پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 221181 ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۲

تعهد رئیس جمهور کلمبیا به هیات اعزامی شورای امنیت نسبت به مقابله با تضعیف صلح در کشورش

رییس جمهور کلمبیا در اظهاراتی خطاب به هیات اعضای شورای امنیت سازمان ملل که به کشورش سفر کرده‌اند گفت، کلمبیا تلاش می‌کند روند قتل و ترور رهبران جوامع محلی از سوی گروه‌های تبهکار و شورشیان باقی‌مانده را که از بعد از توافق صلح تاریخی سال ۲۰۱۶ به راه افتاد، متوقف کند.

به گزارش بازی دراز، 

به نقل از خبرگزاری رویترز، توافق صلح سال ۲۰۱۶ دولت کلمبیا با شورشیان موسوم به "فارک" سرانجام به نیم قرن درگیری در این کشور که نزدیک به ۲۶۰ هزار کشته به جا گذاشت پایان داد.

با این حال بعد از این توافق گروه‌های تبهکار و یک گروه شبه نظامی موسوم به "ارتش آزادی‌بخش ملی" خلاء به جا مانده از سوی فارک را عمدتاً در مناطق دورافتاده پر کرده و رو به کنترل قاچاق مواد مخدر و معدن‌کاوی‌های غیرقانونی آورده‌اند.

ایوان دوکو، رییس جمهور کلمبیا در اظهاراتی خطاب به خبرنگاران در حالی که در کنار گوستاوو مزا-کوآدرا، سفیر پرو در سازمان ملل و رییس دوره‌ای شورای امنیت این سازمان ایستاده بود، گفت: این گروه‌ها می‌خواهند رهبران جوامعی که از مردمشان تقاضای کنار گذاشتن فعالیت‌های غیرقانونی را داشته‌اند، مرعوب ساخته و آنها را بکشند.

این هیات شورای امنیت سازمان ملل قرار است تا روز یکشنبه در کلمبیا باقی بماند و ماموریتش ارزیابی پیشرفت وضعیت این کشور از بعد از انعقاد توافق صلح سال ۲۰۱۶ است.

اخیراً یک قانونگذار وابسته به شورشیان فارک که از بابت جرم قاچاق مواد مخدر تحت تعقیب بود ناپدید شد و خشونت‌ها همچنان در بخش‌هایی از کلمبیا ادامه دارد و این رخدادها توافق صلح را تحت تاثیر قرار داده‌اند.

دولت ایوان دوکو اعلام کرده، مطابق با پرونده‌هایی که از جانب سازمان ملل بررسی شده اند، در فاصله ماه مه ۲۰۱۶ تا ماه مه ۲۰۱۹ تعداد ۲۸۱ نفر از رهبران جوامع محلی کشته شده‌اند.

دوکو در جریان دیدار با هیات شورای امنیت به شرح پیشرفتی که دولت او در زمینه کاهش سرعت قتل‌های رهبران محلی کسب کرده پرداخت.

دولت او اعلام کرده که در ۹ ماه گذشته روند قتل رهبران جوامع محلی به میزان حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است. با این حال سازمان دیده‌بان حقوق بشر چنین آماری را نادرست خوانده چون طبق اعلام این سازمان همچنان دهها مورد از قتل‌ها در این دوره در دست بررسی قرار دارند.

خوزه میگوئل ویوانو، مدیر اجرایی سازمان دیده‌بان حقوق بشر در حوزه قاره آمریکا در بیانیه‌ای چندی پیش گفت: دولت کلمبیا باید تلاش‌هایش را برای رفع بحران دو برابر کند نه این‌که راه‌هایی برای کم‌اهمیت نشان دادن بحران بیابد.

گوستاوو مزا-کوآدرا و دیگر اعضای هیات شورای امنیت توافق صلح کلمبیا را تحسین کرده و آن را الگویی برای جهان خواندند.

این هیات اواخر روز پنجشنبه وارد کلمبیا شد و در ادامه سفر خود به بازدید از برنامه‌های در نظر گرفته شده برای باز جذب شورشیان فارک به جامعه پرداخته و با نمایندگان حزب سیاسی تاسیس شده از جانب شورشیان فارک و مقام‌های دادگاه و کمیسیون ویژه تشکیل شده برای تحقیقات در خصوص جرائم جنگی رخ داده در دوران درگیری‌ها با این شورشیان، دیدار می‌کند.

دوکو تصریح کرد که از شورای امنیت خواسته یک سال دیگر هم روند بررسی پیشرفت دولت کلمبیا در زمینه اجرای توافق صلح را ادامه دهد.

او عنوان کرد: معتقدیم کارها، بررسی‌ها و همراهی‌های شورای امنیت برای موفقیت این پروسه اهمیت بسزایی دارد.

دوکو همچنین بعد از صبحانه‌ای که با سفرای کشورهای عضو شورای امنیت داشت، گفت: ما باید بزرگ فکر کنیم و به آینده چشم داشته باشیم و صلحی را برقرار کنیم که اصلی‌ترین متضمن آن قانون باشد.