آخرین مطالب

پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 218622 ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰

گزارش؛

مستاجران زلزله‌زده و مصائب زندگی در جوار گورستان!

تعلل در ساماندهی وضعیت اسکان مستاجرین و زندگی در کانکس و چادر پس از گذشت قریب به 12 ماه از زلزله و وعده وعیدهای مسئولین برای در اختیار گذاشتن زمین جهت ساخت واحد مسکونی در شهرستان سرپل ذهاب به داستانی ادامه دار تبدیل شده است.

مستاجران زلزله‌زده و مصائب زندگی در جوار گورستان!

به گزارش بازی دراز، 

مستاجرین شهرستان زلزله زده سرپل ذهاب قشری هستند که در اثر زلزله 7.3 ریشتری زلزله 21 آبان ماه سال گذشته بیشترین خسارات مالی و روحی و روانی متحمل شدند.

تعلل در ساماندهی وضعیت اسکان مستاجرین و زندگی در کانکس و چادر پس از گذشت قریب به 12 ماه از زلزله و وعده وعیدهای بی‌نتیجه مسئولین برای در اختیار گذاشتن زمین جهت ساخت واحد مسکونی، بلاتکلیفی حدود 3 هزار مستاجر سرپل ذهابی و آثار مخرب روحی و روانی و آسیب اجتماعی ناشی از اسکان در فضاهای عمومی و پارک ها و خیابان ها از جمله عواملی است که باید مسئولین را از خواب غفلت بیدار کرده و به فکر چاره ای باشند که شرایط فاجعه بارتر از این شرایط موجود در سرپل ذهاب ادامه دار نشود.

برخی ازمستاجرین سرپل ذهاب در محدوده قبرستان حرم احمدابن اسحاق(ره) با بلوک و آجر، هم ردیف قبور در کنار چادر و کانکس، اتاقک های کوچک ساختند تا حداقل بچه هایشان از سرمای سوزناک رسیده پاییزو زمستان در امان باشند.و این اقدام ناشی ازتورم اقتصادی و بالارفتن رهن و کرایه واحدهای استیجاری است که مستاجرین نمی توانند کرایه نشین شوند.

یکی از ساکنین قبرستان حرم احمد ابن اسحاق(ره) با خبرنگار ما می گوید: کرایه و رهن خانه در سرپل ذهاب سرسام آور است و هیچ نظارتی برآن نیست و ما که مستاجرهستیم و کالاهای اولیه معیشتمان در اثر زلزله شکست و ویران شد ، چگونه با حقوق یک کارگر روزمزد بتوانیم خرج فرزند مریض، هزینه مدرسه و ایاب و ذهاب دخترهای بزرگترم و... را با این وضعیت گرانی و تورم بازار فراهم کنم. در این شهر صدها نفر شرایط امثال من و از من بدتر دارند.آیا نباید مسئولین به حال مستاجرین فکر اساسی بکنند؟!

یکی دیگر از ساکنین می گوید: واحد تخریبی ما در مسکن مهر شهید شیرودی است و با توجه به اینکه تمام تسهیلات و بلاعوض ها برای ساخت واحد به پیمانکار سپرده شده است، اما پیشرفت فیزیکی ساخت واحدهای مسکن مهر به 50 درصد نرسیده است و ما مجبوریم در این شرایط به سر ببریم تا ببینیم مسئولین استانی و شهرستانی درکنار این بازدیدها و هزینه های پذیرایی و رفت آمد چه زمانی نظارت را تشدید می کنند و فکر چاره ای برای مستاجرین و تخریبی های مسکن مهر می کنند.

برخی دیگرازمستاجرین ساکن در پارک نشاط شهرستان اظهار داشتند:دولت و مسئولین برای حدود 3هزار مستاجرسرپل ذهابی که زلزله زده هستند و ضررهای جانی و مالی بسیاری متحمل شدند نمی توانند فکرچاره ای بکنند، ما نگران این هستیم اگر این زلزله خدای نکرده در شهرهای پرجمعیت اتفاق بیفتد چند مستاجرهمدرد ما آواره همیشگی می شوند!

به جهت پیگیری مشکلات مستاجرین و به گوش رساندن مطالبات زلزله زدگان خبرنگارپایگاه خبری بازی دراز به سراغ جمعی ازمسئولین مربوطه رفته تا جوابی برای تسکین آلام مستاجرین سرپل ذهابی بیابد و نویدی برای ادامه زندگی در زیرسقف باشد.

محبت جمالی‌نیا فرماندار سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: حدود ۳ هزار نفر از مستاجران زلزله‌زده سرپل‌ذهاب در جریان زلزله‌ سال گذشته منازل استیجاری‌شان کاملا تخریب شده بود و برای اسکان دائم آنان درصدد برنامه ریزی لازم هستیم.

وی افزود: دردولت تدبیر و با حمایت های استانداری کرمانشاه در جلسات مصوب شده زمینه خانه دار شدن ۳ هزار مستاجر سرپل ذهابی در دستور کار قرار گرفته است و در این راستا زمین برای این افراد توسط مسکن و شهرسازی شناسایی و جانمایی شده و درصدد معامله آن هستند تا در اختیارمدیریت ستاد گذاشته شود.

این مقام مسئول در پایان خبر انتشار یافته در برخی از شبکه های اجتماعی و سایت های خبری مبنی بر وجود زندگی گورنشینی یا گورخوابی در بین زلزله زدگان این شهرستان را تکذیب کرد.

رئیس اداره مسکن و راه و شهرسازی شهرستان سرپل ذهاب درگفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: زمینی به مساحت 30 هکتار معادل (300 هزار مترمربع) شناسایی شده است و با مالک به توافق معامله ای رسیدیم و عملیات نقشه برداری زمین طی شده ودر نهایت مالک اصلی در مرحله اخذ سندتک برگ و تغییرکاربری است.

توفیقی در پایان این نوید به مستاجرین سرپل ذهابی داد که مسئولین با تمام توان و تلاش مضاعف شبانه روزی پای کارهستند و اگرچه محقق شدن این پروسه مدت زمان قانونی نیاز دارد اما از مستاجرین درخواست می شود سعه صدرپیشه کنند و نهایت همکاری را نیزبعمل آورند.