پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 219029 ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳

گزارشی از بازسازی مناطق زلزله‌زده؛

ازمقاومت واحدهای جدیدالاحداث زلزله زدگان کرمانشاه در برابرزلزله6.4دهم ریشتری تا وعده های مسئولین برای کمک به ادامه بازسازی

بازی دراز1404: واحدهای جدیدالاحداث زلزله زدگان کرمانشاه در برابرزلزله6.4دهم ریشتری مقاوم بودند و هیچ خسارتی وارد نشد و در این میان برای کمک به ادامه بازسازی در مناطق زلزله زده مسئولین مردم را با وعده های نوید دادند.

ازمقاومت واحدهای جدیدالاحداث زلزله زدگان کرمانشاه در برابرزلزله6.4دهم ریشتری تا وعده های مسئولین برای کمک به ادامه بازسازی

به گزارش بازی دراز، آبان ماه سال گذشته نیز زلزله‌ای به‌قدرت 7.3 ریشتردرشهرستان سرپل ذهاب رخ داده بود و منجر به جان‌باختن حدود 600 نفر از هموطنان‌مان شده بود.

 

پس از وقوع زلزله سال گذشته که موجب تخریب هشتاد تا صد در صدی برخی روستاهای شهرستان سرپل‌ذهاب شده بود، سپاه مسئولیت بازسازی این روستاها را به‌عهده گرفت و قرار شد تا خانه‌های جدیدی که برای زلزله‌زدگان می‌سازد در برابر زلزله مقاوم باشند.

به این ترتیب مسئولیت بازسازی هرچند روستا به‌عهده یک سپاه استانی گذاشته شد و در این بین  بازسازی روستاهای منطقه کوئیک با مسئولیت حاج سعید قاسمی به‌عهده سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ گذاشته شد.

 

نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهران در ساخت منازل برای زلزله‌زدگان روستاهای کوئیک از روشی به‌نام "ICF" استفاده کردند که علاوه بر صرفه‌جویی در زمان و هزینه مقاومت خوبی هم در برابر زلزله دارد.

 

دراین روش، سقف و دیوارها ترکیبی از میل‌گرد، فوم و بتن هستند و در برابر زلزله مقاومت بالایی دارند. در این روش ساخت خانه، در زمان ساخت هم صرفه‌جویی شده و در مدت زمان کمتر از یک ماه نیز می‌توان کار ساخت خانه را به پایان رساند. در روش ICF، ابتدا میل‌گردها در سازه اصلی کار گذاشته شده پس از آن دو طرف آنها را با فوم پوشانده و سپس بین آنها را بتن می‌ریزند. سازه این خانه‌ها به‌راحتی در مقابل زلزله‌هایی با قدرت 8 تا 10 ریشتر مقاومت می‌کند.

اما پس از ساخت منازل جدید، یکشنبه 4 آذر ماه جاری زلزله‌ای به‌قدرت 6.4 ریشتر مناطق غربی استان کرمانشاه و شهرستان سرپل‌ذهاب را دوباره لرزاند. بعد از زلزله‌ای که هفته گذشته در کرمانشاه به‌وقوع پیوست، شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر تخریب منازلی که سپاه برای مردم ساخته است مطرح شد و گفته  شد به‌خلاف آنچه سپاه تا کنون گفته است خانه‌هایی که برای  زلزله‌زدگان ساخته نتوانسته‌اند در برابر زلزله مقاومت کنند و تخریب شده‌اند.

 

به همین منظور و برای بررسی دقیق این موضوع راهی روستاهای زلزله زده سرپل ذهاب شدیم  تا از چند و چون ماجرا مطلع شویم.

به روستاهای کوئیک یعنی همان‌جایی که سپاه تهران و تیم سعید قاسمی مسئولیت بازسازی آن را به‌عهده گرفته بودند، رفتیم و از نزدیک وضعیت خانه‌هایی را که سپاه برای مردم ساخته بود دیدیم و با مردم ساکن در آنها صحبت کردیم. به‌خلاف آنچه در فضای مجازی مطرح شده بود این خانه‌ها در برابر زلزله کاملاً مقاومت کرده بودند و حتی کوچکترین آسیبی ندیده بودند.

روستاهایی که بر اثر زلزله سال گذشته بعضاً صد در صد تخریب شده بودند، حالا به‌مدد استفاده سپاه از تکنولوژی‌های جدید خانه‌سازی، هیچ‌گونه آسیبی به آنها وارد نشده بود و مردمی هم که سال گذشته در جریان زلزله آسیب‌های جانی‌ و مالی فراوانی دیده بودند، هیچ خسارتی ندیده بودند.

 

به منظور اهمیت این موضوع خبرنگار ما به سراغ رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه رفت تا از تصمیمات اتخاذ شده در رابطه با بازسازی و مقاوم سازی واحدهای آسیب دیده سرپل ذهاب در زلزله اخیر نیز جویا شود.

 

رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه: ارائه خدمات به واحدهای تعمیری خسارت دیده در زلزله ۶/۴ ریشتری پس از تخصیص اعتبار انجام می گیرد

 

رضا خواجه ای در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به آخرین وضعیت بازسازی و مقاوم سازی واحدهای آسیب دیده زلزله اخیر در شهرستان سرپل ذهاب اظهار داشت: در اثر زلزله 6.4دهم ریشتری درسطح شهرستان های سرپل ذهاب،گیلانغرب و قصرشیرین 280 واحد آسیب دیده است که از این مجموع 210 واحد در زمره تعمیری و 70 واحد در زمره بافت فرسوده و تخریبی می باشد.

 

وی با بیان اینکه زلزله 6.4دهم ریشتری در سرپل ذهاب به واحدهای جدید الاحداث هیچ گونه آسیبی وارد نکرده است ، افزود: صاحبان واحدهای آسیب دیده زلزله اخیرمشمول تسهیلات جدید بازسازی می شوند و در این زمینه مشکل خاصی نیست.

وی در ادامه تصریح کرد: کارشناسی اولیه برای تعیین خسارت واحدهای مسکونی بعد از زلزله 6.4 ریشتری توسط کارشناسان بنیاد مسکن انجام شده و پیش بینی اعتبار مورد نیازو پیشنهاد آن به دولت صورت گرفته است.

 

وی افزود : ما منتظر ابلاغ وتخصیص اعتبار پیش بینی شده از سوی دولت هستیم و به محض تخصیص اعتبار ارائه خدمات به مردم زلزله زده انجام می گیرد.

 

وی تاکید کرد : پرونده واحدهای تعمیری در ستادهای معین بنیاد مسکن موجود است و نیازی به مراجعه مجدد از سوی متقاضیان تعمیری وجود ندارد .

 

خواجه ای درپایان گفت : کارشناسی ثانویه برای واحدهای تعمیری پس از ابلاغ و تخصیص اعتبار مورد نیاز توسط کارشناسان بنیاد مسکن انجام خواهد گرفت.

 

فرماندار سرپل ذهاب: مهمترین خواسته ودغدغه برای بازسازی شهرستان سرپل ذهاب تخصیص تسهیلات تکمیلی است

فرماندار سرپل ذهاب محبت جمالی نیا درگفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: مهمترین خواسته ودغدغه برای بازسازی شهرستان سرپل ذهاب تسهیلات تکمیلی بود که با سفرمعاون اول رئیس جمهورآقای جهانگیری مطرح و پیگیری های لازم بعمل آمد و مصوبه شد که تسهیلات تکمیلی برای واحدهای شهری و روستایی در نوع تخریبی در نظرگرفته شد و در مراحل پرداخت به صاحبان واحدها است.

جمالی نیا افزود: بعد ازگذشت یکسال اززلزله و تلاش مضاعف و مشارکت مردم و کمک های دولت ،نظام مهندسی ،راه و شهرسازی و بنیاد مسکن بازسازی شهرستان سرپل ذهاب همراه با استاندارد سازی وایمنی سازی ساختمان ها در برابر زلزله برابر با آیین نامه 2800 انجام شده است و روند رو به رشدی دارد.

 

وی در پایان تاکید کرد: با توجه به نظارتهای انجام شده رعایت استاندارد سازی و اصول شهرسازی باعث شد که در زلزله اخیر 6.4دهم ریشتری در شهرستان سرپل ذهاب هیچ گونه آسیبی به واحدهای جدید الاحداث وارد نشود.

انتهای پیام/3033