پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 215204 ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۵

کارشناس آموزش و پرورش:

ممنوعیت آموزش انگلیسی در مدارس موجب رونق آموزشگاه‌ها شده است

کارشناس مسائل آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان اغلب خانواده ها به ویژه اقشار مرفه با ممنوعیت آموزش زبان انگلیسی در دوره ابتدایی به سمت آموزشگاه ها سرازیر و موجب رونق این موسسات شده اند.

 ممنوعیت آموزش انگلیسی در مدارس موجب رونق آموزشگاه‌ها شده است

به گزارش بازی دراز، مجتبی مقصودی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا افزود: دانش آموزان خانواده های مرفه از قافله آموزش زبان عقب نمی مانند اما دانش آموزان قشر متوسط جامعه که شاید پیش از این با هزینه اندک در کلاس هایی که آموزشگاه ها در خارج از ساعات درسی در مدارس برگزار می کردند، از این حداقل امکانات نیز محروم شده اند.
وی اظهار داشت: درست است که مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر تدریس نکردن زبان انگلیسی در دوره ابتدایی مساله جدیدی نیست و از قبل وجود داشته اما با این مصوبه دست آموزشگاه هایی که پیش از این در مدارس فعالیت می کردند، بسته شده است.
سرپرست اسبق گروه آموزش زبان خارجی دفتر تالیف کتاب های درسی تصریح کرد: این مساله به ویژه در مدارس غیردولتی کاملا مشهود است زیرا در این مدارس گرایش به آموزش زبان انگلیسی و تدریس مطالب به هر دو زبان انگلیسی و فارسی بیشتر است که با این مصوبه عملا این مدارس نیز نمی توانند فعالیت خاصی داشته باشند.
مقصودی تصریح کرد: نظام آموزشی ما از آنجا که آموزش زبان انگلیسی را نوعی تهاجم فرهنگ بیگانه می داند، ترجیح می دهد تدریس آن را از پایه های تحصیلی بالاتر شروع کند حال آنکه با فرا گرفتن زبانی غیر از زبان مادری، دنیای جدیدی به روی انسان گشوده می شود و فرد با عقاید و نوع زندگی دیگر جوامع نیز آشنا خواهد شد.
وی بیان کرد: تجربه نشان داده دانش آموزانی که در مدارس به هر دو زبان فارسی و انگلیسی کتاب های درسی را می خوانند و یا در مدارس بین الملل آموزش های لازم را فرا می گیرند در آینده افراد موفق تری خواهند بود.
این کارشناس آموزشی ادامه داد: زمانی کشور ژاپن مخالف آموزش به زبان انگلیسی بود اما بعدها که متوجه تاثیرات مثبت فراگیری این زبان در مجامع بین المللی شد، آموزش در این رابطه را در سطح گسترده آغاز کرد.
مقصودی تصریح کرد: همچنین اکنون کشورهای همسایه ما به ویژه در حوزه خلیج فارس، آموزش زبان انگلیسی را از دوره ابتدایی آغاز می کنند زیرا یکی از راه های ارتباط با جهان را یادگیری این زبان می دانند و بر عکس آنچه مسئولان وزارت آموزش و پرورش عنوان می کنند که آموزش زبان انگلیسی در دوره ابتدایی شادابی و نشاط را از دانش آموزان و کودکان می گیرد، به هیچ وجه اینگونه نیست.
وی با بیان اینکه کتاب های آموزش زبان و فضای آموزشگاه ها به قدری جذاب است که می تواند شادی و نشاط را برای بچه ها به همراه داشته باشد، اضافه کرد: این فضای با نشاط را می توان با برنامه ریزی درست وارد مدارس کرد.
سرپرست اسبق گروه آموزش زبان خارجی دفتر تالیف کتاب های درسی بیان داشت: تجربه جهانی بر این مساله اتفاق نظر دارد در شرایط کنونی که زبان بین الملل، انگلیسی است چاره ای جز پیوستن به این موج نداریم و این در حالیست که هنوز در کشور ما به دنبال تحقیقات در زمینه تبعات مثبت و منفی آموزش زبان در مدارس هستند و اینکه آموزش زبان باید از چه پایه ای آغاز شود.
وی یادآور شد: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در دهه 80 اقدام به اجرای آزمایشی آموزش زبان انگلیسی در دوره ابتدایی و در شهرستان ملایر کرد که در این طرح با برگزاری آزمون مشخص شد توان علمی معلمان زبان در مدارس ضعیف است به همین دلیل این معلمان در قالب دوره یک ماهه تحت آموزش قرار گرفتند.
مقصودی بیان داشت: این معلمان سپس در چند مدرسه آموزش زبان انگلیسی به دانش آموزان پایه دوم ابتدایی را آغاز کردند که نتایج مثبتی به همراه داشت و والدین و دانش آموزان از اجرای طرح مذکور اعلام رضایت کردند اما در میانه راه به یک باره اجرای آن متوقف شد.
مقصودی با تاکید بر اینکه آموزش زبان به دانش آموزان هزینه ای به آموزش و پرورش تحمیل نمی کند و اکنون فصل تحقیق و پژوهش سپری شده است، به دلایل ناکارآمدی آموزش زبان در مدارس اشاره کرد و گفت: فقدان توانایی لازم معلمان، کمبود ساعات آموزشی و جذاب نبودن کتاب های درسی از دلایل عمده این ناکارآمدی به شمار می رود حال آنکه می توان با برگزاری دوره های آموزشی برای معلمان و اندکی جذابیت در طرح و رنگ کتاب ها، در مدارس نیز همگام با آموزشگاه ها پیش رفت و به نتایج مثبت دست یافت.
این کارشناس آموزشی خاطرنشان کرد: فقدان یادگیری دروس صرفا به زبان انگلیسی محدود نمی شود و دانش آموزان عملا با هفت سال آموزش، در زبان عربی نیز ضعیف هستند.
بر اساس گزارش ایرنا، دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش اواسط دی ماه امسال با تاکید دوباره مبنی بر ممنوعیت تدریس زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی دولتی و غیر دولتی در ساعات رسمی یا غیررسمی اعلام کرد که در صورت مشاهده چنین مواردی، برخورد خواهد شد.
مهدی نوید ادهم افزود: برنامه آموزش و پرورش در دوره ابتدایی تقویت زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی دانش آموزان است و آموزش زبان‌های خارجی در این دوره تحصیلی به هیچ عنوان توصیه نشده است و آموزش این زبان از دوره اول دبیرستان قابل اجراست.