آخرین مطالب

پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 214703 ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵

خودکفایی گندم در سال آینده هم استمرار می یابد

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران از استمرار خودکفایی گندم در سال آینده خبر داد و گفت: طی سه سال اخیر با استمرار خودکفایی گندم به جای واردات اقدام به صادرات آرد و مشتقات آن کرده ایم.

به گزارش بازی دراز، «حسن عباسی معروفان» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره سخنان دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در راهپیمایی 22 بهمن ماه در زمینه خودکفایی کشور در تولید محصولات استراتژیک همچون گندم و صادرات این محصول افزود: این خبر بسیار خوبی بود که توسط ایشان مطرح شد و جا دارد که اعلام کنم در حال حاضر میزان مصرف گندم کشور بین 10 تا 11 میلیون تن است.

وی گفت: طبق آمارها در سالهای 96 ، 95 و 94 به ترتیب حدود هشت میلیون و 772 هزار تن، 11 میلیون و 520 هزار تن و هشت میلیون و 82 هزار تن گندم از کشاورزان توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران خریداری شد در حالیکه در سال 93 تولید گندم 6 میلیون و 700 هزار تن ، سال 92 نزدیک به چهار میلیون و 800 هزار تن و سال 91 حدود 2 میلیون تن بوده است.
عباسی معروفان تصریح کرد: در سالهای مذکور میزان تولید گندم بیش از میزان خریداری شده بوده به نحوی که بخشی از گندم به عنوان بذر و بخشی به خودمصرفی کشاورزان رسیده است.
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار داشت: این روند نشان می دهد که در سه سال اخیر تولید گندم نسبت به سالهای قبل از روند صعودی برخوردار بوده و این استمرار تولید به ثبات رسیده است.
وی همچنین تصریح کرد: با افزایش تولید گندم به همان میزان واردات این محصول کاهش یافت و ما به یک کشور صادرکننده در این زمینه تبدیل شده ایم به طوری که در سال 1391 نزدیک به 6 میلیون و 800 هزار تن گندم به کشور وارد می شد اما در سال 95 نزدیک یک میلیون تن و امسال حدود 55 هزار تن گندم برای فراوری و صادرات وارد کشور شده است.
عباسی معروفان پیش بینی کرد که برای سال آینده نیز با تولید بیش از 10 میلیون تن محصول گندم در کشور استمرار خودکفایی تداوم یابد.
وی با بیان این که طی سه سال اخیر واردات گندم به حداقل خود رسیده است، گفت: اکنون بالای 600 هزار تن گندم، آرد و مشتقات کیک، بیسکوئیت و کلوچه صادر شده است در حالی که در سال 91 نزدیک 7 میلیون تن واردات گندم انجام شد که این امر باعث خروج قابل توجه ارز از کشور می شد.
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به این که قیمت هر تن گندم وارداتی 350 دلار محاسبه می شود، افزود: خودکفایی ما در تولید گندم منجر به 3 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی در این بخش شده است.
او درباره صادرات این محصول نیز گفت: سال گذشته با تولید 13 میلیون تن گندم و خرید بیش از 11 هزار تن از این محصول با سه تن مازاد تولید مواجه شدیم که مجوز صادرات آن برای یک میلیون تن صادر شد و تاکنون 600 هزار تن از این محصول به کشورهای هدف از جمله افغانستان، عراق و عمان صادر شده است.
عباسی معروفان تصریح کرد: صادرات گندم در درآمد صادرات غیرنفتی نیز تاثیر گذار است زیرا سال گذشته نزدیک به 50 هزار تن صادرات انجام شد اما امسال این رقم به 600 هزار تن می رسد که بیش از 10 تا 11 برابر نسبت به سال گذشته افزایش را نشان می دهد.
وی همچنین از صادرات گندم دوروم ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ایتالیا خبر داد.
گندم دوروم بعد از گندم معمولی دارای اهمیت زیادی است و در مقابل خشکسالی و بیماری ها از گندم های سخت بهاره مقاوم تربوده و به دو صورت پاییزه و بهاره کشت می شود. انواع پاییزه آن در مقابل سرما مقاومند و برای تهیه آرد ماکارونی کشت می شوند. این گندم دارای سنبله های پر و ریشک دار است