سرویس: تازه های خبر کد خبر: 222351 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲

ثبت جهانی اورامانات در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، با اشاره به ارسال پیش‌نویس پرونده ثبت جهانی اورامانات به سازمان یونسکوگفت: ثبت جهانی این منطقه در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در برخوردارکردن منطقه اورامانات انجام می‌شود.

ثبت جهانی اورامانات در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

به گزارش بازی دراز، 

امید قادری روز یکشنبه در نشست اقتصاد مقاومتی در سرسرای تدبیر استانداری کرمانشاه، با بیان اینکه میراث فرهنگی کرمانشاه در هشت محور اقدام به اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در استان کرده است، افزود: ثبت جهانی اورامانات و ایجاد اشتغال روستایی با معرفی این منطقه به جهانیان یکی از محورهای این سیاست‌ها است.

او از جمله مزایای ثبت جهانی اورامانات را جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، ایجاد و توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و خانه مسافرها در اکثر روستاها، ایجاد و توسعه بازارچه‌ها و کارگاه‌های صنایع‌دستی در منطقه و فراهم‌کردن بستر مناسب برای تثبیت شغل و حق انتفاع به مردم و روستاییان منطقه با برند شدن اورامانات و معرفی آن به جهان و جذب گردشگران به منطقه ذکر کرد.

وی با بیان اینکه ۲ میلیارد تومان اعتبار دولتی برای ثبت جهانی اورامانات در نظر گرفته شده است، گفت: بیش از ۵۰۰ میلیون تومان از این میزان اعتبار تخصیص یافته است.

وی با بیان این طرح اولیه منطقه در راستای ثبت جهانی اورامانات تهیه شده و روستاهای منطقه نیز طرح مطالعاتی دارند، گفت: میراث فرهنگی استان کرمانشاه برای این روستاها طرح مطالعاتی تهیه کرده است.

او با اعلام اینکه پرونده ثبت جهانی اورامانات روز ۲۰ مهرماه به دفتر یونسکو ارسال شده است، افزود: سالانه از هر کشور یک اثر برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال می‌شود که امسال با وجود اینکه ما رقبای قوی داشتیم اما با پیگیری‌ها و تلاش‌های استاندار کرمانشاه توانستیم در اولویت اول سازمان میراث فرهنگی برای ارسال پرونده به یونسکو قرار بگیریم.

گردشگری روستایی برنامه ای برای معرفی کرمانشاه

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در ادامه سخنانش به برنامه رونق گردشگری در راستای اجرایی شدن کرمانشاه ۲۰۲۰ به عنوان یکی دیگر از محورهای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: برای خلق رویداد گردشگری ۲۰۲۰ و انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت این رویداد با همت استاندار کرمانشاه برای اولین بار در این استان می تواند در راستای اقتصاد مقاومتی و رونق گردشگری حائز اهمیت باشد.

قادری اظهارداشت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده ۵۰۵ رویداد در ۵۰۵ روستای معرفی شده در دستور کار قرار دارد که در نوع خود بی‌نظیر است و این امر علاوه بر جذب گردشگر به منطقه می‌تواند با فروش محصولات کشاورزی منطقه علاوه بر ایجاد شغل و افزایش سرانه درآمد روستاییان، باعث تثبیت شغل‌های موجود نیز شود.

وی با بیان اینکه این رویدادها در سه مرحله تعریف شده است، گفت: در مرحله اول باید ۷۰ روستا باید در آنها رویدادهای گردشگری ایجاد شود که تعیین معیارهای شناسایی این روستاها می‌باید هدف گردشگر باشند، داشتن زیرساخت‌های لازم نظیر دسترسی آسان به خدمات بهداشتی و درمانی، داشتن راه ارتباطی و کیفیت آب آشامیدنی، مدیریت پسماند، شبکه برق، آتش نشانی و نیروی انتظامی است.

به گزارش ایرنا، هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه را شامل می‌شود.

منطقه اورامانات در استان کردستان دارای یک شهر (اورامان تخت) و ۷۶ روستا است که تاکنون ۱۳ روستای این منطقه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پرونده ثبتی ۲۲ روستا نیز در حال پیگیری است.

واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.

اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران در استان کردستان واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد. 

به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است. 

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از چهار هزار اثر تاریخی است که بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ اثر آن ثبت ملی شده است. 

سنگ نگاره و کتیبه داریوش هخامنشی در شهر بیستون تنها اثر ثبت شده جهانی استان کرمانشاه است.