سرویس: تازه های خبر کد خبر: 216129 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۲

برنامه های سالروز آزادسازی خرمشهر اعلام شد

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کرمانشاه اعلام کرد که از دوم تا چهارم خرداد 250 برنامه سالروز آزادسازی خرمشهر در سطح استان برگزار می شود.

برنامه های سالروز آزادسازی خرمشهر اعلام شد

به گزارش بازی دراز، به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار مراد علی محمدی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: این برنامه ها امسال در سی و ششمین سالروز آزادسازی خرمشهر با شعار 'ما توانستیم' و با محوریت مردم و نهادهای فرهنگی برگزار خواهند شد.
او توضیح داد که برنامه ها در روز اول با موضوع درس ها و عبرت ها و تبیین دستاوردهای عملیات بیت المقدس اجرا می شوند؛ روز دوم نیز به نام مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری شده است که به موضوع پیشکسوتان ، فرماندهان و شهیدان توجه خواهد شد و در نهایت روز سوم با نام مقاومت ، پایداری و ولایت مداری نامگذاری شده که به موضوع معنویت در جبهه ها و پشت جبهه ها و مردمی که از جنگ پشتیبانی کردند بخصوص در نماز جمعه پرداخته می شود.
محمدی، مهمترین برنامه ها را شامل برگزاری مراسم مشترک نیروهای مسلح در روز سوم خرداد در حسینیه ثارالله سپاه نبی اکرم و سخنرانی آیت الله علما نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه در این مراسم عنوان کرد.
او افزود: از دیگر برنامه های ما رونمایی از پنج عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس خواهد بود ضمن اینکه برنامه گردهمایی پیشکسوتان دفاع مقدس از دیگر آیین های در دست اقدام خواهد بود.
محمدی اظهار داشت: عطرافشانی مزار شهدا بخصوص در روستاهای استان و نیز اجرای مراسم شب خاطره در دوم خرداد ماه از دیگر مواردی خواهد بود که برای گرامیداشت سی وششمین سالروز آزاد سازی خرمشهر برنامه ریزی شده است.
اجرای برنامه های فرهنگی - ورزشی، برپایی نمایشگاه دفاع مقدس، دیدار با خانواده شهدا بخصوص 41 خانواده شهید عملیات بیت المقدس و فراخوان جشنواره ادبی یوسف از دیگر برنامه های این ایام اعلام شد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان در خصوص فراخوان جشنواره ادبی یوسف گفت: علاقه مندان می توانند آثارشان را با موضوع دفاع مقدس و دفاع از حریم اهل بیت تا پایان تیر ماه به این اداره کل بفرستند.
او در ادامه عمده هدف اجرای این برنامه ها را انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان اعلام کرد و گفت: این فرهنگ توانسته است در نجات از بحران های داخلی و حتی خارج از مرزهای جمهوری اسلامی موثر باشد.
محمدی در خصوص عملکرد بنیاد کرمانشاه نیز توضیح داد که با ایجاد زیرساخت ها عمده یادمان های دفاع مقدس در سطح استان ساخته شده اند و طی سه سال گذشته 2 موزه دفاع مقدس در گیلانغرب و تنگه مرصاد ساخته شده اند که تنگه مرصاد به دلیل قرار گرفتن در مسیر عبور زوار عتبات عالیات از اهمیت خاصی برخوردار است و این مرکز از یک یادمان به یک مرکز فرهنگی ارتقا داده شده است.
او در خصوص باغ موزه دفاع مقدس در شهر کرمانشاه نیز بیان داشت که این مرکز در زمینی با وسعت 12 هزار متر مربع فضای بسته و نیز پنج هزار متر مربع فضای باز در یک بازه زمانی چهار ساله ساخته خواهد شد.
محمدی با تاکید بر اینکه بودجه این کار در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است ابراز امیدواری کرد که با رایزنی بتوان به موقع بودجه ساخت این طرح را تامین کرد.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح امسال آغاز خواهد شد، افزد: این باغ موزه از نظر محتوایی به نقش استان کرمانشاه در دفاع مقدس خواهد پرداخت و آماده سازی بخشی از کارهای نرم افزاری طرح نیز آغاز شده است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کرمانشاه در ادامه در خصوص دانش نامه دفاع مقدس استان نیز گفت که این دانش نامه در 1200 عنوان و در 10 جلد تهیه خواهد شد.
روز چهارم آبان ماه سال 1359 پس از 35 روز مقاومت مردمی سرانجام خرمشهر به دست ارتش تا بن دندان مسلح بعث عراق افتاد اما طی 2 سال نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و نیروهای مردمی توانستند طی چهار عملیات ثامن الائمه ، طریق القدس ، فتح المبین و بیت المقدس موفق به شکست حصر آبادان شوند و خرمشهر را نیز آزاد کنند.