پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 219365 ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۰

در میزگرد اجتماعی بررسی شد:

آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

بازی دراز1404: فضای مجازی نیز به عنوان ابزار ارتباطی نوین همچون تیغ دو لبه‌ای است که هم فرصتهای خوبی را برای پیشرفت فرد فراهم کرده و هم می تواند بستر مناسبی برای آسیب ایجاد کند.

آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

به گزارش بازی دراز، فضای مجازی نیز به عنوان ابزار ارتباطی نوین همچون تیغ دو لبه‌ای است که هم فرصتهای خوبی را برای پیشرفت فرد فراهم کرده و هم می تواند بستر مناسبی برای آسیب ایجاد کند.

در ادامه پایگاه خبری بازی دراز با نگاهی به اثرات شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بر روابط اعضای خانواده از منظر مسئولین مربوطه در پی برگزاری میزگرد اجتماعی برآمد.

دادستان سرپل‌ذهاب در این میزگرداجتماعی اذعان داشت: فضای مجازی هم دارای فرصتها و هم حاوی آسیب‌هایی است که بخش شبکه‌های اجتماعی آن برای فرد چالش‌های بسیاری را ایجاد می‌کند و بیشتر تهدیدات آن جامعه را متاثر کرده و کمتر از فرصت‌های این فضا استفاده می‌شود .

وی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی همچون تلگرام و اینستاگرام به فضایی برای ارتکاب جرائم علیه امنیت اجتماعی جامعه تبدیل شده است، افزود: بیشتر چالش‌های اجتماعی مربوط به شبکه های پیام رسان به موضوع خانواده برمی‌گردد و ساختار روابط اجتماعی فرد در جامعه را تغییر داده است و نهاد خانواده را به عنوان سنگ بنای جامعه و تشکیل دهنده اجزاء آن به شدت مورد تاثیر قرارداده است.

این مقام قضایی با انتقاد از عدم نظارت بر شبکه‌های اجتماعی اذعان داشت: فضای شبکه‌های اجتماعی حاوی بسیاری از اطلاعات و فرهنگ‌های مختلف است که بدون هیچگونه پالایشی در اختیار فرد قرار می‌گیرد و بسیاری از آنها مخرب بوده و باعث ناهنجاری فرد خواهد شد؛ لذا حاکمیت و نهادهای فرهنگی هرکدام به نوبه خود باید در این فضا ورود کرده و اقدامات لازم را برای مصون سازی فرد در برابر این تهاجمات انجام دهند.

 

صادقی برنامه های فرهنگی را برای آگاهسازی جامعه بسیار مفید دانست و اذعان داشت: فرهنگسازی با استفاده از ساخت فیلم و تله فیلم، برنامه های هشداردهنده و آگاه کننده، گنجاندن مطالب مهم دراین خصوص در کتاب‌های درسی، ساخت فیلم‌های مستند از قربانیان و روز آمد کردن آموزشها توسط حاکمیت و نهادهای فرهنگی کشور در این مسیر بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: بالابردن سطح آگاهی جامعه خصوصا قشر نوجوان از آسیبهای فضای مجازی می تواند تا حدود بسیاری از اتفاقات ناگوار و جبران ناپذیر در جامعه جلوگیری کند.

 

سید قاسم جاسمی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر بر فضای مجازی از سوی مسئولان این حوزه تصریح کرد: همچنین فرهنگسازی در استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی یکی از وظایف مهم نهادهای فرهنگی همچون ارشاد، صداوسیما و آموزش و پرورش است که می‌تواند در جلوگیری از سوءاستفاده افراد سودجو موثر باشد.

وی بیان داشت: برخی حوادث به دلیل عدم آگاهی جوانان و خانواده‌های آنها از آسیب‌های فضای مجازی است که متاسفانه باعث گرفتار شدن جوانان در دام افراد سودجو و فرصت‌طلب می شود.

 

فرمانده پلیس فتا استان کرمانشاه در ادامه گفت: فضای مجازی فضای غیرواقعی و غیرحقیقی است که تقلب بسیاری در آن رخ می دهد باید خانواده ها نسبت به استفاده فرزندان خود نظارت بیشتری داشته باشند و در این راستا هوشیارو آگاهی کامل و کافی نیز بکارببرند.

سرهنگ کریمی بیان داشت: جرایم اینترنتی غیرمجازی، درخواست رمز دوم حساب بانکی از سوی افراد ناشناس ، هدایت افراد به درب باجه بانکی و در اختیار گذاشتن اطلاعات شخصی ،تماس با شماره های مشکوک و جلوه دادن خود ازسوی ادارات و نهادهای دولتی، اعلام برنده شدن درسایت و کانال های مجازی و انتقال وجه از طریق سایت های تقلبی، عشق های مجازی و سرانجام شوم ، گذاشتن عکس های شخصی در پروفایل برنامه های مجازی و استفاده افراد سودجو و باج خواهی و زورگویی از جمله موارد چشمگیری است که متاسفانه شیوع بسیاری دارد.

وی یادآور شد: خانواده ها فرزندان خود را در فضای مجازی رها کردند و عاقبت شومی برای آنها رقم می خورد و لذا باید در این راستا نهادهای فرهنگی باید به نوبه خود در زمینه آگاهسازی جامعه تلاش کنند و برای پیشگیری از جرائم هزینه پرداخت کنند تا جامعه متحمل هزینه‌های بالای برخورد با این آسیبها نشود.

 

انتهای پیام/3033