سرویس: تازه های خبر کد خبر: 214630 ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳

تداوم انقلاب اسلامی در پناه انسجام ملی

حفظ و ماندگاری انقلاب اسلامی که به واسطه همدلی، همراهی و وحدت ملی تمامی اقشار جامعه رنگ پیروزی به خود گرفت، در سایه تداوم انسجام و اتحاد ملی میان مردم و مسوولان میسر و از اختلاف افکنی دشمنان به دور خواهد بود.

به گزارش بازی دراز، به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، انقلاب اسلامی «نه» به همه طاغوتیان و ظلم و فساد بود، انقلابی که با پشتوانه وحدت، همدلی و یکپارچگی تمام اقشار جامعه به وقوع پیوست تا آرمان های انقلاب اسلامی در فضایی امن، آرام و بدون تبعیض محفوظ بماند. 

اتحاد ملی رمز پیروزی و عامل استحکام نظام و جامعه است و مخاطبان آن هم تمامی اقشار جامعه، مسوولان و دستگاه های دولتی هستند تا در سایه گفت وگوی ملی و وحدت، تقویت کننده پایه های انقلاب اسلامی و محفوظ نگهدارنده آن از گزند تفرقه افکنی دشمنان باشند. 
در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، به دنبال واکاوی راه های تقویت انسجام و وحدت ملی میان مردم و مسوولان تا رسیدن به گفت و گوی ملی، با «فاطمه اشرفی» فعال سیاسی و مشاور معاون توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری و «زهرا صدر اعظم نوری» یکی از اعضای شورای شهر و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت و گو کرد. 
به بیان این فعالان سیاسی، انسجام، وحدت و گفت و گوی ملی از ضرورت هایی است که تحقق آن در سایه همراهی و همیاری مسوولان و تمامی قوای نظام با توده های مردمی میسر خواهد بود. 

**حرکت آرمان های انقلاب اسلامی بر ریل وفاق عمومی 
اشرفی در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا، از نقش اتحاد عمومی در به ثمر رسیدن پیروزی انقلاب اسلامی گفت و آن را نمونه بارزی از عملکردهای انسجام و وفاق میان دولتمردان و اقشار مختلف جامعه عنوان کرد. 
به بیان وی، با نگاهی به تاریخ انقلاب اسلامی، در می یابیم که یکی از جدی ترین شاخص های پیروزی این انقلاب، وحدت و انسجام و حضور قریب به اکثریت همه گروه ها، اصناف، اقشار اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حتی اقلیت های دینی، مذهبی و قومی بود که با همگرایی کامل توانستند مسیر پیروزی انقلاب اسلامی را در کمترین زمان و با کمترین هزینه های منفی انسانی و اجتماعی که به طور طبیعی در جریان و روند همه انقلاب های اخیر در دنیا شاهد هستیم، طی کنند. 
پشتوانه ای محکم و موثر که باعث شد کشور توان تحمل گذار از یک نظام از هم گسیخته اداری، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را داشته باشد و بر روی غلتک پیشرفت و توسعه بیافتد. 
اشرفی در ادامه افزود: اما زمانی که مردم احساس ناکامی و سرخوردگی کنند، اعتماد عمومی نسبت به دولتمردان و مسوولان و در نهایت نظام رو به زوال می رود. سرخوردگی که تداوم آن موجب گسست اجتماعی می شود حتی اگر هم جبران شود، به سختی ترمیم می شود و شکنندگی خود را حفظ می کند. در این اینجاست که به شدت، ضرورت بازنگری صادقانه و شفاف رفتارها و تصمیمات و سیاست های مسوولان کشور احساس می شود تا راه های نفوذ و اختلاف افکنی دشمنان مسدود شود. 
این فعال سیاسی، راهکارهای حفظ انسجام و وحدت ملی را این گونه بیان کرد: نخست این که ما باید ابزار و روش هایی در جهت شفاف سازی تصمیمات، اقدامات و سیاست ها بکار بندیم. نکته دیگر این که از تعدد مراجع و منابع تصمیم سازی، سیاستگذاری و اجرایی در حوزه های مختلف بکاهیم چرا که این تعدد، جدای از این که موجب هدر رفتن هزینه های مالی و انسانی فراوانی می شود، موجب افت توجه مردم و علاقه مندی مردم نسبت به نظام سیاسی هم می شود. 
به گفته اشرفی، استفاده از ابزارها و روش های مشخص برای شنیدن حرف مردم، نکته دیگری است که باعث دلگرمی و انسجام و اعتماد عمومی می شود البته آن چه در کنار این اهمیت دارد این است که مردم احساس کنند که صدای آنان شنیده می شود و انعکاس پیدا می کند. 
نباید فراموش کرد که پیش از انقلاب، مردم این احساس را داشتند که فاصله آنان تا سطوح بالای رژیم خیلی زیاد است و فریادشان به گوش حاکمان روز نمی رسد. پس لازم است که از تاریخ درس بگیریم و ارزش هایی که موجب انقلاب 57 شد را بازنگری و مرور کرده تا ناچار نباشیم درس های آموخته را دوباره تکرار کنیم. 
پیش بینی حوادث و اتفاقات هم نکته دیگری بود که اشرفی به آن اشاره کرد و گفت: امروزه در دنیا، پیش بینی حوادث قالب علمی پیدا کرده و در قالب بحث آینده پژوهی مورد بررسی قرار می گیرد به این معنا که حتی شواهد حداقلی از یک بحران با مکانیزم هایی سنجیده و برایش برنامه ریزی می شود. 
«مساله مهمی که متاسفانه عدم وجودش در جامعه ما به شدت احساس می شود و کمتر روحیه آینده پژوهی مبتنی بر نیازهای آتی مردم به منظور بررسی شکاف ناشی از عدم رضایتمندی مردم نسبت به سیاست های اشتباه و غلطی که جاری هم هست اتفاق نمی افتد. تعریف و تعیین و شفاف کردن شاخص های شایسته سالاری برای انتخاب مدیران و مسوولان هم از جمله راهکارهای تداوم انسجام است؛ تعیین مدیرانی که به شدت در جلب اعتماد عمومی اثرگذار هستند. »

** اتحاد کل قوا،استمرار بخش وفاق ملی 
زهرا صدراعظم نوری هم در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا اظهار داشت: پیروزی انقلاب اسلامی نوید بخش ایجاد عدالت، آرامش و امنیت برای همه گروه های اجتماعی و رسیدن به استقلال، آزادی و جمهوریت نظام بود که در سال 57 اتفاق افتاد و تا به امروز این اصول اساسی انقلاب همچنان ادامه دارد. 
به بیان وی، برای استمرار شاخصه ، مولفه ها و اصول نظام به این معنا که همواره یک کشور مستقل باشیم و بتوانیم آزادانه از جمهوری اسلامی دفاع کنیم، نیازمند تداوم وحدت و یکپارچگی هستیم. راه رسیدن به این وحدت و وفاق ملی این است که مردم را به جدیت و رسمیت بشناسیم و گوش شنوای سخنان، نظرات، نقد و اعتراض های آنان باشیم و با ارایه برنامه و راهکارهای مناسب به حل و رفع نقدها و اعتراضات مردمی بپردازیم. 
در نهایت می توان گفت با ایجاد یک فضای مناسب برای گفت و گو کردن و تعامل میان مسوولان و مردم، می توان شرایط را به گونه ای فراهم کرد که اقشار مختلف جامعه، به دور از ترس، نگرانی و به خطر افتادن آینده خود، بتوانند دیدگاه ها و نقدها را بیان کنند. ایجاد این فضا، در گرو اتحاد همه نظام و قوا است چرا که آنان مخاطبان مردم هستند و باید با برنامه ریزی مناسب، تغییر رویه داده و با شیوه های جدیدی به مطالبات مردم پاسخ دهند و مشکلات را بردارند. در این صورت است که مردم فهیم و صبور و 39 سال همراه نظام، با مشاهده تحقق آرمان ها، رفع ظلم و بی عدالتی و تبعیض، در آینده هم همراه نظام و انقلاب باقی می مانند.