پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 218747 ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹

متولیان گردشگری از یک بازسازی ساده عاجز مانده‌اند؛

زخم باز کاروانسرای «عباسی» از زلزله / مظلومیت میراث‌فرهنگی در حلقه مدیران ناکارآمد

زخم باز کاروانسرای «عباسی» قصرشیرین از زلزله بعد از یکسال، مظلومیت میراث فرهنگی استان را در حلقه مدیران ناکارآمد فریاد می‌زند.

زخم باز کاروانسرای «عباسی» از زلزله / مظلومیت میراث‌فرهنگی در حلقه مدیران ناکارآمد

به گزارش بازی دراز، 

از زلزله هولناک 21 آبان سال 96 یکسال گذشت؛ حجم ویرانی‌هایی که در چند ثانیه به بار آمد به قدری بود که شاید سال‌های سال برای جبران آن اگر تلاش شود باز هم کم باشد.

خسارت این زلزله که بیش از 100 هزار خانه و کاشانه را آوار کرد و روزهای سختی را برای مرزنشینان رقم زد به حدی بود که بعد از یکسال هنوز هم برخی از مردم نتوانسته‌اند سرپناهی برای شبهای سرد پاییز و زمستان امسال هم داشته باشند.

اما این زلزله خساراتی را هم روی دست میراث فرهنگی و اماکن گردشگری مناطق زلزله‌زده گذاشته است؛ اما بعد از گذشت یکسال حداقل انتظاری که می‌رفت جمع کردن نخاله‌هایی بود که بر اثر این زلزله در این آثار به بار آمد، اما دریغ از یک قدم!

ا

بخش قابل توجهی از کاروانسرای تاریخی عباسی قصرشیرین بر اثر زمین لرزه سال گذشته تخریب شد؛ کاروانسرای عباسی قصرشیرین مربوط به دوره صفوی است  که در سال ۱۳۸۱ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بخشی از کاروانسرای عباسی قصرشیرین از سال ۱۳۸۷ به موزه مردم‌شناسی اختصاص داده شده‌ بود که در این موزه ابزار زندگی کشاورزی و عشایری، پوشاک کردی و وسایل زندگی عشایری به نمایش گذاشته بود.

حالا اما بی‌توجهی متولیان میراث فرهنگی و در راس آن مدیریت دوشغله‌ای که این روزها سرگرم پست جدید است، باعث ناراحتی و گلایه دوستداران میراث فرهنگی شده است که بعد از این همه مدت چرا هیچ قدمی در راستای بازسازی و احیای آن برنداشته‌اند.

ا

برای پیگیری موضوع به سراغ تاتار، فرماندار قصرشیرین رفتیم و از وی در مورد وضعیت این کاروانسرا پرسیدیم که اظهار داشت: من در ایام زلزله در دالاهو بودم و چند ماهی است که به این شهرستان آمده‌ام.

وی افزود: البته بازسازی واحدهای مسکونی و تجاری در مناطق شهری و روستایی شهرستان قصرشیرین روند و وپیشرفت خوبی داشته است.

فرماندار قصرشیرین بیان داشت: البته به خاطر اینکه اولویت بازسازی با مردم و واحدهای مسکونی بوده و ادارات هم دیرتر کارشان را شروع کردند و آرام آرام در حال بازسازی هستند.

وی تاکید کرد که بحث مرمت و بازسازی این بنای تاریخی را هم به زودی انجام می‌دهیم.

البته جای سوال است که چرا بعد از این همه مدت میراث فرهنگی که خود را متولی این بنا می‌داند در برهه‌هایی از زمان با ادارات دیگر بر سر تولیت این کاروانسرا درگیری‌ها و کشاکش ایجاد می‌کرد چرا امروز در برابر بازسازی آن سکوت کرده و هیچ‌کاری انجام نمی‌دهد.