پربازدیدترین ها

کد خبر: 219348 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹

دادستان سرپل‌ذهاب:

فضای بدون پالایش مجازی آسیب‌زاست /لزوم تشدید مجازات‌ها در پیشگیری از جرائم سایبری

بازی دراز1404: دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سرپل‌ذهاب، فضای بدون پالایش مجازی را آسیب‌زا دانست و بر لزوم تشدید مجازات‌ها در پیشگیری از جرائم سایبری تاکید کرد.

فضای بدون پالایش مجازی آسیب‌زاست /لزوم تشدید مجازات‌ها در پیشگیری از جرائم سایبری

به گزارش بازی دراز،محمد صادقی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی بازی دراز اظهار داشت: فضای مجازی هم دارای فرصتها و هم حاوی آسیب‌هایی است که بخش شبکه‌های اجتماعی آن برای فرد چالش‌های بسیاری را ایجاد می‌کند و بیشتر تهدیدات آن جامعه را متاثر کرده و کمتر از فرصت‌های این فضا استفاده می‌شود .

وی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی همچون تلگرام و اینستاگرام به فضایی برای ارتکاب جرائم علیه امنیت اجتماعی جامعه تبدیل شده است، افزود: بیشتر چالش‌های اجتماعی مربوط به شبکه های پیام رسان به موضوع خانواده برمی‌گردد و ساختار روابط اجتماعی فرد در جامعه را تغییر داده است و نهاد خانواده را به عنوان سنگ بنای جامعه و تشکیل دهنده اجزاء آن به شدت مورد تاثیر قرارداده است.

 

دادستان دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سرپل‌ذهاب تصریح کرد: مطالعه یکی از موارد لزوم پیشرفت جامعه است که پس از ظهور شبکه های اجتماعی سرانه مطالعه در کشور بسیار پایین آمده و به همین نسبت سطح آگاهی جامعه نیز کاهش یافته است.

 

صادقی با اشاره به کاهش تعاملات اجتماعی واقعی در جامعه اذعان داشت: شبکه های اجتماعی در فضای مجازی جایگزین تعاملات واقعی افراد شده است و این پدیده فضا را برای ارتکاب برخی از جرائم فراهم کرده است.

 

مشکلاتی که عدم‌آگاهی برای کاربران فضای مجازی ایجاد می‌کند

 

وی اختلال در شکل‌گیری هویت نوجوانان را از دیگر مشکلات این فضا دانست و ادامه داد: نوجوانی که درحال شکل گیری هویت خود است با مراجعه به این فضا با مجموعه ای از ارزش و فرهنگ‌های غربی و سنتی و اسلامی مواجه می‌شود و باعث سردرگمی این نوجوان شده و می تواند باعث ناهنجاری در فرد و ارتکاب جرم شود.

 

این مقام قضایی با انتقاد از عدم نظارت بر شبکه‌های اجتماعی اذعان داشت: فضای شبکه‌های اجتماعی حاوی بسیاری از اطلاعات و فرهنگ‌های مختلف است که بدون هیچگونه پالایشی در اختیار فرد قرار می‌گیرد و بسیاری از آنها مخرب بوده و باعث ناهنجاری فرد خواهد شد؛ لذا حاکمیت و نهادهای فرهنگی هرکدام به نوبه خود باید در این فضا ورود کرده و اقدامات لازم را برای مصون سازی فرد در برابر این تهاجمات انجام دهند.

 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سرپل‌ذهاب خاطرنشان کرد: شخصی که ارتباط مجازی را جایگزین ارتباط واقعی می‌کند خود را منزوی و افسرده کرده و می تواند تبعات منفی را برای فرد و جامعه به دنبال داشته باشد.

 

صادقی بحث ازدواج در فضای مجازی را از دیگر آسیبهای شبکه اجتماعی دانست و افزود: ازدواج به سبک ایرانی اسلامی دارای شرایط و سنت‌های خاصی است که متاسفانه در فضای مجازی به آن پرداخته نمی‌شود و اصل مهم خانواده در این نوع ازدواج نادیده گرفته می شود و این باعث نا موفق بودن ازدواجهای اینترنتی و تزاید طلاق با توجه به آمارهای موجود در جامعه شده است.

 

آگاه‌سازی در مورد چالش‌های فضای مجازی یک ضرورت است

 

وی تصریح کرد: انتشار عکسهای شخصی در فضای مجازی باعث طمع فرصت‌طلبان شده و مطامع مالی و جنسی برخی که این عکس‌ها را بدست می آورندموجب ایجاد دردسر برای فرد می‌شودِ لذا خانواده ها باید به این موضوع ورود کرده و نظارت خود بر فرزندان را بیشتر کنند.

 

صادقی برنامه های فرهنگی را برای آگاهسازی جامعه بسیار مفید دانست و اذعان داشت: فرهنگسازی با استفاده از ساخت فیلم و تله فیلم، برنامه های هشداردهنده و آگاه کننده، گنجاندن مطالب مهم دراین خصوص در کتاب‌های درسی، ساخت فیلم‌های مستند از قربانیان و روز آمد کردن آموزشها توسط حاکمیت و نهادهای فرهنگی کشور در این مسیر بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

 

این مقام قضایی از برخورد قاطعانه دستگاه قضایی با ناهنجاری‌های فضای مجازی خبرداد و گفت: افزایش سطح کیفی و کمی مجازات‌های مربوط به سایبری و شخصی‌سازی مجازات می تواند نقش مهمی در جلوگیری از ناهنجاری‌های فضای مجازی داشته باشد.

 

وی کلاهبرداری مالی را از دیگر جرائم فضای مجازی برشمرد و اظهارداشت: کانالهای مختلفی با عناوین گوناگون ترغیب کننده در شبکه های اجتماعی درست شده که هویت گردانندگان آن مخفی بوده و اغلب یک رباط طراحی شده برای بدست آوردن اطلاعات بانکی فرد و خالی کردن حساب مالی‌اش است که موارد متعددی از این کلاهبرداری‌های اینترنتی به صورت روزانه وارد دستگاه قضایی شهرستان می‌شود.

 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سرپل‌ذهاب ادامه داد: ما هنوز در ابتدای رشد و شکل گیری فضای مجازی هستیم و باید مردم را در برابر این چالشها با روزآمد کردن اطلاعات و آگاهی‌ها مصون کنیم زیرا هزینه‌ای که برای پیشگیری صرف می‌شود بسیار کمتر از هزینه برخورد خواهد بود.

 

صادقی مباحث فرهنگی را بهترین و مهمترین اقدام برای مقابله با آسیب‌های فضای مجازی دانست و گفت: آموزش در مدارس و دانشگاهها ، برنامه‌های تلویزیونی، ارتقاء آگاهی و... می تواند نقش مهمی در پیشگیری از جرائم داشته و به دستگاه قضایی کمک کند.

 

صادقی روابط دوستانه نامشروع را ازدیگر آسیبهای اجتماعی فضای مجازی بیان کرد و اظهارداشت: روابط نامشروع دختر و پسر که اغلب در فضای مجازی شکل می گیرد مخالف آموزه های اسلامی و قوانین کشور است و باعث آسیب های اخلاقی جامعه می‌شود که باید با ایجاد فضاهای جایگزین و محدود کردن آن از وقوع چنین آسیبی جلوگیری کرد.

 

وی ترویج خشونت را ازدیگر جرائم فضای مجازی برشمرد و تصریح کرد: ترویج خشونت و انجام اعمال منافی عفت در قانون جرم بوده و برای آن مجازات تعیین شده است که  در شبکه های اجتماعی رواج یافته و بسیاری از جوانان آنرا دنبال می کنند.

 

ضرورت تشدید جرائم برای پیشگیری از جرائم سایبری

 

این مقام قضایی با اشاره به انتشار کلیپی در فضای مجازی در مورد کتک زدن یک دختر جوان اظهار داشت:با  پیگیری دستگاه قضا و پلیس این مجرم به دام افتاده و مجازات خواهد شد، ولی این کلیپ می تواند برای خانواده ها یک درس عبرت باشد تا در کنترل فرزندان خود بیشتر تلاش کرده و از وقوع موارد مشابه جلوگیری کنند کما اینکه این اتفاق می‌تواند با شدت بیشتر برای هر جوان دیگری حادث شود.

 

صادقی تصریح کرد: یک جوان بدون داشتن آگاهی کامل وارد این فضا با این حجم از ارزش‌ها و فرهنگ‌های مختلف می شود و اگر نظارتی در این حوزه بر فرزندان وجود نداشته باشد در دام افرادی که در کمین سوءاستفاده از این فضا هستند افتاده و خسارات جبران ناپذیری را متحمل خواهند شد.

 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سرپل‌ذهاب از خانواده‌ها خواست بر فرزندان خود حتما نظارت داشته و استفاده از فضای مجازی را برای آنها محدود کنند تا قربانی چالش‌های این فضا نشوند.

 

وی فرهنگسازی را در پیشگیری از آسیب‌های فضای مجازی بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: نهادهای فرهنگی باید به نوبه خود در زمینه آگاهسازی جامعه تلاش کنند و برای پیشگیری از جرائم هزینه پرداخت کنند تا جامعه متحمل هزینه‌های بالای برخورد با این آسیبها نشود.

 

صادقی در پایان افزود: قوه قضائیه نیز می تواند با وضع مجازاتهای بیشتر و شدیدتر در پیشگیری از جرائم فضای سایبری نقش موثری داشته باشد.