پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 219359 ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۰

به دلیل اختلاف بر سر احداث دیوار مرزی،

جلسه ترامپ و سران دمکرات ها به تنش کشیده شد

'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریکا که اعضای بلندپایه حزب دموکرات را برای گفت وگو در مورد بازگشایی دولت و ساخت دیوار مرزی به کاخ سفید دعوت کرده بود، به دلیل تنش با سران دموکرات ها، جلسه را بدون دستیابی به نتیجه ترک کرد.

جلسه ترامپ و سران دمکرات ها به تنش کشیده شد

به گزارش بازی دراز، به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا، ترامپ پس از ترک جلسه با «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا و «چاک شومر» رئیس اقلیت دموکرات سنا در توئیتی نوشت: همین الان از جلسه با چاک و نانسی خارج شدم. کاملا اتلاف وقت بود. پرسیدم اگر سریعا گشایشی در کارها ایجاد کنم ظرف 30 روز چه اتفاقی می افتد، آیا امنیت مرزی را که شامل دیوار یا حصار فولادی است، تصویب می کنید؟ نانسی گفت: نه. من هم خداحافظی کردم. هیچ چیز دیگری کارساز نیست. 

**پلوسی: رئیس جمهوری بداخلاق بود 
این جلسه نیم ساعت به طول انجامید و بعد از پایان آن سران دموکرات ها به انتقادات شدید از رئیس جمهوری آمریکا ادامه دادند. پلوسی پس از این ملاقات به خبرنگاران گفت که ترامپ نسبت به تاثیری که تعطیلی دولت روی کارمندان دارد، هیچ حساسیتی ندارد. 
وی افزود: بسیاری از کارمندان دولت فدرال حقوق دریافت نمی کنند که این به معنای تراژدی در زندگی آنهاست زیرا این مساله وام مسکن، اجاره خانه، اقساط خرید خودرو و هزینه تحصیل کودکان آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. 
پلوسی همچنین رئیس جمهوری آمریکا را بداخلاق و ترشرو توصیف کرد و گفت: ترامپ تصور می کند که کارمندان «می توانند از پدرشان پول بیشتری بگیرند». 
شومر هم روایت خود از جلسه بی نتیجه با ترامپ را این گونه برای خبرنگاران تشریح کرد: متاسفانه ترامپ بلند شد و از جلسه بیرون رفت. او از پلوسی پرسید، آیا با دیوار من موافقت می کنید؟ پلوسی هم گفت: نه. به همین دلیل ترامپ از سر جایش بلند شد و گفت: پس ما چیزی برای بحث کردن نداریم. بعد، از جلسه خارج شد. 
رئیس اقلیت دموکرات در سنا اظهار داشت که ترامپ خواستار «امنیت مرزی» نشد بلکه او خواهان ایجاد «دیوار» بود. ترامپ و جمهوریخواهان همواره خواهان ایجاد دیوار در مرز مکزیک بوده اند اما طی روزهای اخیر گفته اند که می تواند به جای دیوار، «حصار فولادی» ایجاد کرد. 

پنس: ترامپ صدایش را بلند نکرد 
«مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا بلافاصله مقابل دوربین رسانه ها قرار گرفت و از ترامپ حمایت کرد. او از دموکرات ها به این دلیل که وارد «مذاکرات توام با حسن نیت» نمی شوند، انتقاد کرد. 
پنس اظهار داشت: می دانم که میلیون ها آمریکایی، صدها هزار کارمند دولت فدرال مثل ما ناامید شده اند از اینکه دموکرات ها علاقه ای به مذاکرات توام با حسن نیت ندارند. 
او ادامه داد: اما همه مردم آمریکا می دانند که در مرزهای جنوبی با بحران جدی امنیتی و انسانی روبرو هستیم. رئیس جمهوری و تمام دولت با سران جمهوریخواه همکاری می کنند تا اصلاحاتی ایجاد کنند که امنیت و ایمنی مردم را تامین می کند. 
وی در مورد محتوای جلسه دموکرات ها و ترامپ گفت که رئیس جمهوری از پلوسی پرسید آیا مایل است در ازای بازگشایی دولت بودجه ساخت دیوار مرزی را تامین کند؟ پنس افزود: وقتی پلوسی گفت: نه. رئیس جمهوری همه گفت، خدانگهدار. 
پنس تلاش کرد تا نشان دهد که هرچند جلسه موفقی میان ترامپ و دموکرات ها برگزار نشد اما رئیس جمهوری با میهمانان خود بدررفتاری نکرد. وی ادامه داد: رئیس جمهور وارد اتاق شد و به میهمانان آبنبات تعارف کرد. اما به یاد نمی آورم که صدایش را بلند کرده باشد. 
«کوین مک کارتی» رئیس اقلیت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان نیز به دفاع از ترامپ برخاست و روایت شومر از جلسه را زیر سوال برد. او رفتار دموکرات ها طی جلسه با رئیس جمهوری را «خجالت آور» خواند و از آنها خواست «به اتاق مذاکره برگردند.» به گفته وی، ترامپ در این جلسه صدایش را بلند نکرد. 
در همین حال، «میچ مک کانل» رئیس اکثریت جمهوریخواه سنا از ایالت کنتاکی گفت : جمهوریخواهان در کنار رئیس جمهوری خواهند ماند و از طرح وی حمایت خواهند کرد. مک کانل روز پنجشنبه نیز بعد از ملاقات با ترامپ گفته که بود که جمهوریخواهان «پشت رئیس جمهوری هستند.» 
مک کارتی و مک کانل هم در جلسه ترامپ با پلوسی و شومر حضور داشتند. 

**تهدید دوباره ترامپ 
ترامپ قبل از آنکه با سران دموکرات تشکیل جلسه دهد، به کنگره رفت و با اعضای بلندپایه حزب جمهوریخواه در سنا دیدار کرد. وی بعد از جلسه ای که پشت درهای بسته برگزار شد، اظهار داشت که جمهوریخواهان در موضوع دیوار مرزی «کاملا متحد هستند». 
رئیس جمهوری آمریکا قبل از جلسه با پلوسی و شومر ابراز خوشبینی کرده بود که دو طرف به توافقی در مورد دیوار مرزی «نزدیک تر» شده اند اما همچنین هشدار داده که اگر لازم باشد این «حق مسلم» را دارد که در مقام ریاست جمهوری، وضعیت فوق العاده اعلام کرده و دیوار مرزی را بسازد. 
ترامپ گفته بود اگر جمهوریخواهان و دموکرات ها نتوانند درباره دیوار مرزی با یکدیگر همکاری کنند وی «روش متفاوتی» در پیش خواهد گرفت. مایک پنس نیز در یک مصاحبه رادیویی هشدار داد، دولت «محکم» بر مواضع خود برای تامین بودجه دیوار مرزی ایستادگی خواهد کرد. 
هرچند سران جمهوریخواه گفته اند که اعضای این حزب در حمایت از ترامپ صف واحد تشکیل داده اند اما برخی از اعضای جمهوریخواه کنگره از عملکرد رئیس جمهوری راضی نیستند. «سوزان کالینز» سناتور ایالت مین، «لیزا مورکوفسکی» سناتور آلاسکا و «مارکو روبیو» سناتور فلوریدا از جمله جمهوریخواهانی هستند که بیم آن دارند سرسختی های ترامپ بر ایالت های آن ها تاثیر منفی بگذارد. 
کالینز در مقاله مشترکی با «جو مانچین» سناتور دموکرات ایالت ویرجینیای غربی از ترامپ خواست تا به مصالحه با رهبران دموکرات دست یابد و یک راه حل دوحزبی را مدنظر قرار دهد. مورکوفسکی همه نگران آن است که تعطیلی دولت بر صنایعی مانند شیلات در آلاسکا تاثیر بدی بگذارد. روبیو هم نسبت به وضعیت شغلی کارمندان دولتی ابراز نگرانی کرد. 
اوضاع در واشنگتن به قدری متشنج شده است که وال استریت ژورنال گزارش داده است، ترامپ احتمالا سفر به داووس سوئیس را لغو خواهد کرد. به نوشته این روزنامه، اجلاس جهانی اقتصاد که از 22 ژانویه (دوم بهمن) شروع می شود و اگر تا آن هنگام تعطیلی دولت تمام نشود، ترامپ به داووس نخواهد رفت. 
یک چهارم از نهادهای دولت فدرال آمریکا به دلیل اختلاف ترامپ و دموکرات ها بر سر بودجه ساخت دیوار مرزی به تعطیلی کشیده شده است. ترامپ برای عملی کردن وعده انتخاباتی خود خواستار 5.7 میلیارد دلار برای ساخت این دیوار شده است. اما دموکرات ها گفته اند که تنها بخش کوچکی از این مبلغ را تامین می کنند. 
ترامپ گفته تا زمانی که کل مبلغ درخواستی وی تامین نشود هیچ طرح و قانونی را که به بازگشایی دولت می انجامد، امضا نخواهد کرد. دولت از 19 روز پیش یعنی از 20 دسامبر (28 آذر) تعطیل شده است. حدود هشت صد هزار کارمند دولت یا بدون حقوق کار می کنند یا به مرخصی اجباری فرستاده شده اند. 
دموکرات ها که در انتخابات ماه نوامبر اکثریت مجلس نمایندگان را به دست آورند، روز سوم ژانویه (پنجشنبه 13 دی) در اولین جلسه خود دو طرح را برای بازگشایی دولت تایید کردند. بر اساس یکی از این بسته ها، 1.3 میلیارد دلار به امنیت و ساخت حصار مرزی اختصاص می یابد که این امکان را فراهم می کند تا وزارت امنیت داخلی به عنوان متولی امنیت مرز تا هشتم فوریه (19 بهمن) بازگشایی شود. طبق بسته دوم که شامل چند لایحه است دموکرات ها گفته اند بودجه سایر نهادها تا سی ام سپتامبر (پایان سال مالی 2019) به طور کامل تامین خواهد شد. 
دموکرات ها ساعاتی پیش لایحه ای را با 240 رای موافق در مقابل 188 رای مخالف تصویب کردند که بر اساس آن بودجه لازم به منظور بازگشایی بخش های تعطیل شده «وزارت خزانه داری»، «سرویس درآمدهای داخلی» و «اداره کسب و کارهای کوچک» تا پایان سال مالی 2019 تامین می شود. 
شبک**9423**1392