند را از جمله این موارد دانست که نیازی ضروری بود، اما با واکنش‌هایی از سوی مردم مواجه شد.

 وی معتقد است، اگر قرار است اصلاحات اقتصادی در کشور صورت بگیرد، ابتدا باید سرمایه های اجتماعی را تقویت کنیم.

 وی با بیان اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی می تواند پرچم گفتمان ملی را در کشور بلند کند، تاکید کرد: مردم ما هم مردم خوبی هستند و اگر با آنها صحبت کنیم و آنها را از مسائل مطلع کنیم، حتما خواهند پذیرفت.

عضو هیات رییسه اتاق ایران  در ادامه با بیان اینکه مجلس طی سالهای اخیر اقداماتی در خصوص بعضی از موارد انجام داده که از جمله آن می توان به قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون بانکداری کشور، قانون تجارت و ... اشاره کرد، ادامه داد: متاسفانه برخی از این موارد با گذشت چند مدت به سرانجام نرسیده و فعالین اقتصادی چشم به راه تعیین تکلیف آن هستند.

 وی در ادامه اشاره‌ای هم به خواسته‌های استان کرمانشاه داشت و با بیان اینکه کرمانشاه اکنون در مسیر توسعه قرار گرفته، خاطرنشان کرد: حتی مسائلی مانند زلزله نیز ما را از راه توسعه استان دور نکرد.

 به گفته کاشفی اکنون استاندار فعالی در کرمانشاه داریم و نمایندگان مجلس نیز به خوبی همراه و پای کار هستند و برای تداوم این مسیر تنها نیازمند حمایت های مجلس هستیم.

 عضو هیئت رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه کرمانشاه برای ادامه مسیر توسعه نیازمند تزریق بودجه به عنوان یک شتابدهنده توسعه است، تاکید کرد: تقاضاهایی که در این زمینه از سوی کرمانشاه به مجلس داده می شود باید ویژه‌تر دیده شود.

 وی ابراز امیدواری کرد تا از این طریق بتوانیم مسیر توسعه استان کرمانشاه را با سرعت بیشتری پیش ببریم، زیرا کرمانشاه در طول سالیان و به دلایل مختلفی از مسیر توسعه عقب مانده است.

ناصر مرادی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این نشست اظهار کرد:  اگر زیرساخت‌های بخش کشاورزی در کرمانشاه فراهم باشد، این استان می تواند ۸ تا ۱۰ درصد محصولات استراتژیک کشاورزی کشور را در آینده تامین کند.

 وی از کرمانشاه به عنوان قطب کشاورزی و دامپروری کشور یاد کرد و افزود: هم اکنون حدود ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و حدود سه میلیون راس دام در استان داریم.

 وی میزان کنونی تولیدات بخش کشاورزی استان کرمانشاه را حدود  چهار میلیون تن اعلام کرد و یادآور شد: مطالعات نشان می دهد اگر زیرساخت‌های بیشتری را برای بخش کشاورزی فراهم کنیم می توانیم میزان تولیدات را افزایش دهیم و در آینده ۸ تا ۱۰ درصد محصولات استراتژیک کشور را تامین کنیم.

 رئیس شورای ملی نخود خواستار تامین اعتبارات بیشتر برای بخش کشاورزی خصوصا تسهیلات ارزان قیمت با بازپرداخت طولانی شد و عنوان کرد: تقاضا داریم این مهم در بودجه سال ۹۹ دیده شود.

وی در ادامه  اشاره‌ای به خرید تضمینی گندم داشت و با بیان اینکه سالهاست قیمت خرید تضمینی گندم متناسب با نرخ تورم کشور زیاد نشده، تاکید کرد: قیمت پایین خرید تضمینی گندم باعث شده کشاورزان رغبت چندانی به کاشت این محصول مهم
 نداشته باشند.

 مرادی با اشاره به تعیین نرخ ۲۲۰۰ تومانی در بودجه سال ۹۹ برای خرید گندم، اضافه کرد: تقاضا داریم  با هماهنگی شورای اقتصاد نرخ منطقی تری برای خرید تضمینی گندم لحاظ شود تا کشاورزان برای کشت بیشتر این محصول ترغیب شوند و نیاز به واردات آن نداشته باشیم.

 رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه همچنین خواستار توجه جدی تر به صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی شد که تاکنون سرمایه‌گذاری چندانی در این حوزه صورت نگرفته است.

 مرادی معتقد است، اگر صنایع تبدیلی رونق پیدا کند دیگر شاهد اشباع شدن بازار برخی  محصولات کشاورزی مانند آنچه که برای گوجه رخ داد نخواهیم بود.

 وی از معضلات بیمه محصولات کشاورزی هم یاد کرد و ادامه داد: متاسفانه بیمه محصولات کشاورزی بروکراسی طولانی  دارد و به علاوه در صورت بروز خسارت آنطور که باید از کشاورزان حمایت نمی‌کند و این رویه نیز باید اصلاح شود.