پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 216439 ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۴

گزارش:

سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی خطری برای سلامت مردم زلزله زده در سرپل ذهاب/آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی، روشی مرسوم اما اشتباه

بازی دراز1404:هرساله پس از برداشت محصولات زراعی اتفاقی بسیار تأسف‌برانگیز و مخرب در اراضی زراعی شهرستان سرپل ذهاب صورت می‌گیرد و آن آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع است، که امسال با توجه به شرایط حاکم بر شهر و شرایط زلزله زدگان مشکلات عدیدای به بارآورده است.

سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی خطری برای سلامت مردم زلزله زده در سرپل ذهاب/آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی، روشی مرسوم اما اشتباه

به گزارش بازی دراز، سوزاندن باقیمانده ساقه های کاه وکلش گندم وجو درفصل برداشت محصول کشاورزی درشهرستان سرپل ذهاب از روشهای مرسوم دربین کشاورزان است که مضرات و زیان های در زمینه زیست محیطی به دنبال دارد.

 

با توجه به اینکه مردم زلزله زده سرپل ذهاب درسطح شهردرچادرو کانکس به سرمی برند دود ناشی ازآلودگی بسیارشدید ازآتش سوزی های مزارع گندم درهمجوارشهر، مردم زلزله زده را با مشکلاتی روبرو کرده است. به صورتی که شعله های آتش و دود ناشی از این آتش سوزی ها گاهی کل منطقه را فرا می گیرد.

 

آتش زدن کشتزارها به غیر از آنکه چهره بدی از طبیعت را نشان می دهد باعث مشکلات زیست محیطی زیادی برای مردم و اکوسیستم منطقه خواهد شد.

این آتش سوزیها اغلب به علت عدم توجه کافی کشاورزان سبب سرایت آن به زمین‌های اطراف شده و بعضی اوقات موجب آتش سوزی دراسکان های موقت زلزله زدگان نیز می شود که طی هفته جاری نیز این اقدام باعث حریق دو چادر اسکان و از بین رفتن تمامی ماحیتاج آنان در محله پاونارشهرستان سرپل ذهاب شد.

به گفته برخی ازکشاورزان سوزاندن بقایای گیاهی یکی از آسانترین راههای مورد استفاده برای آماده کردن زمین کشاورزی جهت کشت دوم است.

 

رضایی یکی ازکشاورزان با سابقه سرپلذهابی در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص علل آتش زدن زمین های کشاورزی اظهار داشت: به خاطر کشت سریع ذرت در زمینهای کشاورزی و عدم وجود فرصت کافی مجبوریم باقیمانده گندم را با استفاده از آتش از بین ببریم.

 

البته در این میان برخی دیگر از کشاورزان دلیل این اقدام را برای از بین بردن تخم علف های هرز موجود در باقیمانده مزارع و کشتن آفات موجود در زمینهای کشاورزی عنوان می کنند که اگر هم درست باشد باز هم در مقابل ضرر و زیانهای بسیاری که دارد نمی تواند این عمل خطرناک و آلوده ساز را موجه کند.

 

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سرپل ذهال در این خصوص در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اطلاع رسانی از مضرات این روش درسطح وسیعی حتی از طریق صداوسیمای استان انجام گرفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: آتش زدن باقیمانده محصول زمینهای کشاورزی علاوه بر مشکلات زیست محیطی سبب ازبین رفتن مواد معدنی خاک نیز میشود که میتواند درسطح برداشت زمین تاثیرگذارباشد.

مجتبی حسینی پور افزود: بروشورهای تهیه شده دراین زمینه نیز دربین کشاورزان تقسیم شده است و کارشناسان مراکز کشاورزی شهرستان بصورت مداوم وچهره به چهره باکشاورزان محلی درارتباط بوده وآنها را از مضرات آتش زدن باقیمانده های مزروعی خودآگاه می نمایند.

 

رئیس اداره محیط زیست سرپلذهاب درادامه گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: کمبود نیروی انسانی و کافی نبودن اهرم فشار برخورد با متخلفین از جمله موانع موجود سرراه مبارزه بااین پدیده است.

 

شهرام مظفری زاده افزود: این اداره آمادگی دارد تا درصورت حمایت قاطع دستگاه قضا و نیروهای انتظامی با متخلفین برخورد نماید.

انتهای پیام/*