پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 215720 ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۱

گزارش ایرنا به مناسبت روز جانباز

ایستاده بر قله افتخار، نشسته بر حریم انتظار

بازی دراز 1404 :تهران - ایرنا - 21 ساله بود که در روز 22 بهمن هر دو چشمش را از دست داد و اکنون جانباز 70 درصد است. ایثار چشمهایش را گرفت اما می گوید اگر دفاع از ارزش های انقلاب و ولایت فقیه به میان آید، باز هستم. حالا امیرهای وطن، چشم انتظار توجه مسئولان برای زندگی امروزشان هستند.

ایستاده بر قله افتخار، نشسته بر حریم انتظار

به گزارش بازی دراز، نامش امیر است، شرح حال جانبازیش را که می خواهد بازگو کند، می گوید خواهرم اینکه چه دردهایی کشیده ایم و چه ها در آن دوران دیده ایم، هم درد است هم افتخار برای ما، درد از این نظر که اکنون با هزاران مشکل دست و پنجه نرم می کنیم و افتخار از این نظر که برای نظام رفتیم و با افتخار برگشتیم.

امروز شنبه مصادف است با روز چهارم شعبان و ولادت حضرت ابوالفضل و روز جانباز نامگذاری شده است، شنیدن درد و دل های جانبازان در این روز خالی از لطف نیست، دردهایی که در وجودشان ماندگار است و همیشه همراهشان است.
امیر می گوید: 21 ساله بودم که جانباز شدم، اکنون حدود 60 سال دارم، روزی که جانباز شدم در پادگان جمشیدیه تهران چون تیر به سرم اصابت کرده بود، همه فکر کرده بودند که من شهید شده ام، اما غافل از اینکه دنیا دست از سر من بر نداشت، من را به سردخانه بیمارستان امام خمینی (ره) بردند و وقتی می خواستند تخلیه سردخانه را انجام دهند، متوجه گرمای بدن من می شوند و بازگرداندن من به این دنیا با اقدامات درمانی، دوباره محقق شد و هزاران کار درمانی انجام دادند تا من بازهم به این دنیا پا نهادم و در واقع تولدی دوباره برایم بود.
بعد از اینکه به درجه جانبازی با 70 درصد رسیدم، سال 65 دوباره به جبهه رفتم و در قرارگاه مخابراتی سپاه مشغول خدمت شدم، اکنون هم عاشق نظام و انقلاب هستم و تا زنده ام خواهم بود.

*دردهایی نهفته در دل جانبازان
این صحبت ها را امیر عقیقی جانباز 70 درصد به گونه ای بیان می کند که انگار من هم در آن دوران بوده ام، وصف مصایب و مشکلات آن زمان را با زبانی شیرین بیان می کند، اما همه می دانیم در پس این خاطرات، دردهایی نهفته است که خیلی از ما آنها را نچشیده ایم، دردهایی که فقط گفتن آنها راحت است و هر کسی درد کشیده باشد می داند که اینها چه کشیده اند.
این مطالبی که مطرح شد من را یاد غزلی از حافظ انداخت که؛ 
درد عشقی کشیده‌ ام که مپرس زهر هجری چشیده‌ام که مپرس
از صحبت های این جانباز عشق را می توان به انقلاب، نظام و رهبری تفسیر کرد، چون همه جانبازان به عشق امام راحل و رهبر معظم انقلاب پای به جبهه ها گذاشتند و بخشی از وجودشان را تقدیم کردند تا این نظام بماند، پس عشق شان به نظام پایدار است و دردهایی که کشیده اند اگر چه تلخ است اما می توان با ارائه خدمت بهتر به آنها، شیرینی نصیب آنها کرد.
تعداد کل جانبازان در کشور 574 هزار و 101 نفر است که 336 هزار و 282 نفر معادل 59 درصد جانبازان زیر 25 درصد و 237 هزار و 819 نفر معادل 41 درصد نیز جانبازان 25 درصد و بالاتر هستند.
براساس آمار تفکیکی دیگر، از میان این تعداد جانباز در کشور، جانبازان 50 تا 69 درصد 25 هزار و 481 و جانبازان بالای 70 درصد حدود 9 هزار و 688 هستند. 

* مسئولان بیشتر به مشکلاتمان توجه کنند
امیر در خانواده ای بزرگ شده که دو برادر جانباز دیگر دارد و یک برادرش هم در راه انقلاب و نظام به درجه رفیع شهادت نائل آمده است، وی ادامه می دهد: افتخار می کنیم که همه در خدمت انقلاب بودیم و هستیم و اکنون جامعه ایثارگران با تمام مشکلاتی که دارد دست از دفاع از نظام و حریم ولایت فقیه بر نمی دارد. اما از مسئولان می خواهیم دقت عمل بیشتری برای رفع مشکلات جانبازان داشته باشند.
وی در سال 1360 ازدواج کرد، او اکنون سه پسر دارد و اضافه می کند: فرزندانم را به شیوه ای تربیت کرده ام که اکنون آنها هم در بسیج فعالیت دارند و در خدمت انقلاب و ولایت فقیه هستند.
وی پس از صحبت هایی که در باره نحوه مجروحیت و جانبازی داشت، از دردهایی گفت که همه جانبازان تا حدودی به آنها گرفتار هستند، دردهایی که راه حل آنها دقت بیشتر مسئولان و توجه ویژه به مشکلات درمانی، معیشتی و رفاهی جامعه ایثارگری و جانبازی است.
وی اینگونه ادامه می دهد: متاسفانه هر چقدر از جریان انقلاب جلوتر رفتیم پس از سپری شدن جنگ، تا حدودی کم توجهی به ایثارگران بیشتر شده است، با توجه به کهولت سن و رسیدن فرزندان ایثارگران به سن ازدواج و اشتغال، این مشکلات بیشتر مشهود است.
این جانباز 70 درصدی اضافه می کند: البته کهولت سن جانبازان و ایثارگران باعث شده که مسائل درمانی آنها حادتر شود و متاسفانه در طول ماه تعدادی از جانبازان 70 درصد ما به شهادت می رسند و اگر ابتدای جنگ کسی از این جانبازان به شهادت نمی رسید، اکنون شاهد از دست دادن این افراد هستیم.
وی با بیان اینکه کم توجهی مسئولان و دستگاه ها و عدم توجه کافی و وافی به خانواده های بزرگ ایثارگران، بر مشکلات ما می افزاید، باید سوال کرد آیا قوانینی که برای ایثارگران برای استخدام و جذب 30 درصد ایثارگران در دستگاه ها وجود دارد، اجرا می شود؟

* درمان جانبازان بودجه مناسبی ندارد
این جانباز همچنین به موضوع درمان ایثارگران اشاره می کند و می گوید: بخاطر کمبود بودجه اکنون عمده مسایل درمانی جانبازان درحد اورژانس انجام می شود چرا نماینده مجلس و دولت که بودجه را تنظیم و ارائه می کنند این مشکلات را نمی بینید؟ چرا بودجه کمتری را به ایثارگران در بحث درمان تخصیص می دهید؟
وی تصریح می کند: اکنون چند درصد از جامعه ایثارگری از این دستگاه (بنیادشهید) که مسئول مستقیم آنها هستند رضایت دارند؟ اینکه می گویند حقوق پرداخت می کنید یک مساله عادی است.
این جانباز ادامه می دهد: ما مدافع حریم ولایت هستیم و دفاع از ارزش های هشت سال دفاع مقدس را به عهده داریم، اگر مسئولان به این مشکلات رسیدگی نکنند، دیر می شود، اگر چه هنوز امیدواریم مسئولان در این زمینه دقت نظر داشته باشند.
وی با بیان اینکه مشکلات در حوزه جانبازان زیاد است، ابراز امیدواری می کند؛ بنیاد شهید و دولت هر چه زودتر با سازمان های مردم نهاد دارای شناسنامه همکاری جدی داشته باشند و از آنها برنامه بخواهند و به یک تعامل برسند.

* تسهیلات ویژه به جانبازان و ایثارگران داده می شود
پس از این صحبت ها که بخشی از آن درد دل های یک جانباز است و بخشی دیگر مسایل و مشکلاتی که گریبانگیر آنها شده است، گوشه ای از اقداماتی که بنیاد شهید برای جانبازان سرافراز ایران اسلامی انجام می دهد را در گفت و گو با مسئولان این نهاد آورده ایم که در این زمینه محمود تبریزی مدیرکل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران می گوید: بنیاد شهید خدمات متفاوتی در بخش مسکن، رفاهی، تحویل خودرو، بیمه های اجتماعی، معافیت فرزندان ایثارگران از خدمات سربازی و معافیت از سود بازرگانی به جانبازان ارائه می دهد.
وی ادامه می دهد: تسهیلاتی که به همه گروه های ایثارگر داده می شود با توجه به نوع جانبازی و نیاز افراد است، اکنون 2 تا 3 طرح ویژه برای این افراد وجود دارد تا بتوانیم خدمات بهتری به ایثارگران ارائه دهیم، که در حوزه واگذاری خودرو برابر قانون به جانبازان 50 درصد و بالاتر خودروی داخلی واگذار می شود و 40 درصد آن به صورت بلاعوض از طریق بنیاد شهید پرداخت می شود و 60 درصد آن تسهیلات بانکی است که سود آن را نیز بنیاد شهید پرداخت می کند.
مدیر کل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید اضافه می کند: پارسال حدود 800 خودرو به جانبازان واگذار شد که یک هزار و 100 نفر از جانبازان که اخیرا ارتقای درصد جانبازی گرفته اند نیز در نوبت دریافت خودرو هستند و در صورت تامین اعتبار ممکن است در سال 97 به این افراد خودرو واگذار شود.
وی همچنین با بیان اینکه برای هزینه های سفر جانبازان و ایثارگران بلیط نیم‌ بهای هواپیما از طریق سامانه شرکت هواپیمایی هما صادر می شود که بر اساس ماده 41 قانون جامع خدمات‌ رسانی به ایثارگران جانبازان 25 درصد و بالاتر، آزادگان و خانواده‌ های شاهد و خانواده جانبازان 70 درصد در صورت مسافرت داخلی از طریق شرکت‌ های دولتی یا خصوصی هواپیمایی، راه‌آهن و کشتیرانی با ارائه کارت ایثارگری و یا با معرفی ‌نامه بنیاد شهید از پرداخت 50 ‌درصد هزینه بلیط مسافرت معاف هستند.

* هرم سلامتی ایثارگران داریم 
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید نیز می گوید: به منظور ارائه تمامی خدمات به ایثارگران، پرونده هرم سلامتی از خدمات عمومی تا فوق تخصصی و ویژه در مراکز درمانی بنیاد شهید تشکیل شده است.
عبدالرضا عباسپور ادامه می دهد: با توجه به اینکه جانبازان به کهولت سن نزدیک شده اند، با این پلکان و هرم سلامتی که برای ایثارگران در نظر گرفته ایم هیچ بیماری از جامعه ایثارگری وجود ندارد که خدمات درمانی آنها مغفول شده باشد و همه به ویژه آنهایی که به سمت سالمندی می روند از خدمات بهتری بهره مند می شوند. 
عباسپور ادامه می دهد: از تمام امکانات داخل و خارج از کشور برای درمان ایثارگران استفاده می شود و تقریبا سالانه بیش از 400 هزار نفر از ایثارگران در بخش های مختلف بیمارستانی بستری می شوند.
وی تصریح می کند: همچنین حق انتخاب مراکز درمانی را به ایثارگران داده ایم، ایثارگران، جانبازان و خانواده های شهدا می توانند بدون نیاز برای مراجعه به بنیاد شهید از تمام خدمات درمانی در کشور استفاده کنند. 
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید خاطرنشان می کند، همچنین در کنار این خدمات که به ایثارگران ارائه می شود، با استفاده از 100 پزشک، طرح پایش سلامت با مراجعه به منازل ایثارگران و ویزیت عمومی انجام می شود.
به گفته وی، حتی اگر ایثارگران نیاز به خدمات تخصصی تر داشته باشند به کلینیک های چند تخصصی در تهران نیز ارجاع داده می شوند.

* نظام جامع درمان و معیشت ایجاد شود
یکی دیگر از جانبازان 70 درصدی با قطع نخاع که در سال 1361 در کردستان مجروح شده است، (حسین اسرافیلی) اینگونه مشکلاتش را بیان می کند و می گوید: من توفیق جانبازی را پیدا کردم و به عنوان یکی از پشتیبانان نظام و ولایت هستم، اما انتظاری که از جامعه جانبازی و ایثارگری دارم، برآورده نمی شود.
وی ادامه می دهد: بحث قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران حدود 10 تا 11 سال پیش در مجلس شورای اسلامی مصوب و قانونی شد، اما در بنیاد شهید و برخی از دستگاه ها اجرایی نمی شود که به عنوان نمونه در ماده 38 یا 39 قانون جامع آمده است که احکام جانبازان بسیجی یا پاسدار را باید سپاه پاسداران صادر و بنیاد شهید اجرا کند و احکام سربازان را ارتش می تواند صادر کند، این قانون در دوم دیماه سال 1391 در مجلس مصوب شد و حدود 23 هزار نفر از این احکام از طرف بنیاد شهید (با ارسال پرونده از سوی سپاه) انجام شده اما چرا همه احکام بسیجی ها زده نشده است، این جای سوال است؟
اسرافیلی درباره بحث بازنشستگی جانبازان حالت اشتغال نیز می گوید: هر فردی در هر سازمان یا نهادی بعد از 30 سال خدمت بازنشسته می شود، حق و حقوق و پاداش خدمت آنها را پرداخت می کنند اما جانباز بسیجی ما بعد از 30 سال به آنها پاداش پایان خدمت داده نمی شود. آیا این اجحاف در حق یک رزمنده یا جانباز نیست؟
وی به کهولت سن جانبازان و ایثارگران اشاره می کند و می افزاید: مسئولان بنیاد شهید باید بدانند افرادی که بازنشسته می شوند یا به شهادت می رسند نیاز به پول بازنشستگی خود دارند تا برای فرزندانشان در آینده هزینه کنند.
وی ادامه می دهد: همچنین استفاده از ظرفیت های قانونی در بکارگیری از فرزندان شهدا و جانبازان به طور دقیق پیگیری نمی شود اگر چه باید 25 درصد از سهمیه استخدامی، برای فرزندان شهدا و جانبازان باشد ولی مشخص نیست چرا بنیاد شهید این قانون را پیگیری نمی کند و از کل ظرفیت استفاده نمی شود.
این جانباز می گوید: متاسفانه روی مناسب سازی محیط شهری، حمل و نقل ریلی و هوایی کار نشده است و یا بر اساس انتظاری که یک فرد ویلچری دارد نیست، ما انتظار داریم مانند افراد عادی خدمات به ما ارائه دهند، من به عنوان جانباز قطع عضو، نابینا و قطع نخاع باید خدمات مساوی داشته باشم، البته این موضوع را بارها پیگیری کرده ایم، اما نتیجه بخش نبوده است.
وی اضافه می کند: در بحث حمل و نقل عمومی کدام متروی ما آسانسور دارد؟ آیا برای ما رمپ زده شده که راحت استفاده کنیم؟ اگر چه عوارض شهرداری از ما می گیرند اما خدمات متناسب با نیاز جانبازان نیست.
وی به مشکلات معیشتی جانبازان نیز اشاره می کند و می گوید: معیشت ما نسبت به مسایل و مشکلات جانبازان کافی نیست و همیشه دلیل آن را کمبود بودجه می دانند اما باید گفت زندگی یک جانباز با فرد عادی متفاوت است و حقوق آنها کفاف زندگی شان را نمی دهد. 
وی معتقد است، باید نظام جامع درمان، اشتغال، معیشت و امور فرهنگی برای جانبازان و ایثارگران ایجاد شود تا مشکلات آنها حل شود، چرا که در بحث درمان نیز مشکلات و مسائل جدی وجود دارد. 
اسرافیلی ادامه می دهد: پس از گذشت 40 سال از انقلاب باید مسئولان شعار ندهند، چون ما با معاون اول رئیس جمهوری و وزیر علوم دیدارهایی داشتیم که برخی از مشکلات را رفع کنند اما هنوز نتیجه ای از سوی آنها مشاهده نشده است.
وی اضافه می کند: فقط در روز جانباز و روز میلاد حضرت ابوالفضل (ع) از جانبازان سوالی می شود چرا در طی سال هیچ سراغی از این افراد گرفته نمی شود.

* قانون جامع خدمات رسانی برای همه ایثارگران اجرا می شود
در پاسخ به مشکلات این جانباز و مشکلاتی که از سوی همه ایثارگران و جانبازان مطرح می شود، سعید عندلیبی معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید تاکید می کند که بنیاد شهید متعهد به پیگیری و اجرای احکام مربوط به ایثارگران در برنامه ششم توسعه است.
وی ادامه می دهد: احکام مربوط به ایثارگران در قانون برنامه ششم توسعه از نظر اجرایی به 4 دسته تقسیم می‌ شوند، بخشی از احکام بار مالی ندارد یا بار مالی کمی دارد که در دست اجراست؛ دسته دوم احکامی هستند که نیاز به تهیه آئین‌ نامه ‌های اجرایی دارند که بخشی از آئین‌ نامه ‌ها تهیه شده و بقیه نیز قبل از مهلت قانونی 6 ماهه تدوین می‌ شوند، یکی از این آیین ‌نامه ‌ها اجرای تبصره 2 بند (ج) ماده 86 است که مربوط به تهیه و اعطای نشان ملی ایثار به والدین شهدا است که آئین نامه آن تهیه شده و به زودی برای دولت ارسال می شود.
وی خاطرنشان می کند: دسته سوم احکامی از قانون برنامه ششم است که بار مالی سنگینی دارد و در قانون بودجه اعتباری برای اجرای آن دیده نشده است، دسته چهارم احکامی که نیاز به تفسیر مجلس شورای اسلامی دارد و این موضوعات نیز برای دریافت استفساریه مجلس ارسال می شوند.
وی ادامه می دهد: اکنون قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران با 76 ماده در حال اجرا است و یکی از این قوانین، قانون حالت اشتغال برای ایثارگران است که اکنون این قانون خلاصه شده و در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران آمده است.
وی اضافه کرد: همچنین قانون نحوه بازنشستگی جانبازان را می توان در این قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران تعمیم داد چون نگاه بنیاد شهید محوری است و می خواهد برای هر اقدامی، یک قانون و آن هم در این قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران گنجانده شود.
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز می گوید: طی چهار سال و نیم گذشته و در دولت یازدهم تاکنون، بیش از 90 هزار فرصت شغلی برای ایثارگران فراهم شده است.
وی ادامه می دهد: با این ‌وجود اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید اعلام کرده که مجددا 67 هزار نفر از فرزندان ایثارگران خواستار اشتغال به کار هستند، البته نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری چهار و نیم درصد اما در کشور 12،5درصد است.
شهیدی در عین حال در تمام جلسات خود می گوید: ما خادم همه خانواده های شهدا و ایثارگران هستیم و با تمام وجود برای خدمات رسانی به آنها آماده هستیم.
روز جانباز هم رسید و زود می گذرد اما چه بهتر که همه مسئولان اجرایی کشور به واسطه ایثارگری ها و فداکاری هایی که جانبازان و همه رزمندگان، ایثارگران، آزادگان و شهدا به ایران داشتند، همیشه و در همه حال به یادشان باشیم هر چند این یادها دردی از دردهایشان کم نمی کند اما همین که می دانند که به فکرشان هستیم، دلخوشی ناچیزی برای آنهاست.
اجتمام * 7268*3063 
گزارش از: مهناز بیرانوند

انتهای پیام /*