پربازدیدترین ها

کد خبر: 221955 ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۶

سرتیپ فولادی: خاطرات پیشکسوتان و کهنه سربازان دفاع‌مقدس باید هرچه سریع‌تر جمع‌آوری شود

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران جنگ تحمیلی ۴۸ هزار شهید را تقدیم کرده است که از این آمار بالغ بر ۳۹ هزار نفر سرباز بوده‌اند و حدود ۸۰۰۰ نفر جزو پایوران و کارکنان ارتش به شمار می‌آمدند.

سرتیپ فولادی: خاطرات پیشکسوتان و کهنه سربازان دفاع‌مقدس باید هرچه سریع‌تر جمع‌آوری شود

به گزارش بازی دراز، 

امیر سرتیپ محمدرضا فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران در آستانه فرا رسیدن هفته دفاع مقدس همراه با معاونان خود از خبرگزاری ایسنا بازدید کرد.

وی همچنین در گفت‌وگویی با خبرنگاران ایسنا اظهار کرد:همانطور که خبرگزاری ایسنا در در حفظ نظام و تقابل با دشمنان فعالیت دارد ارتش جمهوری اسلامی در حوزه حفظ نظام و تقابل با دشمنان عرصه نظامی فعالیت‌های بسیاری انجام داده است. از این رو از یک تشابه مسئولیتی برخوردار هستیم. امیدوارم که مسئولان ایسنا و کارکنان آن با روحیه جهادی همواره در مسیر سرافرازی میهن باقی بمانند.

وی یادآور شد: در آستانه هفته دفاع مقدس قرار داریم. در همین راستا برنامه‌هایی تدارک دیده‌ایم که پس از تصویب نهایی در قالب یک نشست خبری آنها را رسانه‌ای خواهیم کرد. اما باید بگویم که سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش تاکنون ۱۵۰ عنوان کتاب به چاپ رسانده است و هم اکنون ۵۰ عنوان کتاب آماده چاپ دارد که به طور قطع ۱۰ اثر در هفته دفاع مقدس رونمایی خواهد شد. در حوزه ترجمه نیز دو کتاب در دست کار داریم. ویژگی این ترجمه‌ها آن است که مترجمان آن اشخاصی بودند که با کلیدواژه و جمله‌های تخصصی نظامی کاملا آشنایی دارند. «ویرانه‌های دروازه شرقی» و خاطرات سرلشکر خزرجی دو کتابی است که در حال ترجمه تخصصی هستند.

امیر سرتیپ فولادی همچنین یادآور شد: دو سریال تلویزیونی شهید ستاری و دیگری شهید صیاد شیرازی در دست تولید قرار دارند و توافقنامه‌ها برای ساخت این آثار نهایی شده است. همچنین تعدادی فیلم دیگر نیز با موضوع دفاع مقدس و ارتش مراحل مطالعاتی را طی می‌کند. باید یادآور شوم که شورای فیلم و سریال در ارتش تحت تابعیت سازمان عقیدتی و سیاسی قرار دارد و سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هم از اعضای این شورا به شمار می‌آیند.

این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه فرصت کمی برای ثبت و ضبط خاطرات پیشکسوتان دفاع مقدس داریم گفت: باید تا دیر نشده به فعالیت‌های خود سرعت ببخشیم و در زمینه ثبت خاطرات پیشکسوتان و کهنه سربازان دفاع مقدس اقدامات مفیدی را انجام بدهیم تا بعدا بتوانیم آنها را به محصول تبدیل کنیم.

امیر سرتیپ فولادی خاطرنشان کرد: تعداد رزمندگانی که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند حدود پنج میلیون نفر بوده است. از این آمار دو میلیون و ۶۴۰ نفر ارتشی هستند. ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران جنگ تحمیلی ۴۸ هزار شهید را تقدیم کرده است که از این آمار بالغ بر ۳۹ هزار نفر سرباز بوده‌اند و حدود ۸۰۰۰ نفر جزو پایوران و کارکنان ارتش به شمار می‌آمدند. در راستای گرامیداشت یاد شهدای سرباز قرار است مراسم تجلیل برگزار کنیم. همچنین از آنجایی که سربازان عضو وابسته ارتش به حساب می‌آیند در نظر داریم گردهمایی برای سربازان دوران دفاع مقدس به صورت فصلی در کشور برگزار کنیم تا میان سربازان فعلی و زمان دوران دفاع مقدس تعاملی شکل بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در تمامی ۳۶۵ روز سال در دفاع مقدس، ارتش شهید داشته است. کمترین آمار در یک روز ۴۲ نفر و بیشترین آمار ۱۷۲۸ نفر شهید بوده است. همچنین در نظر داریم به منظور ثبت و ضبط خاطرات و آثار رزمندگان در سراسر کشور اداره حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تشکیل شوند و به فعالیت بپردازند. ما در ارتش سربازانی داشتیم که روایت زندگی آنها برای جامعه بسیار اهمیت دارد. از جمله آنها می‌توانیم به سرباز شهید «محمدمهدی صابر همیشگی» اشاره کنیم.

در بخش دیگر این دیدار علی متقیان مدیرعامل ایسنا در سخنانی ضمن معرفی و تاریخچه تاسیس و فعالیت ایسنا بیان کرد: ایسنا به هیچ جریان یا حزب سیاسی وابستگی ندارد و همواره در مسیر فرمایشات مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی حرکت کرده‌ است.

وی افزود: صداقت و اخلاق همواره برای ما یک اصل بوده است و دین‌مان را هیچ گاه به دنیا نفروخته‌ایم.