پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 218103 ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۸

تغییر آینده اینترنت با ۴ فناوری/ وقتی فضای مجازی پوست می‌اندازد

بازی دراز 1404: فناوری رایانش ابری، اینترنت اشیاء، بیگ دیتا و نسل پنجم (۵G)، به زودی کاربردهای اینترنت را فراتر از حد تصور می‌کند و تا کمتر از یک دهه دیگر، فضای مجازی معنای دیگری پیدا خواهد کرد.

به گزارش بازی دراز، خبرگزاری مهر؛ گروه دانش و فناوری، معصومه بخشی پور: با توسعه فناوریهای اطلاعاتی در کمتر از چند سال دیگر، دانستن این موضوع که از زمانیکه از خواب بیدار می شویم تا زمانی که به خواب می رویم مدام رصد می شویم چیز عجیبی نخواهد بود؛ چون با وجود فناوری های جدید، تغییرات جدی پیرامون ما رخ می دهد که محیطی کاملا هوشمند، ثمره آن خواهد بود.

برای مثال اگر در حال حاضر در مقابل دوربین های راهنمایی رانندگی حرکت ما ثبت می شود در کمتر از ۱۰ سال آینده به مدد فناوریهای اطلاعاتی و اتصال تمامی دیوایس ها به انسان، حتی نحوه تفکر ما هم قابل رصد خواهد بود.

پیش بینی ها نشان می دهد که به زودی تغییرات جدی در فضای مجازی رخ خواهد داد و عواملی مانند «رایانش ابری»، «بیگ دیتا»، «اینترنت اشیا» و «نسل پنجم ارتباطات همراه» ریشه این تغییرات خواهند بود. این تغییرات که به سمت هوشمندسازی در حرکت است، محیطی کاملا هوشمند برای انسان به ارمغان می آورد. محیطی که در آن کلیه تجهیزات و اشیای مرتبط با انسان از ابزارهای زندگی گرفته تا وسایل شخصی وی دچار تغییر جدی می شود.

به عبارت بهتر اگر امروز با ابزارهای ارتباطی شاید ۳ یا ۴ کار را بتوان انجام داد، به زودی شرایطی فراهم می شود که با همان ابزارها و با همان وضعیت ارتباطی، ۲۰ تا ۳۰ فعالیت قابل انجام خواهد بود؛ اوضاع به نحوی پیش می رود که نرخ تولید اطلاعات به طرز عجیبی افزایش می یابد و در عین حال شاهد تنوع نوع تولید اطلاعات نیز خواهیم بود.

به همین دلیل همگام با کشورهای دیگر، در کشور ما نیز تلاش برای بهره گیری از این فناوریها آغاز شده و در گام نخست تبیین اسناد راهبردی توسعه این فناوریها و نیز نحوه مواجهه و رویارویی با این موج تغییر، در دستور کار قرار گرفته است.

از این رو شورای عالی فضای مجازی، تصمیم به تهیه و تدوین سند توسعه سیستم های هوشمند و اینترنت اشیا البته با رعایت اصول اقتصاد مقاومتی گرفت و تصویب «نظام جامع تنظیم مقررات فضای مجازی کشور» را از جمله مهمترین اولویت‌های تعیین شده برای سال ۹۷ اعلام کرد.

اما این ۴ فناوری که قرار است آینده اینترنت را متحول کند، چیست؟

جهش تولید اطلاعات با «رایانش ابری»

تکنولوژی رایانش ابری یک الگوی محاسباتی است که توسط سرورهای از راه دور که با یکدیگر شبکه هستند، اقدام به ذخیره سازی متمرکز اطلاعات و داده ها و دسترسی آنلاین به سرویس ها و منابع کامپیوتری می کند. به بیان ساده تر با به کارگیری فناوری رایانش ابری در طراحی شبکه، برای مثال می توان یک فیلم با کیفیت بسیار بالا را با کانکشن بسیار پایین تماشا کرد.

اگر امروز برای دیدن یک فیلم با کیفیت بالا، لازم است که فایل مورد نظر را درون پردازشگر کامپیوتر و یا دیوایس مربوطه، باز کنیم و این اقدام به حداقل بین ۱.۵ تا ۳.۵ مگابیت برثانیه اینترنت نیاز دارد، با وجود رایانش ابری، این اتفاقات در سرور مرکزی می افتد و فقط نتیجه آن برای ما ارسال می شود که اینترنت بسیار کمتری نیاز دارد.

با این تعریف می توان گفت که رایانش ابری (کلاد) دستیابی به منابع محاسباتی از طریق اینترنت است و ما در عمل به جای اینکه اطلاعاتمان را روی هارد دیسک خود نگه داریم و یا برنامه های کاربردی مورد نیازمان را به طور مستمر به روزرسانی کنیم، از سرویس رایانش ابری روی اینترنت برای برآوردن این نیازها استفاده خواهیم کرد.

با این وجود زمانی که ما تصاویر را به جای کامپیوتر شخصی خود، به صورت آنلاین ذخیره می کنیم یا از سرویس های ایمیل و یا سایت شبکه های اجتماعی استفاده می کنیم، در واقع از رایانش ابری بهره برده ایم؛ با ظهور این تکنولوژی، هزینه محاسبات، میزبانی برنامه های کاربردی، ذخیره سازی محتوا و تحویل سرویس ها به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

اتصال انسان و اشیا با «اینترنت اشیا»

فناوری اینترنت اشیا مهمترین انقلاب عرصه فناوریهای نوین است که اتصال در هر زمان و هرمکان و با هر چیزی و هر شخصی را برای ما فراهم می کند.

هدف اینترنت اشیاء به عنوان چهارمین انقلاب صنعتی، توانمندسازی اشیاء برای اتصال در هر موقعیتی است تا بتوان از هر مسیر، شبکه و یا سرویسی به صورت ایده آل استفاده کرد؛ این فناوری جدید جهانی که به شکل واقعی، دیجیتال و مجازی است، شکل گیری محیط های هوشمند و همگرا را فراهم می کند.

به بیان دیگر با اینترنت اشیا ما در آستانه یک تحول تکنولوژیکی قرار داریم که روش زندگی افراد را تغییر خواهد داد. این تحول جدید، شبیه به هیچ یک از تغییر و تحولاتی که بشر تا به حال تجربه کرده نخواهد بود و با شکل گیری این انقلاب، مرزهای میان حوزه‌های فیزیکی، دیجیتالی و بیولوژیکی محو خواهد شد.