پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 216093 ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۹

گزارش:

حال و هوای شهرستان زلزله زده سرپل ذهاب در ماه مبارک رمضان

بازی دراز1404:با توجه به شرایط حاکم برشهرستان زلزله زده سرپل ذهاب، و سپری کردن زندگی در چادر و کانکس و تحمل گرمای طاقت فرسا ، مردم مومن همانند خداجویان دیگر نقاط کشور پهناور ایران اسلامی در ماه مبارک رمضان مناسبت‌های ویژه مذهبی و ملی را با آداب و سنن ویژه‌ای برگزار می‌کنند.

حال و هوای شهرستان زلزله زده سرپل ذهاب در ماه مبارک رمضان

به گزارش بازی دراز، بار دیگر ضیافتی برپا می‌شــود و مومنان بر ســر ســفره رحمت الهی‌حاضر می‌شوند. در نیمه‌های شب تک‌چراغی در هر خانه اما چلچراغی در دل‌ها روشن می‌کند، نجوای مناجات و رایحه سحرانگیز صلوات و تسبیح، فضا را ملکوتی و معطر می‌کند. بوی خوب خدا در کوچه‌های رمضان پیچیده است.

در روزهای ماه مبارک رمضان، ماه میهمانی خدا قرار داریم. ماهی که حال و هوای شهرها را دستخوش تغییر کرده است. صدای ربنا، نسیم آشنای افطار، بوی پخت آش و حلیم و زولبیا و بامیه، سادگی سفره های افطار، رنگ راز و نیاز، و ضیافت مهربانی و همدلی چیزهایی است که در این ماه بیشتر از مواقع دیگر سال خودنمایی می کند.

 

ماه مبارک رمضان یکی از مناسبت‌هایی است که مردم شهرستان سرپل ذهاب برای آن ارج و احترام ویژه قائل بوده و از دیر باز تا کنون آن را با آداب و رسوم خاصی برگزار کرده‌اند.

 

با توجه به شرایط حاکم برشهرستان زلزله زده سرپل ذهاب، و سپری کردن زندگی در چادر و کانکس و تحمل گرمای طاقت فرسا ، مردم مومن همانند خداجویان دیگر نقاط کشور پهناور ایران اسلامی مناسبت‌های ویژه مذهبی و ملی را با آداب و سنن ویژه‌ای برگزار می‌کنند.

آیین استقبال به این صورت است، که مردم برای آمادگی هرچه بیشتر برای گرفتن روزه در ماه مبارک رمضان، مساجد، حسینیه ها و تکایا را غباروبی و عطرافشانی می کنند و بزرگان و پیشکسوتان دینی شهرستان با برنامه ریزی و اقدامات مناسب در جهت برگزاری برنامه‌های فرهنگی در مساجد برای جذب بیشتر جوانان مشارکت می کنند و زمینه جذب جوانان در محافل قرآنی و برنامه های مذهبی در مساجد فراهم می کنند.

معنویت ماه ضیافت الهی با وجود تنوع اقوام و مذاهب در شهرستان سرپل ذهاب حال و هوای دیگری دارد، حضور روزه‌داران در مساجد شهرستان و روستاها در این ماه پررنگ‌تر از روزها و ماه‌های دیگر است و در محلات مختلف، روزه داران روزه خود را در مساجد و یا دردورهم در کانکس ها افطار می‌کنند و شب زنده داری در مساجد و تلاوت کلام نورانی قرآن از مهمترین وجوه عبادت مردم این دیاراست.

 

 ختم قرآن از آیین‌های مذهبی سرپل ذهاب است که بویژه در تکایا، بقاع متبرکه و درجوار حرم احمد ابن اسحاق(ره) که بر اثر زلزله بقعه تخریب شد با استقبال روزه داران مواجه می‌شود و طنین روح بخش آیات نورانی کلام الله مجید حال و هوای معنوی به این شهر می‌بخشد.

طی سالیان اخیر حضور مبلغان مذهبی در مساجد، روستاها، حسینیه ها و نقاط مختلف شهرستان با استقبال قابل توجه روزه داران در ماه رمضان مواجه بوده و بسیاری از روزه داران ترجیح می‌دهند که پای منبر مبلغان بنشینند و از فضای معنوی ماه مبارک رمضان بیشتر بهره ببرند.

 

اطعام مستمندان و یتیمان از دیگر رسوم معنوی و خداپسندانه مردم این شهرستان در ماه مبارک رمضان است و البته جمع آوری کمک به نیازمندان و حاجت مندان در ماه مبارک رمضان همچنان جایگاه پررنگی در سرپل ذهاب دارد.

درماه رمضان بازار غذاهای سنتی و محلی سرپل ذهاب به راه است. سر سفره سرپل ذهابی ها که بنشینید، می توانید طعم لذیذ حلیم ،آش عباسعلی، آش ترخینه، خورشت خلال، شیر برنج،شله زرد ،حلوا را بچشید که همه با روغن اعلای حیوانی درست شده اند.

 

شیرینی های محلی مثل گرده،بژی هم پای ثابت سفره های رمضانی مردم این منطقه هستند که در کنار نان روغنی، زولبیا و بامیه، شیره انگور، حلوا و خرما قرار می گیرند.

 

مردم روزه دار این منطقه رسم دارند که مبلغ فطریه را شب قبل از عید کناربگذارند و فردا اول وقت، به خانواده مستمندی که آبرومند و اهل نماز و روزه است هدیه بدهند. این شیوه پرداخت فطریه اگرچه این روزها چندان رایج نیست اما هنوز هم در محله های قدیمی شهرستان و روستاهای کوچک دیده می شود.

 

شهرستان سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه دارای بیش از85هزار نفر جمعیت و48کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق دارد.

انتهای پیام/*