پربازدیدترین ها

سرویس: بين المللي کد خبر: 222961 ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۸

مدیرکل ورزش و جوانان دقیقا کجایی؟!

جولان باندهای مکمل‌های ورزشی در «باشگاه‌های زیرزمینی»

جولان باندهای مکمل‌های ورزشی در «باشگاه‌های زیرزمینی»

به گزارش بازی دراز، 

 تمایل جوانان کرمانشاهی به رشته‌های بدنسازی و امثالهم موجب رشد قارچ‌گونه باشگاه های متعدد در سطح استان شده است؛ جوانانی که به امید داشتن بدنی سالم و در عین حال ورزیده و خوش فرم به این مراکز رجوع کرده اند اما گرفتار معضلاتی شده‌اند که گاها تا آخر عمرشان آنها را به دردسر می‌اندازد.

در برخی از باشگاه‌ها مربیان و نه متخصصان تغذیه، وزرشکاران را به مصرف مکمل‌های غذایی و دارویی تشویق می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از چنین مکمل‌هایی نه تنها مورد نیاز ورزشکاران نیست، بلکه سودمند هم نیست و ممکن است برای سلامتی آنها مشکلاتی ایجاد کند.

محمدابراهیم الهی‌تبار، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه چند ماه پیش بود که در این خصوص هشدار داد و گفت:عرضه مکمل‌های ورزشی در استان خطراتی را در پی دارد و آن‌چنان که گفته می‌شود باندهایی در کار توزیع این مکمل‌ها دست دارند این مورد نیاز به بررسی دارد، چرا که عوارض فراوانی برای جوانان در پی داشته است.

ا

جعل برندها و مکمل‌های تقلبی در باشگاه‌های ورزشی

کیومرث رحیمی، رئیس اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز در مورد توزیع مکمل‌های ورزشی در باشگاه‌ها که بدون نظارت انجام می‌شود  اظهار داشت: مکمل های ورزشی تابع قوانین دارو است و عرضه باید توسط شرکت های توزیع کننده دارویی که از وزارت بهداشت و درمان مجوزدارند انجام و به داروخانه ها تحویل شود.

وی با بیان اینکه در مواردی عرضه مکمل های ورزشی به صورت مخفیانه انجام می شود، افزود: 60 درصد مکمل های ورزشی در باشگاه ها عرضه می شود و نظارتی برآن نیست همچنین ترکیبات این داروها مشخص نیست و اکثرا تقلبی هستند.

رئیس اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو کرمانشاه بیان کرد: همچنین برندهای مختلف را جعل و در باشگاه ها عرضه می کنند.

رحیمی گفت: مکمل های ورزشی با داروهای نیروزا و کورتون ترکیب شده و به خورد جوانان داده می شود که برای سلامت جوانان و نوجوانان علاقه مند به ورزش که شمار آنها در استان کرمانشاه زیاد است، مشکلات عدیده ای ایجاد کرده است.

وی افزود: به منظور بازرسی از این مراکز مکررا نظارتصورت می‌گیرد به گونه ای که طی نیمه نخست امسال 250 مورد بازرسی از شرکتهای توزیعی، داروخانه ها و باشگاه های ورزشی انجام شده و 15 مورد کشفیات داشته ایم که برای تعیین تکلیف به مراجع قضایی معرفی شدند.

رئیس اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو کرمانشاه با بیان اینکه در کارگروه مصوب و برنامه های عملیاتی عرضه مکمل های ورزشی توسط سازمان غذا و دارو است، کنترل می شوند، گفت: رویه مصرف بهینه و منطقی این مکمل ها از طریق داروخانه ها و با دریافت مشاوره از پزشک امکان پذیر است.

وی با اعلام اینکه به منظور پیگیری موضوع عرضه مکمل های ورزشی درصدد برگزاری جلسات  هستیم، عنوان کرد: فرآیند طولانی است زیرا مصرف مکمل های ورزشی شبیه یک فرهنگ شده که باید تغییر کند بنابراین بستر آموزشی- فرهنگی خاص خود را می طلبد که در حال انجام آن هستیم، امیدواریم طی ماه های آینده به نتیجه برسد.

رحیمی بیان کرد: در تلاش هستیم رویکرد مردم، جوانان و نوجوانان تغییر کنند و مکمل های ورزشی را ازمراکز مورد تائید وزارت بهداشت تهیه و تحت نظر کارشناس یا متخصص تغذیه مصرف کنند تا دچار مشکلات عدیده نشوند.

رئیس اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو کرمانشاه افزود: مصرف مکمل های ورزشی مشکلات زیادی ایجاد می کند، از جمله اینکه مصرف داروهای نیروزا و کورتون اعتیادزا است هرچند قبلا باور بر این است که اعتیادزا نیست همچنین مکمل های ورزشی سبب ایجاد ناباروری می شود، برخی ترکیبات آن سرطان زا است و با مصرف دز بالا منجر به مرگ می شود.

رحیمی گفت: هر هفته بازرسی از باشگاه ها، مراکز عرضه و شرکتهای توزیعی  در دستور کار قرار دارد، شمار بازرسان و توان ما محدود است بنابراین باید بستر فرهنگی- آموزشی ایجاد شود تا نوجوانان و جوانان رویکرد خوبی داشته باشند.

رصد باندهای توزیع مکمل‌های ورزشی

وی عنوان کرد: درصدد رصد و شناسایی افرادی هستیم که به صورت غیرقانونی نسبت به توزیع مکمل های ورزشی اقدام می کنند و خارج از حیطه نظارتی به صورت مخفیانه مکمل ها را عرضه می کنند، البته امسال یکی دو مورد باند توزیع مکمل های ورزشی شناسایی و در تلاش برای شناسایی دیگر باندها هستیم.

رئیس اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه در رده های اول مصرف مکملهای ورزشی قرار دارد، افزود: کرمانشاه، استانی قهرمان پرور است و جوانان مشتاق ورزش های استقامتی هستند همچنین مکمل ها در همه رشته های ورزشی قابل مصرف هستند بنابراین با توجه به موقعیت خاص فرهنگی و جغرافیایی از نظر مصرف مکملهای ورزشی در رده های اول هستیم که باید ساماندهی شود و به رویه ای اصولی و منطقی برگردیم.

وی عنوان کرد:  باشگاه هایی که مجوز دارند کمتر مرتکب تخلف می شوند اما باشگاه هایی که مخفیانه و غیرقانونی فعالیت می کنند و در تیررس ما نبوده اند بیشتر عرضه کننده مکملهای ورزشی هستند که درصدد شناسایی و برخورد با آنها هستیم.

نکته جالب توجه این است که هیچ واکنشی از سوی مسئولان ورزش و جوانان به این موضوع تاکنون انجام نشده است و معلوم نیست دلیل این سکوت چیست.