آخرین مطالب

پربازدیدترین ها

سرویس: استانی کد خبر: 220438 ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۹

دودوتایی که چهارتا نمی‌شود؛

حساب و کتاب ناجور دولت برای اشتغال کرمانشاهی‌ها

دولت امسال برای ایجاد 46 هزار شغل در استان کرمانشاه 1200 میلیارد تومان در نظر گرفته که بنابر اظهارات مسئولان و شواهد این اعتبار کفاف این میزان اشتغال را نمی‌دهد.

حساب و کتاب ناجور دولت برای اشتغال کرمانشاهی‌ها

به گزارش بازی دراز، 

آخرین آمار نرخ بیکاری در استان کرمانشاه 18.7 درصد برای سال 97 بود که حاکی از وجود 374 هزار نفر بیکار در استان است که اغلب آن‌ها جوانان کمتر از ۳۰ سال بوده و منتظر اقدامی از سوی دولت برای ایجاد شغل هستند.

هرچند کاهش 2.5 درصدی نرخ بیکاری در سال گذشته هم نتوانست کرمانشاه را از صدر جدول بیکارترین استانهای کشور پایین‌ بیاورد، اما نوید خوبی برای غلبه بر غول بزرگ بیکاری و ساماندهی لشکر بیکارهای این استان دارد.

حالا به پشتوانه سند اشتغال سه ساله استان که در حال تدوین است، مسئولان امیدوارند امسال هم 3 درصد دیگر نرخ بیکاری را کاهش دهند تا شاید جایگاه کرمانشاه اندکی بهبود یابد.

بازوند استاندار کرمانشاه در آخرین جلسه کارگروه اشتغال استان اعلام کرد که برنامه امسال دولت ایجاد 46 هزار شغل در استان با سرمایه 1200 میلیارد تومان است.

1200 میلیارد تومان برای 46 هزار شغل یعنی دولتی‌ها به طور متوسط برای ایجاد هر شغل حدود 26 میلیون تومان در نظر گرفته اند!

آخرین برآوردها برای هزینه ایجاد هر شغل نشان می‌دهد که میانگین ایجاد هر شغل حدود 60 میلیون تومان البته در سال گذشته بوده است، آن هم بر اساس برآورد مسئولان وزارت کار.

این یعنی با این اعتبار در نظر گرفته شده حساب و کتاب دولت برای ایجاد اشتغال در استان کرمانشاه تقریبا جور درنمی‌آید و شاید نتیجه چندانی هم حاصل نشود.

البته می‌تواند نتیجه مورد انتظار از لحاظ آماری هم حاصل شود، اما عملا مشاغل خردی ایجاد می‌شود که شاید دوره‌های کوتاهی بتوانند دوام بیاورند و اصولا مشاغل پایداری ایجاد نمی‌شود.

انحراف 20 درصدی طرح‌های اشتغال‌زای استان کرمانشاه در سال گذشته هم - که توسط سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی از طریق راستی‌آزمایی به دست آمد- این موضوع را تایید می‌کند.

اما خود استاندار کرمانشاه هم به خوبی به این موضوع واقف بود و اعلام کرد که این اعتبارات برای ایجاد 46 هزار شغل احتمالا کافی نیست و باید آورده متقاضی را هم لحاظ کرد.

باید این نکته را هم مورد توجه قرار داد که اغلب افرادی که به دنبال کسب تسهیلات اشتغال‌زایی هستند عموما سرمایه اولیه چندانی برای شروع کار ندارند و با همین تسهیلات می‌خواهند استارت کار را بزنند و با توجه به اینکه این تسهیلات کفاف ایجاد یک شغل پایدار را نمی‌دهد و آینده خوبی را برای ادامه آن نمی‌توان متصور بود با دریافت تسهیلات آنرا در امور دیگر غیر از اشتغال صرف می‌کنند.