پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 215182 ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹

آثار باستانی و طبیعت بکر گردشگران نوروز را جذب سرپل ذهاب می کند

بازی دراز1404: سرپل ذهاب با داشتن آثار باستانی و طبیعتی بکر و زیبا در ایام نوروز میزبان گردشگران و مهمانان نوروزی از سراسر ایران و جهان می‌شود.

آثار باستانی و طبیعت بکر گردشگران نوروز را جذب سرپل ذهاب می کند

به گزارش بازی دراز، «طاق گرا» که در گردنه زیبای پاتاق واقع شده است و برخی از آن به‌عنوان اریکه سلطنتی یاد می‌کنند یکی از جاذبه‌های تاریخی سرپل‌ذهاب است.

در مورد کارکردهای این بنای زیبا نظرات متفاوتی وجود دارد که راه کاروان رو، توقفگاه موکب شاهی، پاسگاه مرزی، بنای یادبود یک پیروزی و … از جمله کارکردهای ذکر شده برای آن است که بر سر راه کرمانشاه به سرپل‌ذهاب قرار دارد.

 

از نظر معماری بنای طاق گرا فضای ایوان مانندی است که تماما از سنگ ساخته شده و به طرف جنوب مشرف به جاده سنگ فرش باستانی و با بلوک‌های سنگ به‌صورت مکعب مستطیل تراشیده شده ساخته شده است.

 

عرض دهانه طاق ۴٫۱۰ متر و عمق آن ۳٫۱۰ متر است و دیوارهای بنا با نقوش هندسی حجاری شده و در مورد قدمت این بنا اختلاف نظرهایی وجود دارد که برخی آن‌ را به دوره اشکانی و برخی آن‌ را به دوره ساسانی نسبت می‌دهند.

 

احمد بن اسحاق یکی از محدثان معروف امام حسن عسگری (ع) بوده و در سال ۲۵۰ در سرپل‌ذهاب در گذشته است، این مقبره در داخل شهر سرپل‌ذهاب قرار گرفته و بنای آن به‌صورت چهار ضلعی بوده و بر روی گنبدی مدور قرار دارد.

متاسفانه در اثر زلزله 7 و 3 دهم ریشتری آبان ماه در شهرستان سرپل ذهاب بنای این بقعه متبرکه دچار آسیب وتخریب شد.

نقش برجسته آنوبانی‌نی اثری به جا مانده از آنوبانی‌نی پادشاه لولوبی‌ها است. لولوبی‌ها از اقوام زاگرس نشین بوده و پیش از آریایی‌ها (پارس و ماد) ، در چهارهزار و هشتصد سال پیش زندگی می‌کردند. نقش برجسته آنوبانی‌نی در ۱۲۰ کیلومتری کرمانشاه و در شهرستان سرپل‌ذهاب و برصخره‌ای معروف به میان‌کل قرار دارد.

در آخرین بازدید تیم آنوبانی نی که در تاریخ ۵ اسفندماه ۱۳۸۵ صورت گرفت ، علاوه بر دو نقش شناخته شده، دو نقش برجسته دیگر توسط اهالی محل نشان داده شد که حکایت از غنای تاریخی منطقه و در عین حال ناشناخته بودن آن دارد. یکی از آثار بر روی کوه سمت راست و در ضلع شمالی کوه، در زیر غاری کوچک واقع شده و اثر دیگر بر روی کوه سمت چپ و در ضلع جنوبی آن حک شده است.

 

گوردخمه دکان داوود و نقش برجسته آنوبانی‌نی نیز از دیگر آثار باستانی این منطقه به‌شمار می‌رود و چیغ بافی، حصیر بافی، دواربافی، گلدوزی، نمدمالی، موج بافی، گلیم بافی و قالی بافی از جمله صنایع دستی معروف این شهرستان است.

شهرستان سرپلذهاب با 90 هزارتن جمعیت درغرب استان کرمانشاه دارای 48 کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق می باشد.