پربازدیدترین ها

کد خبر: 220649 ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹

گزارش؛

حریق تهدیدی برای منابع طبیعی و اقتصاد خانوارها/ انسان عامل بیشترین آتش سوزیهای ایجاد شده در مناطق گرمسیری استان است

بازی دارز1404: حریق یکی از عواملی است که منابع طبیعی و اقتصاد ومعیشت مردم را تهدید می کند و انسان عامل بیشترین آتش سوزیهای ایجاد شده در مناطق گرمسیری استان است.

حریق تهدیدی برای منابع طبیعی و اقتصاد خانوارها/ انسان عامل بیشترین آتش سوزیهای ایجاد شده در مناطق گرمسیری استان است

به گزارش بازی دراز حریق یکی از عواملی است که در سالهای اخیر باعث از بین رفتن منابع طبیعی شده و اقتصاد ومعیشت خانوارهای مناطق مرزی و گرمسیر استان را که اغلب کشاورز و دامدار هستند تحت ثاثیر قرارداده است.

شغل اکثر مردم در مناطق گرمسیری استان دامداری وکشاورزی است و منابع طبیعی و مزارع کشاورزی نقش مهمی در کسب و کار مردم دارد و ازبین رفتن آن دراثر آتش سوزی تاثیر بسیاری در معیشت خانوارها خواهدداشت.
آتش سوزیهای ایجاد شده در این مناطق اغلب توسط عامل انسانی ایجاد میشود و انسان نقش اول را در حریقهای اتفاق افتاده ایفاء می کند.
آتش سوزی علاوه بر تخریب منابع طبیعی باعث بوجود آمدن مشکلات زیست محیطی وآلودگی هوا نیز می شود و تاثیرات بسیاری بر معیشت خانوارها نیز می گذارد.
برپا کردن آتش در تفریحات انسانی و خاموش نکردن آن ، آتش زدن بقایای کاه و کلش مزارع گندم و جو جهت آماده کردن زمین برای کشت دوم، بی توجهی عابربن و رانندگان و سهل انگاری آنها در پرتاب باقیمانده سیگار روشن مهمترین عوامل در حریقهای اتفاق افتاده است که باتوجه به گرمسیر بودن منطقه به سرعت گسترش پیدا می کند.



مرادی از شهروندان سرپلذهابی به خبرنگار ما مز گوید : آتش زدن باقیمانده مزارع کشاورزی(جار) باعث ایجاد دودی سیاه می شود که به سبب نزدیک بودن با آن، تمام این دود از طریق کولر وارد فضای ساختمان شده و تنفس ما را بامشکل مواجه می کند.
قادری یکی دیگر از سهروندان سرپلذهابی است که با خبرنگار ما همسخن می شود، او به خبرنگار ما گفت : متاسفانه برخی از افراد در بی توجهی کامل به برپا کردن آتش جهت کباب کردن در بیرون اقدام کرده و پس از ترک محل آنرا بدرستی خاموش نکرده سبب ایجاد حریق در مراتع می شوند .
آتس سوزی در مراتع و منابع طبیعی باعث ازبین رفتن گونه های جانوری نیز خواهد شد 
مدیر کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در گفتگو باخبرنگار ما عامل نود درصد آتش سوزی های اخیر را عامل انسانی و به دلیل سوزاندن پس چر اراضی کشاورزان برای کشت مجدد می داند.

بالایی با اعلام آمادگی شوراهای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان ها از جدیت و حضور میدانی فرمانداران تشکر کرد و گفت: آتش سوزی یکی از بلایای انسان ساز می باشد که هر لحظه مدیریت و اطفای آن سخت تر میشود لذا محور را رسانه _ مردم و امکانات محلی قرار دادیم و ده ماشین آتش نشان از شهرهای سردسیر به مناطق گرمسیر اعزام  شده و بیش از یکصد دستگاه دمنده توسط دستگاه های ذیربط خریداری شده است .
ایشان از رویکرد جدی دستگاه ها در طرح دعوا و تعقیب قضایی عاملین آتش سوزی بعنوان خاسرین به سرمایه های ملی اشاره کرد و از همکاری دستگاه قضا در برخورد قاطع و قانونی تقدیر کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کما کان بهترین روش اطفاء حریق در منابع ملی و اراضی کشاورزی را ایجاد خط تنسیق با تراکتور یا گریدر دانست و ابراز امیدواری کرد با همکاری کشاورزان _ طبیعت گردان و رانندگان به ویژه در روز های تعطیل شاهد کاهش روند آتش سوزی ها باشیم. وی با اشاره به وصف مجرمانه آتش سوزی هم بعنوان تخریب منابع ملی و هم آلوده کننده محیط زیست گفت: در استانی که اقتصاد خانوارها متکی به کشاورزی و دامداری می باشد این رفتارها را غیر قابل گذشت دانست.
ایشان به نقش بسیج ، دهیاران ، شوراهای اسلامی ، داوطلبین هلال احمر و نیروهای مردمی و سازمان های مردم نهاد در پیشگیری و مقابله با آتش اشاره و از ائمه جمعه و جماعات درخواست کرد از پایگاه ارزشمند خود برای آگاهی بخشی و افزایش مشارکت مردم در حفظ منابع ملی مشارکت  نمایند.
وی از دستور همکاری فرماندهان ارشد نظامی ارتش و سپاه و انتظامی به یگان های تحت امر برای مقابله و مشارکت در اطفای حریق خبر داد و افزود: انسجام مدیریت ، مشارکت مردم و مدیران پایکار را عامل پیشگیری و کاهش مخاطرات ناشی از حوادث دانست و همدلی ایجاد شده در مدیریت بحران را سرمایه ارزشمند برای استان یاد کرد.

امیدواریم توجه مردم و اقدامات بازدارنده بتواند از میزان آتش سوزیهای ایجاد شده در شهرستان کاسته و باعث حفظ این ثروت ملی در شهرستان شود.