پربازدیدترین ها

کد خبر: 222218 ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳

یادداشت:

نگاهبانان بیدار ; هفته نیروی انتظامی

بازی دراز 1404 : نیروی انتظامی با اقتدار کامل در ایجاد امنیت جامعه می کوشد و عوامل اخلال گر را شناسایی و سرکوب می نماید تا در سایه این حرکت، فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شکل گرفته و رشد کند.

نگاهبانان بیدار ; هفته نیروی انتظامی

به گزارش بازی دراز، حاکمیت دین وارزش های الهی، آرزوی همیشگی مسلمانان آگاه و مصلحان دینی بوده است. این آرزو، در بهمن 1357 در لباس انقلاب شکوه مند اسلامی ایران و در پرتو خون هزاران شهید به باور نشست. بعد از انقلاب، ارزش ها و آرمان هایی جدید که ریشه در اندیشه های الهی داشت، پی ریزی شد و نهادها و ارگان های بسیاری پدید آمد که مشروعیت و مقبولیت خود را از ولایت فقیه که رهبر توان مند انقلاب و حاکم حکومت دینی است، برگرفته بودند. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز با بهره گیری از این پشتوانه محکم، وظیفه خود می داند که هرگاه کیان انقلاب و حریم ولایت به مخاطره افتد، با اقتداری شایسته، پا به میدان گذاشته و در دفاع از همه ارزش ها و پاسداری از اعتقادات، از هرگونه جان فشانی دریغ نورزد. نیروی انتظامی به عنوان بازوی توان مند رهبر، رهنمودهای ایشان را سرفصل همه فعالیت های خود می داند.

مهم ترین فعالیت های نیروی انتظامی، بر سه اصل «آگاهی»، «پیش گیری» و «پی گیری» استوار است. آگاهی، اولین گام جلوگیری از جرم است. لازم است که مردم با قوانین و مقررات آشنا شوند تا از راه های خط کشی شده قانونی قدم بردارند. هم چنین از تهدیدات اخلال گران و فرصت طلبان و روش های آنان آگاهی یابند تا در دام های بی شمارشان گرفتار نگردند. نیروی انتظامی بر اساس این حکمت که «علاج واقعه قبل از وقوع می باید» تلاش کرده تا با شیوه های مختلف اطلاع رسانی، مردم را از تخلفات و راه های جلوگیری از آن آگاه سازد.

همان گونه که پیش گیری از وقوع بیماریْ بهتر، ارزان تر و آسان تر از درمان شناخت شده، پیش گیری از وقوع جرم نیز، بهترین راه مقابله با آن است. نیروی انتظامی در پرتو این اندیشه و در راستای تحقق اهداف خود، کوشیده تا با همکاری فرهیختگان جامعه و نهادهای مسئول، زمینه های وقوع جرم را از میان برداشته و در سالم سازی محیط تلاش کند.

برنامه ریزی گسترده، افزایش نیروی انسانی و استفاده از نیروهای کاردان و متخصص، کنترل شدید مرزها، بهره گیری از تجهیزات پیشرفته، بالا بردن فن آوری کشف جرائم و فراهم کردن زمینه های همکاری بیش تر مردم با پلیس، از تدابیر اتخاذ شده در این راستا است.

نیروی انتظامی با تلاش در راستای ایجاد نظم، برقراری قانون و امنیت و برخورد با متخلفان و مجرمان از یک سو، و دادن ضمانت معنوی به جامعه از سوی دیگر، باعث اتکای مردم گردیده است. اگرچه این نیرو تا رسیدن به ایده آل های مطلوب خود راهی بس طولانی دارد، ولی نگاهی به عملکرد نیروی انتظامی، هر ناظر منصفی را به این باور می رساند که این نیرودر مسیری صحیح گام برمی دارد و جهت کلی حرکت آن به سوی اهدافی است که وصول آن از این نیرو انتظار می رود.

برای ایجاد امنیتی مقتدرانه که آفریننده آرامش و آسایشی استوار خواهد بود، تقویت و پشتیبانی نیروی انتظامی از سوی آحاد ملت انتظار می رود. تقویت این نیرو، تقویت اقتدار نظام دربرخورد با موارد خلاف قانون است وبه کاهش انگیزه های مجرمانه منجر خواهد شد. اگر در جامعه ای میان دولت و ملت اعتمادی متقابل پدید آید، مردم مهم ترین عامل برقراری امنیت در جامعه خواهند بود و آن گاه نیروی انتظامی، راحت تر و کم هزینه تر می تواند از امنیت و آرامش جامعه پاسداری کند.

نیروی انتظامی، مسئول قانونی مواجهه با جرم و شناسایی و دستگیری مجرمان است، ولی این به معنای سلب مسئولیت مردم در قبال فریضه امر به معروف و نهی از منکر نیست؛ چرا که در نظام الهی «مسئول» یعنی کسی که در برابر فکر، تصمیم و عملش مورد مؤاخذه و سؤال قرار گیرد؛ از این رو، دامنه مسئولیت از فرد تا سراسر جامعه گسترده است. در حکومت اسلامیْ انتقاد، اعتراض و هرآن چیزی که به حق باشد و خیرخواهانه؛ نه مخرّب، فتنه انگیز و کینه جویانه، وظیفه دینی همه مسلمانان است. تفکر غلط «تو آن سوی جویی، من این سوی جوی» و بی اعتنایی مردم نسبت به اعمال هم دیگر، همانند کرم ساقه خواری است که به سمت ریشه پیش خواهد رفت و به تدریج، جامعه را به گرداب تباهی می کشاند. اگر همه مردم، خود را در مقابل تخلّفات دیگر افراد، مسئول دانسته و آن را تنها وظیفه نیروی انتظامی ندانند، جامعه از بسیاری از آفت ها وپلیدی ها زدوده می شود.