آخرین مطالب

پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 218631 ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱

گفتگو تفضیلی:

آخرین روند بازسازی در مناطق زلزله زده کرمانشاه

بازی دراز1404: جانشین رئیس و معاون پشتیبانی ستاد هماهنگی بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه گفت: از ۱۰هزار واحد مسکونی و تجاری احداثی در مناطق شهری، حدود۹۰٪ صدورپروانه و شروع به کار شده است و در حوزه روستایی 14 هزار و 500 واحد ساخت و ساز اتمام یافته که امید است در سالروز زلزله در ۲۱آبانماه ۲۱ هزارمین واحد به بهره برداری برسد.

آخرین روند بازسازی در مناطق زلزله زده کرمانشاه

به گزارش بازی دراز، به منظوربررسی ابعاد مختلف اثرات زلزله 7.3دهم ریشتری زلزله آبان ماه سال گذشته درمناطق استان کرمانشاه واقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای بازسازی مناطق زلزله زده ، خبرنگار پایگاه خبری بازی دراز به سراغ علی فولادی جانشین رئیس و معاون پشتیبانی ستاد هماهنگی بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه رفته و با وی گفتگو تفضیلی ترتیب داده است.

وی در ابتدای سخنانش یادآور می شود: زلزله ۷.۳ ریشتری استان کرمانشاه خسارات عمده ای به منازل مسکونی و اماکن تجاری شهرها و روستاهای استان کرمانشاه وارد کرد که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ازهمان ساعات اولیه جهت ارزیابی خسارات اقدام وپس از آواربرداری واحدها و اسکان موقت آسیب دیدگان بلافاصله کار مرمت و بازسازی واحدهای آسیب دیده را شروع کرد .

ارزیابی در ۸ شهرستان استان کرمانشاه انجام گردید که این ارزیابی ها شامل ۱۶۲۳ روستا و ۹ شهر استان می باشد.

 

اقدامات عملیاتی بنیاد مسکن تشریح کنید:

 

ستادهای معین بازسازی بلافاصله در مناطق زلزله زده مستقر شدند که در ابتدا ۹ ستاد معین حضور داشتند که در ادامه با توجه به خسارتهای عمده واحدهای مسکونی ۲ ستاد شهری و ۱ ستاد روستایی جهت تسریع در امر بازسازی به کمک دیگر ستادها آمدند.

 پس از استقرار ستادها و انجام ارزیابی ها و تشکیل پرونده متقاضیان حادثه دیده ، ستاد بازسازی استان قم بعنوان ستاد طرح ساماندهی کانکسها و اسکان موقت در شهر سرپل ذهاب استقرار یافت.

ارزیابی اولیه در تمام مناطق زلزله زده توسط نیروهای مجرب و آموزش دیده انجام شد که ۱۰۸ هزار واحد آسیب دیده شناسایی گردید که از این تعداد، ۴۳۰۰۰واحد با نوع آسیب احداثی و ۶۵۰۰۰واحد با نوع آسیب تعمیری شناسایی شد.

 

پس از ارزیابی ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چه اقداماتی در دستور کار قرارداد:

پس از ارزیابی، اسکان موقت صورت گرفت که به تعداد ۲۲۰۰۰واحد مسکونی کانکس و کمک اجاره بها به متقاضیان تعلق گرفت و پرداخت گردید.

با اشاره به استقرار بزرگترین کارگاه ساخت و ساز غرب کشور در سرپل ذهاب ومناطق زلزله زده، کار ساخت و ساز بلافاصله پس از آوار برداری شروع شد و اعتبارات بر اساس ارزیابی اولیه از طریق دولت محترم و هیات دولت مصوب و ابلاغ گردید که جمعا مبلغ ۳۳۰۰ میلیارد تومان به عنوان تسهیلات و کمک بلاعوض بازسازی اختصاص و ابلاغ گردید.

به وجه تمایز این بازسازی با بازسازیهای دیگردر کشور اشاره کنید:

مدل ساخت و ساز در استان کرمانشاه مدل مشارکتی داشته که با مشارکت مردم آغاز شد و این مدل تاکنون با عنایت به روند وپیشرفت کار به خوبی جوابگو بوده است .

 

پس ازگذشت ۱۱ ماه از زلزله ۷.۳ ریشتری استان کرمانشاه چه تعداد واحد مسکونی کارخود را عملیاتی آغاز کردند؟

 

از ۱۰هزار واحد مسکونی و تجاری احداثی در مناطق شهری، حدود۹۰٪ صدورپروانه و شروع به کار شده است و در حوزه روستایی ۱۴ هزار و پانصد واحد ساخت و ساز اتمام یافته که امید است در سالروز زلزله در ۲۱آبانماه ۲۱ هزارمین واحد به بهره  برداری برسد.

امید است طبق زمان بندی کار ساخت و ساز روستایی تا پایان سال ۱۳۹۷ یا زودتر به پایان برسد.

 

چند ستاد معین بنیاد مسکن در شهرستان زلزله زده سرپل ذهاب مستقر شدند؟

با اشاره به وجود کانون زلزله در شهر سرپل ذهاب ۳ ستاد معین شهری و ۳ ستاد معین روستایی در شهرستان سرپل ذهاب مشغول به خدمت رسانی می باشند.

 

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان با استقرار ستاد معین بازسازی در شهر سرپل ذهاب در همان روزهای اولیه زلزله کار ارزیابی و امور مربوط به بازسازی را به جد در دستور کار خود قرار داده که علاوه بر نظارت واحدهای احداثی در منطقه نظارتی، بازسازی تمام واحدهای تعمیری شهر سرپل ذهاب بر عهده ستاد معین بازسازی اصفهان می باشد.

 

طبق برنامه زمانبندی پیش بینی می شود، در سالروز زلزله تعمیرات کل واحدهای تعمیری به اتمام برسد.

 

وضعیت ساخت واحد احداثی تجاری و مسکونی در شهر سرپل ذهاب را در ادامه تشریح کنید:

 

از ۶۸۰۰ واحد احداثی تجاری و مسکونی عمدتا پروانه ساختمانی گرفته اند که از این تعداد، ۶۵۰۰ واحد عملیات آرماتوربندی، ۴۸۰۰ واحد اجرای اسکلت و ۳۰۰۰ واحد اجرای سقف انجام شده است که با توجه به این پیشرفت فیزیکی طبق زمانبندی صورت گرفته، پیش بینی می شود تا پایان نیمه اول سال ۱۳۹۸ تمام واحدهای احداثی در شهر سرپل ذهاب به بهره برداری برسد.

 

وضعیت تامین مصالح، خارج از وظایف بنیاد مسکن را نیز توضیح بفرمایید:

 

وظیفه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تامین مصالح نبوده ،لیکن به جهت تسریع در ساخت و ساز و در راستای مدیریت ساخت و ساز در شرایط بحرانی احتمالی برنامه ریزی لازم درخصوص تجهیز انبار خود و دپوی مصالح اضطراری بویژه آهن آلات به میزان تقریبی  ۲۵هزار تن در مرحله اول اقدام نمود.

در حال حاضر پس از سپری شدن ۱۱ ماه از بازسازی مناطق حادثه دیده حدود ۴۰هزار تن آهن آلات تامین و طبق حواله های صادر شده در مناطق زلزله زده توزیع شده است.

 

 

به دیگر خدماتی که خارج از حیطه وظایف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام شده است اشاره کنید:

خدمات رایگان، صدور پروانه ، نظارت بر ساخت وساز ، سیمان، آواربرداری، پی کنی، دیوار حائل و... از مهترین خدمات انجام شده است.

طی توافقی فی مابین بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقرر شد ۱۷۰هزار تن سیمان بصورت رایگان توزیع شود که از این میزان تاکنون ۱۲۵هزار  تن  سیمان رایگان توزیع شده است.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از منابع و تولیدات کارخانجات این نهاد جهت تامین سیمان ارزان قیمت ، بتن آماده و تیرچه بلوک اقدام نموده است. همچنین بر اساس تفاهم نامه فیمابین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دستگاههای ذیربط کلیه خدمات فنی و مهندسی از قبیل صدور پروانه ساختمانی،نظارت وطراحی تا سقف تعیین شده بصورت رایگان به زلزله زدگان عزیز ارائه میگردد .

تخریب، آواربرداری، پی کنی، بستر سازی و ساخت دیوار حائل  در مناطق زلزله زده  بصورت رایگان  توسط ستاد بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام شده است.

 

استراتژی ویژه ستاد بازسازی بر ساخت و ساز اصولی و فنی در کل مناطق زلزله زده حاکم است و هرگز کیفت ساخت و ساز و عملیات اجرایی تحت الشعاع  کمبود های احتمالی قرار نخواهد گرفت .

 

با اشاره به نظارت عالیه بر تمام ساخت و سازها در مناطق زلزله زده ، لایه های مختلف نظارتی در امر بازسازی همراه ستاد بازسازی  بوده اند که می توان به ناظرین عالی ستاد هماهنگی، ناظرین مقیم ستادهای معین، مهندسین نظام مهندسی و نظام فنی روستایی اشاره نمود.

 

سخن پایانی:

 به تعامل سازنده دانشگاه های دارای رتبه عالی کشور با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی می توان اشاره کرد . دانشگاه های با رتبه عالی کشور چون دانشگاه تهران  و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی  در خصوص مشاوره، طراحی و مقاوم سازی وهمچنین در راستای بررسی ابعاد و چالش های اجتماعی و روحی و روانی ایجاد شده پس از حادثه در کنار ستاد بازسازی بوده اند.

 

در پایان از حضور نیروهای خدوم و باتجربه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در قالب ستادهای  معین بازسازی  تقدیر و تشکرمی کنم.

 

انتهای پیام/3033