آخرین مطالب

پربازدیدترین ها

سرویس: استانی کد خبر: 221913 ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱

رنج شکار ممنوع‌‌های «امروله و دالاخانی» از کمبود محیط‌بان

مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع امروله و دالاخانی از کمبود محیطبان رنج می برند.

رنج شکار ممنوع‌‌های «امروله و دالاخانی» از کمبود محیط‌بان

به گزارش بازی دراز، 

در حد فاصل سه شهرستان صحنه، سنقر و کنگاور منطقه شکار ممنوع امروله و دالاخانی قرار گرفته که با مساحت ۴۲ هزار و ۳۰۴ هکتاری اش زمانی مامن امن برای حیات وحش نادر بود.

رشته کوه دالاخانی از شرق شهرستان سنقر مانند دیواری عظیم کشیده شده است. این رشته کوه از شرق با کوه امروله با ارتفاع ۳۱۵۰ متر و کوه نخودچال، از جنوب با قله قیط قلعه، از شمال با کوه کمرزرد(اوجی ایتی) همجوار است.

از گونه های جانوری این مناطق می توان به پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، شغال، روباه، کفتار، کمرکولی، عقاب طلایی، دلیجه، چکچک پشت سفید، آگامای قفقازی و … نام برد.

ولی امروز این مناطق از کمبود محیط بان رنج می برد و به ندرت می‌توان آنها را حتی در مناطق شکار ممنوع هم رویت کرد.

 

حضور شکارچیان غیر مجاز را جدی بگیریم

یک فعال محیط زیست در گفتگو با مرصاد عنوان کرد: با وجود شکارچیان غیر مجاز رفته رفته دیگر اثری از این حیوانات نمی‌بینیم، اما حداقل مناطق حفاظت شده باید جایگاهی امن برای زندگی این حیوانات باشد یا مناطق شکار ممنوع که فلسفه شکل‌گیری آنها هم کمک به احیای جمعیت گونه‌های حیات وحش است، اما شکارچیان به راحتی با کشتن این نوادر جانوری حتی با آنها عکس‌های یادگاری می‌گیرند و منتشر می‌کنند.

سجاد زارعی ادامه داد: شکار بی رویه و غیرمجاز انواع پرنده های کبک، درنا و سایر مرغان دریایی از سوی شکارچیان سودجو در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع باعث به خطر افتادن و انقراض گونه های کم یاب این گونه پرندگان شده است.

وی گفت: مناطق حفاظت شده زیر نظر اداره حفاظت محیط زیست شهرستان صحنه به دلیل جلوگیری از انقراض گونه های نادر و کم یاب دارای محدودیت های زیادی برای شکار است، اما برخی از افراد سودجو با زیر پا گذاشتن تمامی این قوانین و بدون توجه به شرایط حاکم بر محیط زیست اقدام به شکار پرندگان می‌کنند و با این عمل ناشایست خود باعث شدت بخشیدن به انقراض پرندگان می شوند.

 

با این اوصاف برخورد قاطع مسئولین با متخلفین و افراد سود جو که به خاطر منافع شخصی خود اقدام به  قانون شکنی و دست به شکار غیر مجاز پرندگان می زنند امری است ضروری که رسیدگی به این موضوع نیازمند نظارت و رسیدگی هر چه بیشتر اداره محیط زیست است.

فرهنگ‌ سازی و ارائه آموزش‌های لازم از سوی مسئولین محیط زیست به برخی شکارچیان ناآگاه از وضعیت محیط زیست  سازنده و مفید خواهد بود زیرا با این عمل نه تنها از انقراض گونه های کم یاب پرندگان جلوگیری می شود بلکه باعث افزایش پرندگانی می‌شود که در نوع خود بی نظیرند.

گشت و کنترل محیط زیست صحنه از مهر ماه تا اوایل دی ماه می باشد

وحید گودینی، رئیس اداره محیط زیست شهرستان صحنه در گفتگو با مرصاد از گشت و کنترل های شبانه روزی در مناطق مختلف شهرستان خبر داد و اظهار داشت: با توجه به گستره وسیع مناطق طبیعی شهرستان و عدم وجود نیروی انسانی کافی و تجهیزات در اداره شهرستان با مشکلات عدیده ای روبه رو هستیم که لزوم توجه بیشتر مسئولین شهر به این امر کاملا احساس می شود.

وی ادامه داد: البته نیروهای یگان با صرف وقت بیشتر به صورت شبانه روزی سعی در جبران این مهم دارند و از همه طبیعت دوستان شهرستان هم کمک طلبیده و خواستار اجرای شعار هر انسان یک محیط بان هستند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان صحنه گفت: با توجه به نزدیک شدن به فصل شکار، یگان حفاظت در حال آمادگی برای شروع مرحله سوم گشت و کنترل از مهر ماه تا اوایل دی ماه است، همیاران طبیعت در صورت مشاهده تخلفات شکار و صید می توانند با شماره تلفن ۴۸۳۳۳۰۶۵ تماس حاصل کنند.