پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 221057 ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵

اتمام فاز اول طرح خوشه‌ صنعتی فرآوری محصولات باغی سیب و انگور ‌آذربایجان غربی

به همت جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، فاز اول از مجموع شش فاز اجرای طرح خوشه‌ی صنعتی فرآوری محصولات باغی سیب و انگور استان به اتمام رسید.

به گزارش بازی دراز، 

دکتر ولی زاده معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: با راه اندازی کامل این خوشه صنعتی، شرکت‌های عضو، امکان انباشت سرمایه و مهارت‌ها را برای یکدیگر به وجود می‌آورند که می‌تواند موجب تولید کالاهای متفاوت با کیفیت مناسب و تعدیل قیمت محصولات تولید شده با توجه به بازارهای مختلف و با توجه به سود بیشتر گردد و همچنین باعث تعلیم نیروهای متخصص با توجه به تکنولوژی روز و افزایش مهارت‌ها در این صنعت خواهد گردید.

وی صرفه ناشی از تنوع، مقیاس، تجمیع، صرفه‌های بیرونی، دستیابی به کارایی جمعی، دستیابی به بسیج منابع مالی و انسانی، دستیابی و سرمایه‌گذاری به مراحل کوچک و با ریسک پایین، دستیابی به بستری برای صعود و بالندگی شرکت‌های کوچک، دستیابی به امکان انباشت سرمایه و مهارت‌ها را برای اعضای خوشه، افزایش قدرت رقابت پذیری در بازارهای جهانی و توان صادراتی برای اعضای خوشه، شکل گیری پیوندهای پیشین و پسین بین شرکت‌های درون خوشه، تبادل قوی اطلاعات بین شرکت‌ها، نهادها و افراد در د‌رون خوشه‌ها و محیطی خلاق و نو آور، دستیابی به شبکه‌های تجاری و پیوندهای تجاری کارآمد با بازارهای بزرگ و دور دست و توسعه خوشه و هریک از اعضای خوشه را از اهداف اجرایی این پروژه عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه این خوشه در ۶ مرحله خدمات خود را اجرایی می‌کند، اظهار کرد: مطالعه شناختی و کسب تصویری جامع از خوشه، آماده ،تدوین برنامه عمل ( Action Plan )‌، اجرا و پیاده سازی برنامه عمل، کنترل و نظارت و خروج از خوشه از مراحل اصلی اجرایی خوشه صنعتی محصولات باغی سیب و انگور استان است.

دکتر ولی زاده با اشاره به دستاوردهای مورد انتظار از اجرای این پروژه اظهار کرد: رشد و توسعه خوشه و اعضای ان، تولید به مقیاس اقتصادی، بهره وری و کارایی منابع، دستیابی به بازار جهانی، رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه اعضای خوشه از دستاوردهای اجرایی این خوشه صنعتی است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اینکه برای توسعه خوشه‌های صنعتی باید مطالعه کافی و مؤثریپیرامون مسائل مختلف آن انجام داد اظهار کرد: توسعه خوشه‌های صنعتی نیازمند شناخت دقیق فعالان اصلی و فعالان فرعی آن صنعت، مطالعه روندها و سناریوهای سطح بین المللی آن صنعت، شناخت روندها و سناریوهای سطح مالی و مطالعه روندها و سناریوهای سطح خوشه از جغرافیا و تاریخچه خوشه گرفته تا دسته محصولات اصلی خوشه و فعالان اصلی و فرعی خوشه و تجزیه و تحلیل آنها است.

وی اظهار کرد: راهبرد کلی مناسب جهت خوشه محصولات باغی سیب و انگور و تنظیم راهبردهای مؤثر در زمینه‌های بالا بردن کیفیت محصولات باغی سیب و انگور، اصلاح فرآوری و فرآیند تولید صنایع تبدیلی، ارتقای بازاریابی و تجارت محصولات باغی سیب و انگور، ارتقای نیروی کار و امثال اینها که البته با در نظر گرفتن شرایط محیطی و همه جانبه (دیدگاه سیستمی) خواهد بود، ارائه خواهد شد.

دکتر ولی زاده با تاکید بر اهمیت بهره برداری حداکثری از روح تعاون و سرمایه اجتماعی داخل خوشه اظهار کرد: در این راستا با بسط هرچه بیشتر اعتماد و همکاری بین تولید کنندگان و کارخانجات محصولات باغی سیب و انگور و ترفیع بخشیدن به "سرمایه اجتماعی" خوشه روح تعاون و سرمایه اجتماعی داخل خوشه به حد اعلای خود خواهد رسید.