پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 216100 ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۳۰

افزایش تنش ها میان ویتنام و چین در دریای جنوبی چین

ویتنام پس از انتشار گزارش هایی در رسانه های آمریکایی در مورد اقدامات نظامی پکن در دریای جنوبی چین ، از پکن خواست تا تجهیزات نظامی اش را از این دریا که مورد منازعه چندین کشور جنوب شرق آسیاست، خارج کند.

افزایش تنش ها میان ویتنام و چین در دریای جنوبی چین

به گزارش بازی دراز، ، پس از انتشار این گزارش ها مبنی بر اینکه پکن سیستم های موشکی جدیدی در دریای جنوبی چین مستقر کرده است 'لی سی سو هانگ' سخنگوی وزارت امورخارجه ویتنام با صدور بیانیه ای از چین خواست تا نسبت به مسئولیت خود برای حفظ صلح و ثبات در این دریا متعهد باشد.
شبکه خبری سی ان بی سی آمریکا وبرخی دیگر از رسانه های این کشور در یکماه اخیر به طور مکرر گزارش هایی منتشر می کنند که براساس آن چین موشک های ضد کشتی و موشک های زمینی را در سه ناو هواپیمابرش در دریای جنوبی چین نصب کرده است.
این گزارش ها تنش ها میان کشورهای منطقه و پکن را در منطقه مورد منازعه دریای جنوبی چین افزایش داده است.
ویتنام و چین از سال های دور در این دریا منازعه ارضی دارند. پکن خود را مالک 90 درصد از این پهنه آبی می داند درحالیکه کشورهای دیگری مانند ویتنام، فیلیپین، مالزی ، برونئی و تایوان نیز دراین حوضه آبی ادعای ارضی دارند.
این کشورها تاکنون نتوانستند اختلافات ارضی خود را دراین منطقه حل و فصل کنند.
دریای جنوبی چین یکی از پرترددترین آبراههای استراتژیک در منطقه جنوب شرق آسیاست که ارزش تجارت دریایی سالانه آن 3 میلیارد دلار برآورد شده است. این منطقه همچنین دارای منابع گسترده نفت و گاز بوده که همین امر رسیدن به یک راه حل مشترک برای حل و فصل اختلافات را مشکل کرده است.
پکن درعین فعالیت های نظامی دراین دریا در تلاش است تا اختلافات خود در این پهنه آبی را با گفت وگوهای دو جانبه با کشورهای دیگر و همچنین از طریق اتحادیه جنوب شرق آسیا'آسه آن' مدیریت کند.
خانم لی در این بیانیه که در تارنمای وزارت خارجه ویتنام قراردارد اظهار کرد: ویتنام به شدت نگران اقدامات چین در این پهنه آبی است و تأکید می کند که تمام فعالیت های نظامی، از جمله نصب موشک ها در جزایر اسپارتلی در دریای جنوبی چین، نقض جدی حاکمیت ویتنام است.
چین نیز اعلام کرده است که اقدامات نظامی اش در این جزیره در منطقه ارضی تحت تملکش و در جهت تقویت مواضع دفاعی این کشور انجام شده است.
فیلیپین نیز در یکماه گذشته از چین خواست تا فعالیت های نظامی اش را در این دریا خاتمه دهد.
مانیل در هفته جاری رزمایش مشترک نظامی با نیروهای آمریکایی در این گذرگاه آبی استراتژیک برگزار کرد.