پربازدیدترین ها

سرویس: استانی کد خبر: 220351 ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۸

دولت همتی برای واگذاری زمین به مستاجران زلزله‌زده ندارد؛

مستاجران زلزله‌زده در برزخ بلاتکلیفی

مستاجران زلزله‌زده استان کرمانشاه بعد از سپری شدن 1.5 سال از زلزله‌ ویرانگر سال 96 همچنان در برزخ بلاتکلیفی وعده واگذاری زمین روزگار می‌گذرانند.

مستاجران زلزله‌زده در برزخ بلاتکلیفی

به گزارش بازی دراز، 

 حدود 1.5 سال از زلزله 7.3 ریشتری استان کرمانشاه می گذرد، زلزله ای که زندگی بسیاری از مردم این منطقه را تحت تاثیر قرار داد و آنها را با مشکلات عدیده ای از جمله نداشتن سرپناهی امن مواجه کرد.

وعده بازسازی مناطق زلزله زده در اولین روزهای این زلزله جانکاه به مردم داده شد و اقداماتی نیز در این زمینه صورت گرفت، اما از دیگر وعده هایی که دولت در این زمینه داد، واگذاری زمین به مستاجران زلزله زده بود، مستاجرانی که نه واحدی دارند که بخواهند آن را بازسازی کنند و نه توان مالی کافی که در شرایط فعلی اقتصادی، بتوانند سرپناهی مناسب برای خود تهیه کنند.

با نزدیک شدن به فصل گرما زندگی شرایط کانکس ها بحرانی می شود

یکی از مستاجران زلزله استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد با ابراز نارضایتی از وضعیت موجود گفت: با توجه به نزدیک شدن به فصل گرما و تابستان شرایط برای زلزله زدگان ساکن در کانکس ها بسیار بحرانی تر از زمستان خواهد بود.

یارعلی نصوری افزود: با گرم شدن هوا، دیگر نمی توان داخل کانکس ها به سر برد چرا که علاوه بر افزایش دمای درون کانکس خطر وجود حشرات و جانوران موذی نیز مردم را تهدید می کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از زلزله زدگان سرمایه کاری خود را در زلزله فوق از دست داده اند و قادر به بازپرداخت تسهیلات نیستند و چنانچه نیز بخواهند واحدی برای خود احداث و یا اجاره کنند، با شرایط فعلی اقتصادی کشور مقدور و ممکن نیست.

ا

خواستار واگذاری واحدهایی اجاره ای از سوی دولت با شرایط اجاره به شرط تملیک هستیم

این مستاجر زلزله زده خواستار توجه ویژه مسئولین به این موضوع، بیکاری و درآمد پایین مردم این مناطق شد و گفت: خواستار این هستیم که دولت شرایطی را فراهم کند که ما بتوانیم با وضعیت موجود خانه دار شویم و یا حداقل در واحدهایی به شکل«اجاره به شرط تملیک» ساکن شده و به مرور زمان که از توان مالی مناسبی برخوردار شدیم نسبت به بازپرداخت تسهیلات اقدام کنیم..

وعده پیشین فرماندار سرپلذهاب برای اعطای زمین به مستاجران زلزله زده بومی

محبت جمالی نیا، فرماندار سرپلذهاب در مصاحبه ای که بهمن ماه سال گذشته با خبرنگار مرصاد داشت، گفت: مسئله زمین مستاجران بومی زلزله زده در آینده نزدیک حل می شود و راه و شهرسازی پیگیر این موضوع شده و تفاهم نامه‌هایی را با املاک های متعددی منعقد کرده است.

وی همچنین در این مصاحبه با بیان اینکه هیچ تضمینی برای واگذاری زمین به مستاجران غیربومی وجود ندارد، افزود: زمانی که بحث زمین به نتیجه برسد قطعاً از تسهیلات زلزله برای مستاجرین بومی که واحدهای آنها تخریب شده است، استفاده می شود.

جمالی نیا در مصاحبه فوق با بیان اینکه هدف ما این است که زلزله به یک فرصت برای کسانی که در شهرستان سرپل ذهاب مستأجر بودند، تبدیل شود، تاکید کرد: برای مستاجران بومی تدابیر لازم اندیشیده شده و با مشارکت دولت و راه و شهرسازی که متولی امر است، این مستاجران ساماندهی خواهند شد.

به مستاجرانی که توانسته اند زمین تهیه کنند کمک کرده ایم تا سرپناهی برای خودشان بسازند

سخنان فرماندار سرپلذهاب در اینخصوص در حالی است که رضا خواجه ای، رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه در اینخصوص به خبرنگار مرصاد گفت: در فرآیند بازسازی هر مستاجری که توانسته زمین تهیه و تحویل دهد، نسبت به پرداخت تسهیلات برای آنها اقدام کردیم و کمک کردیم تا سرپناهی برای خودشان بسازند.

رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه تصریح کرد: تعدادی از متقاضیان بودند که از ما تسهیلات بلاعوض دریافت کردند ولی نسبت به اجاره واحد و یا مدیریتی که باید انجام می‌دادند و جایی را تهیه می کردند، اقدام نکردند.

خواجه ای با بیان اینکه هم‌اکنون این افراد در کانکس ها زندگی می کنند، گفت: قرار بر این بود که دولت برای مستاجران زمین تامین کند و برای تامین زمینه این افراد پیگیر باشد.

تا به امروز دولت هیچ زمینی برای مستاجران زلزله زده تامین نکرده است

وی تاکید کرد:البته این امر در حیطه اختیارات بنیاد مسکن نیست و تا امروز دولت هیچ زمینی برای مستاجران زلزله زده تامین نکرده است اما ما  تسهیلات و وام بلاعوض به آنها پرداخت و مستاجران را توانمند کردیم که بتوانند در جایی اسکان یابند و سرپناهی را برای خود تهیه کنند.

رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه تاکید کرد: در این زمینه خود افراد نیز باید مدیریت داشته باشند.

ا

برخی مستاجران به دلیل رایگان بودن هزینه آب و برق و امکانات مایل به اجاره واحد مسکونی نیستند

وی با بیان اینکه در حال حاضر آب و برق رایگان در اختیار مستاجران ساکن در کانکس ها قرار گرفته است، گفت: طبیعتاً افراد جهت اجاره واحد مسکونی دلسرد هستند، چرا که امکانات رایگان در محل برای آنها فراهم است.

خواجه ای افزود: با توجه به آب و برق و امکانات رایگان ذکر شده، این افراد مایل نیستند مکانی را برای اسکان خود اجاره کند.

حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از مستاجران زلزله زده زمین لازم برای احداث واحد تهیه کرده اند

وی اشاره ای به آمار واحدهای استجاری آسیب دیده در زلزله آبان ماه سال گذشته داشت و گفت: در مجموع تعداد واحد مستاجرین ای که در زلزله سال ۹۶ شناسایی شده بود دو هزار و ۵۰۰ واحد است که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از آنها برای خود زمین تامین کردند و تسهیلاتی به آنها پرداخته شده است.

وی همچنین در خصوص روند بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه گفت: تاکنون بالای ۲۹ هزار واحد مسکونی بازسازی و احداث شده و بالای ۶۶ هزار واحد تعمیری به اتمام رسیده است.

روند بازسازی مناطق زلزله زده کند نیست و کار به روال پیش می رود

این مسئول در پاسخ به سوالی مبنی بر علت روند کند کنونی بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه نیز گفت:  عملاً در روستاها کار ساخت و ساز رو به اتمام است و بالای ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی داریم و نباید انتظار داشته باشیم که ساخت و سازی که در سال گذشته طی شهریور و مهر و در اوج بازسازی صورت گرفت، الان نیز به همان گونه باشد بلکه الان کار طبق روال پیش می رود.

وی افزود:  طی سال گذشته روزانه ۳۰ تا ۴۰ واحد احداث فونداسیون و سقف داشتیم اما امسال روزانه حدود یک یا دو واحد اجرای فونداسیون و سقف داریم و کاری باقی نمانده که انجام شود.

ساخت و سازهای اضافه و مازاد توسط مردم یکی از علت های کندی روند بازسازی است

خواجه ای ادامه داد: در شهرها نیز بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داریم و عملاً کسانی که واحدهای آنها خسارت دیده بود، برای خود یک واحد را تکمیل و در آن زندگی می‌کنند و ساخت وساز آنها در طبقات مازاد و پیلوتی که استفاده می کنند، عامل اصلی در بحث کندی کار است.

وی با بیان اینکه این اتفاق و روند کندی با توجه به اقدامات مذکور طبیعی است، گفت: طبق برنامه‌ریزی که انجام داده ایم سعی ما این است که تا نیمه اول سال ۹۸ بازسازی مناطق را به یک سرانجامی برسانیم و امیدواریم با مشارکت مردم این اتفاق بیفتد و همه با هم جشن پایان بازسازی در مناطق آسیب دیده از زلزله را بگیریم.

چنانچه مردم پای کار باشند روند بازسازی با سرعت بیشتری پیش می رود

رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه تاکید و خاطرنشان کرد: در امر بازسازی حرف اول و آخر را مردم می زنند و اگر مردم پای کار باشند و مشارکت کنند هرچه سریعتر کار بازسازی به پایان خواهد رسید و همه ستادها در این راستا پای کار هستند تا بتوانیم هر چه سریعتر کار بازسازی به اتمام برسانیم.

با توجه به موارد فوق می طلبد در وهله اول مسئولان نسبت به پیگیری این موضوع اقدام کنند تا بتوان زمین مورد نیاز را در اختیار مستاجران زلزله زده قرار داد و آنها نیز بتوانند سرپناهی مناسب برای خود فراهم کنند و از وضعیت کنونی و زندگی در کانکس به شرایط مطلوب و سرپناه مناسبی برسند.

در وهله بعدی ضرورت دارد مسئولان شرایط و سیستم نظارتی ای را به وجود آورند تا مستاجرانی که به دلایلی چون هزینه های رایگان آب و برق نسبت به نقل مکان از کانکس ها به منازل مسکونی امتناع می کنند، شناسایی و ساماندهی شوند.